Cum se pot fixa spoilerele mai bine de caroserie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• valeriuciprian
    replied
    Ma bucur ca v-am putut fi de folos...este o vorba...ajuta si vei fi ajutat inzecit
    Mult succes tuturor.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    am facut si eu acelasi lucru cu spoilerul,si da am scutit niste timp nervi si bani cu service-ul,+multumirea sufleteasca ca e facuta treaba de mana mea si a mers.
    merci mult valeriuciprian pentru idee ,la mine chiar se vedea urat .

Leave a comment:

• FlorinVadeanu
    replied
    Meserie eu sunt mai nou pe tarlaua logan club, sa traiesti 100 ani, fara reparatii, pentru poze si explicatii. Salutare Florin Vadeanu

Leave a comment:

• valeriuciprian
    replied
    Vad ca metoda explicata de mine se foloseste cu succes si in unele service-uri din tara la masinile noi.

Leave a comment:

• Valentin_N
    replied
    Sorry ca n-am reusit sa fac pe viu modificarea si sa pun poze, pana la urma n-a mai fost nevoie, am fost implicat intr-un accident iar bara fata se va schimba cu una de MCV.
    Totusi, daca cineva doreste sa urmeze instructiunile de intarit bara, il rog sa posteze aici rezultatele!

Leave a comment:

• demonhunter
    replied
    eu unu nu-i inteleg pe astia de la Dacia de ce nu a facut spoilerul mai lung acolo sub far, ca sa nu mai zic ca am vazut Logan-uri in Showroom, noi fara nici 1 km, si puteai baga degetul intre bara si far....

Leave a comment:

• Valentin_N
    replied
    Si la mine a tinut cat de cat solutia lui valeriuciprian pana am fost la un service cu o reparatie la aripa spate. Baietii s-au gandit ca mi-ar prinde bine niste suporti de numere noi, cu firma lor, asa promotional. Arata bine suportii, problema e ca suruburuile mele de la suporti tineau si bara ridicata. Baietii de acolo au intrat in panica ca sunt suruburile asa lungi asa ca au pus altele scurte... Of of!!!
    Anyway, am o idee noua. Implica Poxipol si niste plasa metalica deasa ca in poza urmatoare:

PrindereBaraFata.jpg

Legenda:

Galben: Poxipol. Serveste la intarirea bratului de plastic. Se "umple" bratul pana capata un aspect monobloc, usor de infasurat cu:

Albastru: Plasa metalica, confera elasticitate Poxipolului (in genul fier-betonului) si contracareaza eventualtele probleme ale Poxipolului (faptul ca e casant sau ca nu adera bine la plasticul de pe bara).

Verde: Nituri, folosite pentru a prinde plasa de bara

Mov: Singura taietura din plasa. In rest, toata structura din plasa este realizata dintr-o singura bucata.

Mod de lucru:
    1. Se realizeaza un sablon din hartie pentru plasa.
    2. Se taie plasa.
    3. Se indoaie plasa.
    4. Se aplica Poxipolul pe bara dupa forma din figura.
    5. ESENTIAL!!! Se aseaza plasa peste Poxipol INAINTE ca acesta sa se intareasca.
    6. Se preseaza plasa in Poxipolul inca neintarit astfel incat o parte din Poxipol sa iasa prin ochiurile plasei.
    7. Se prind niturile dupa ce Poxipolul s-a intarit.
    8. Optional: peste plasa metalica se lipeste un strat de cauciuc subtire (gen camera auto) pentru a impiedica frecarea intre plasa/Poxipol si caroserie.

Mentiuni:
    1. Multumesc lui ady_p pentru poza!
    2. Sper sa am timp spre sfarsitul saptamanii viitoare sa pun in practica ideea si atunci voi reveni cu detalii.
    3. Pentru bara spate nu stiu cum arata prinderea dar presupun ca se poate proceda asemanator.

Leave a comment:

• bv86dmi
    replied
    valeriuciprian esti un domn pt pozele alea

Leave a comment:

• chi79
    replied
    Eu am Logan Ph2 si inca de noua a avut un mic spatiu la coltul spoilerului fata. Acum distanta s-a marit si mai mult. Daca merg la service se poate rezolva, adica sa nu mai arate asa? M-am uitat si la alte Ph2 si nu era asa mare spatiul. Si sper ca se rezolva pe garantie, nu? Am si un geam care imi vibreaza, ma gandesc sa merg pentru ambele probeme in aceeasi "sedinta".

Leave a comment:

• sinx
    replied
    Eu am dat jos spolerul fata de cel putin 10 ori si nu am probleme... Cand s-a lasat l-am dat jos si cand l-am montat am avut grija sa il pun pe pozitie... In concluzie cred ca ar fi bine sa slabiti toate suruburile si sa repozitionati spoilerul. Degeaba dati 2 autofiletante daca spoilerul s-a deplasat de-a lungul timpului. Slabiti suruburile, repozitionati bara cu ajutorul cuiva si incepeti sa strangeti la loc. Un alt lucru care l-am observat este gradul de la matrita care vine exact sub far in locul cu problema. Cu un cutter ati putea sa-l dati jos. Mai castigati 1mm. La spoilerul fata, surubul principal de pe laterla se gaseste exact in partea de sus a rotii. Problema este ca el are un fel de clema de tabla pe posta de piulita, clema ce se deterioreaza cu timpul. Eu as recomada inlocuirea surubului respectiv cu unul cu piulita, astfel incat sa poate fi strans bine. Ca sa ajungeti la el trebuie sa dati jos roata.

Leave a comment:

• valeriuciprian
    replied
    Spoilerul pe care l-am "aranjat" eu este cel cu care a venit masina din fabrica...deci e original...si tot s-a lasat

Leave a comment:

• Egr valve
    replied
    Spoilerele nu vin bine deoarece nu sunt originale. Asa am patit eu ala original din fabrca venea bine si dupa ce am fost sa il schimb la service din cauza unui eveniment nefericit nu mai venea. Cauza e facut la turci.

Leave a comment:

• vlady
    replied
    sarma si banda izolatoare

Leave a comment:

• burtosu
    replied
    Astazi am facut si eu operatiunea descrisa de @valeriuciprian,buna idee a avut,i-am tras asa "preventiv" trei holzsuruburi autoforante,si cu mici ajustari la masca centrala.Multumiri ptr sfaturi.
    Attached Files

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Nu se ridica capota, se baga un pic masca in interior, dar ce am vazut din poze nu e ceva deranjant.
    Oricum e o metoda buna.
    Eu ma gandeam la ceva mai complicat, adica demontat spoilerul cu totul si pus inapoi mai bine, mai sus, dar in timp probabil ca tot se va lasa

Si eu cred ca am sa dau neste gauri sub placuta de nr, asa vreo 4 ... sa tina pana la pensie

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google