Cum se pot fixa spoilerele mai bine de caroserie?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• florinneny
    replied
    Slaut, am avut si eu problema cu barile si le-am rezolvat in felul urmator:
    -am dat bara fata jos si i-am taiat ghidajele alea de plastic care sunt pe bara (alea care intra in gaura dupa aripa)si am dat o alta gaura in bara mai spre far(cam 5mm).
    -la bara spate am ingosat partea de jos a supartului cu braduti, la montare am pus pe cineva sa imi tina bara ridicata si am strans prima data jos langa rezerva, dupa aia am strans in lateral si resturile de suriburi. Sper sa va fie de folos. Poze nu am deocamdata dar o sa pun.

Leave a comment:

• bogdan_1984
    replied
    am prins si eu spolierul de caroserie. defapt, impropriu spus "eu". operatiunea s-a desfasurat la dealerul dacia din braila. spoilerul s-a prins in doua holsuruburi in spatele suportului pentru placuta de inmatriculare.

Leave a comment:

• iCSvision
    replied
    Pana la urma exista vreo solutie pentru a fixa spoilerul spate? Ca la mine imi incape un deget, acolo unde s-a deplasat...si se vede urat.

Leave a comment:

• 50 RRY
    replied
    este adevarat ca pragurile din fibra de sticla itzi tzin apa acolo si itzi ruginesc pragurile mashini ? eu am praguri pe ea de 2 ani dar imi este frica sa le dau jos sa nu raman impresionat de rugina )

Leave a comment:

• bogdan_1984
    replied
    Originally posted by florin73buc View Post
    exista filmulet cu demontarea montarea barilor fata spate ms
    daca ie intrebare, atunci iexista cauta pe forum si ai sa gasesti. daca nu ma insel, este facut de user-ul danielliviu

Leave a comment:

• Valentin_N
    replied
    Originally posted by lungan View Post
    ... si schimbi farurile, care la ph2 sunt mai mici, deci nu ma bag...imi plac farurile "clasice"
    Farurile de la PH2 sunt mai mari decat cele de la PH1 de fapt.

Originally posted by florin73buc View Post
    E intrebare sau afirmatie?
    Daca e intrebare, raspunsul meu e: nu stiu.
    Daca e afirmatie, atunci te rog posteaza link-ul.
    Last edited by Valentin_N; 7 December 2009, 16:03.

Leave a comment:

• geo_ultras
    replied
    Cumparat ph2 in aprilie la jumatea lunii, deja la inceputul lui august erau lasate, deocamdata nu ma agit, nu e chiar atat de deranjat. Inca ceva: vreau sa imi pun numarul de inmatriculare in partea stanga (cu sau fara suport) dar nu prea "vine" bara avand forme mai rotunjite (dezavantaj pentru facelift la tuning) dati-mi va rog cateva idei.

Leave a comment:

• florin73buc
    replied

Leave a comment:

• Augustin-Yng
    replied
    Salut.
    Carligul de remorcare e ascuns in bara(are un capac,care se scoate).
    De decupat nu trebuie sa decupezi,(ci sa pilesti putin zona in care atinge)eu am lasat-o asa.Se inchide un pic mai greu,dar poate reusesc sa gasesc vreo capota spate de ph2.
    Culoarea masinii e albastru marine(banuiesc ca la ea te-ai referit dar ai scris albastru mineral).
    Daca te intereseaza pot aduce eu bari de ph2"spate",dar pretul e undeva pe la 270lei+transport.
    Sa vorbesc cu baiatul ala daca mai are si vorbim daca te intereseaza.
    Numai bine.
    Attached Files
    Last edited by Augustin-Yng; 11 October 2009, 13:18.

Leave a comment:

• lungan
    replied
    AG 23 YNG exact despre tablele alea ziceam, bravo
    Eu nu am dat bara jos, dar banuiam cum ar veni...multumiri pt poze.
    Aia e toata smecheria cu tablele alea, sa le ridici un pic.
    Felicitari daca zici ca ai pus bara de ph2, personal mi se pare mai reusita decat aia "clasica". Ai pastrat si carligu de remorcare ? Intra in bara de ph2 ? Ai mai decupat din ea in zona de zos unde se inchide portbagaju, ca am vazut ca la ph2 nu e drept capacul portbagajului, ci are o indoitura ca sa intre bara.
    Ai gasit bara neagra nevopsita ? Daca da, unde ? Ca eu am intrebat la cateva magazine si service-uri si au spus ca aduc doar la comanda gata vopsite in paleta de culori existenta...Tu te-ai "scos" ca vad ca ai albastru mineral care se mai face inca,
    dar eu am verde cameleon care nu mai e cam de o mie de ani Oricum eu vreau sa fie spoilerele nevopsite, negrunduite, ne-nimic...asa le vreau pe masina
    Pe fata am inteles ca se poate monta bara de ph2 daca tai cam 5-10 cm la capete din
    armatura si schimbi farurile, care la ph2 sunt mai mici, deci nu ma bag...imi plac farurile "clasice" Cat despre taiat din armatura...niciodata

Leave a comment:

• Augustin-Yng
    replied
    Salut.
    Am eu citeva poze de cind am schimbat bara de ph1 cu una de ph2.
    Daca e lasata bara pe spate,eu zic ca e din clemele acele de plastic de pe panou.Cele in care se fixeaza bara in panoul lateral(aripa spate).
    E posibil sa fi iesit braduti din caroserie.
    Numai bine si spor la treaba.
    Attached Files

Leave a comment:

• lungan
    replied
    Problema cu spoilerele lasate am avut-o cam de la inceputul lu' 2006, masina fiind luata de noua in octombrie 2005...
    Imediat cum am observat "anomalia" m-am repezit in service, in ideea rezolvarii pe garantie sau ceva, dar halu' in care puneau aia problema si cum s-au comportat m-au scarbit total si am decis sa rezolv singur problema prin metoda de o vad aici, numai ca eu atunci in prima faza nu gaurisem si
    armatura aia, ci doar dadusem alte gauri in partea de sus langa cele deja existente deasupra cum te uiti la motor (alea din zona inchizatorii capotei) si am tras de spoiler in sus si am fortat sa intre suruburile in noile gauri...practic i-am facut un face-lift, ca avea riduri si cearcane la ochi
    Ulterior am gaurit si armatura prin urechile alea de la suportul de numar si am bagat doua holzsuruburi.
    Treaba e ca negresele astea de le folosesc ruginesc intr-o veselie uneori aproape de limita "macinarii" si trebuie schimbate la cateva luni...n-ar fi asta o problema, desi mai ai inca o grija pe cap cu astea, dar 'mi'e sa nu se transmita rugina si in armatura aia, ca atunci s-ar termina smecheria.
    Acuma pe spate treaba e mai nasoala ca nu ai in ce sa mai dai gauri...daca ar fi avut si golanu fund plat...oricum intentionez sa ii mesteresc eu unul..cand ma fac mare.. .dupa modelu de la logan eco ala.
    Mai sunt si plasticile alea gen fagure in laterale la aripi care incurca si nu prea ai ce sa faci acolo...
    Ce am observat serpuindu-ma pe sub bara spate e o buza metalica, asa ca o platbanda care cred ca e de la armatura dupa spate, ca n-am dat jos bara sa vad exact...ei bine, aia in mod normal e dreapta asa, paralel cu
    solu', sau chiar mai inclinata spre sol, iar daca mai primesti si un sut in coor asa baieteste prin parcare de exemplu fara sa stii, imediat "aluneca" bara si se mai lasa...
    Ar fi ceva de facut acolo, dar implica luatu' ciocanului in mana (...) si bumbacirea pe dedesubt a tablei de care ziceam... cu o dalta invelita in ceva eventual si impinsa in sus si astfel se va mai ridica si spoileru...si nici nu trebuie dat jos pentru asta.
    Dar fara exagerare, mai ales in zona de mijloc, ca p'orma poate nu se mai inchide portbagaju sau ceva...oricum de mers din
    aproape in aproape pana la o pozitie satisfacatoare.
    Dar e doar o idee, n-am incercat, deci nu pot sa va spun daca da rezultate...

Leave a comment:

• Myrcea21
    replied
    sall baietii....problema asta am avuto si eu........eu am dat bara jos si am largit gaurile de pe lateral,asa am putut sa ma duc cu bara m-ai in spate....pui pe cineva sa iti tina de ea inpinsa si strangi bara...asta e sunt facute c-am cu stanga

Leave a comment:

• pricopflorin
    replied
    fixare bra spate

Leave a comment:

• pipan
    replied
    felicitari ciprian....dar pe spate nu se baga nimeni sa faca?ma intereseaza si pe mine cum se da jos pt ca am gasit masina atinsa si cred ca a sarit din clemelea alea si as vrea sa vad care e treaba!

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google