Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • filtrele-s... vărzică cu carne / ceapă tocată! si chiar si ala de motorina arata de parca a fost filtru de aer inainte de-a fi filtru de motorina.

    panselin4: vezi c-a aparut (de la bosch, parca, nu-s sigur) si filtru antibacterian+antifungic+anti_altceva; nu-s sigur ca se face si pt dacie, asta care mi-a zis de modelul asta pune pe "fumegatoarea" lui r-line.

    Comment


    • Filtrul ala de aer pare cam matasos si se naclaieste imediat. Eu foloseam filtre ceva mai scumpe, de carbon, care au suprafata ceva mai densa si pot fi aspirate. Eu le curat cu aspiratorul de doua ori pe an pana ajung destul de curate, apoi le stropesc cu dezinfectant de aer conditionat Cleanex Clima si le las sa se usuce 24 de ore. Nu sunt ca noi dar mai pot fi refolosite si aerul este foarte curat dupa reinstalare. Pot merge peste un an cu unul mai mult in afara. Daca este oras, funinginea este foarte rea.

      Comment


      • Azi la 10250 km am schimbat uleiul, am găsit scurgeri la buosnul de scurgere și am pierdut ceva ulei, pe joja mai era cam 1 deget de la minim. Mașina a mers mai mult extraurban în perioada 15 martie - 31august, prin România, Bulgaria și Grecia. Am pus în continuare ulei M1 0w40 FS, sper sa nu mai curgă iar după 9000 km .
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 9 photos.

        Comment


        • Parca ar fi lovit busonul,s-a desfăcut greu?

          Comment


          • Nu, n-a fost lovit, din contra s-a desfăcut ușor. Cred ca trebuie alt tip de garnitură ca să nu mai curgă. De la a 2 revizie, am avut probleme cu umezeală în zona bușonului după 10k.

            Comment


            • Loganul meu B&W tocmai a implinit varsta de 1 anisor , drept pt care trebuie sa ma programez la prima revizie.
              Mica dilema / problema (pe care am tot amanat sa o rezolv) este ca la achizitie am primit( in pachetul albastru ) 2 manuale de utilizare(auto si Medianav) precum si un carnet de garantie.
              NU am primit o fisa de intretinere si garantie ( am scos din contul myDacia termenele si operatiile ce trebuie efectuate,etc)
              La vechea masina (logan1.4) aveam ceea ce se numeste un carnet de intretinere in care se consemnau reviziile ...
              Intrebarea mea este in ce se consemnraza in service efectuarea corecta si la timp a reviziilor ?In fisa de intretinere mentionata mai sus? In caz afirmativ ,daca-mi lipseste aceasta fisa cum pot proceda ?
              Cu multumiri ,Adi

              Comment


              • La sfarsitul manualului de utilizare auto cred ca ar trebui sa ai paginile unde se consemeaza reviziile.

                Comment


                • Dupa explicatia ta am gasit in manual !! Sunt intre capitolul de ,,mase /dimensiuni'' si indexul alfabetic de cautare ...
                  Cum nu prea aveam nevoie de specificatiile astea am sarit cu ''gratie'' paragrafele cu pricina ori de cate ori am rasfoit manualul !
                  MULTUMESC pt precizari !

                  Comment


                  • Eu am facut anul trecut, in octombrie revizia de 1 an... Nu mi-au consemnat niciunde revizia, au spus ca se trece doar la ei in sistem. Eu am avut si fisa de intretinere, primita la achizita masinii. Chiar s-a dovedit utila deoarece au vrut sa imi puna alt tip de ulei decat era trecuta in fisa.

                    Comment


                    • Eu am sunat de 2 ori la service Autoeuropa Timisoara pe Calea Aradului (cand am cerut o estimare de pret si cand am facut programarea).
                      De fiecare data mi-au spus ca uleiul va fi ELF 5W40 -nu Dacia !
                      Nu mi-au consemnat niciunde revizia, au spus ca se trece doar la ei in sistem
                      Eu tin de fiecare data ca reprezentanta sa consemneze in carnetul de garantie operatiile efectuate.Fac asta din 2005 incoace cu vechiul Logan 1.4.
                      Daca nu schimb in reprezentanta ,atunci consemnez eu ce am schimbat si la cati km .Imi pare deosebit de util sa stiu cam cati km(sau ani) am cu bujiile /uleiul/bateria/placute de frana , etc

                      Comment


                      • Chiar si cand am mers cu piesele mele (in garantie), reprezentanta a consemnat in manual operatiile efectuate si piesele schimbate.
                        Asa cum e si normal..

                        Comment


                        • O sa cer si eu sa imi treaca in carnetul de garantie luna viitoare când voi face revizia de 2 ani. Scrie pe factura de revizie ce operațiuni s-au făcut și la cati km, de aceea nu am insistat. Cum sunt cei din Calea Aradului? Cei din Calea Șagului, unde am facut revizia, mi s-au parut cam dezorganizati si ametiti. Nu știau ce norma trebuie sa respecte uleiul. Au vrut să pună Dacia Oil 5w30. La solicitarea mea au pus Elf 5w40.

                          Comment


                          • Pe factura nu crwd ca sunt prea multe detalii, mai degraba le gasesti in anexa, sau Fisa de intrare in service.
                            Sa le cedi sa puna si stampila..

                            Comment


                            • Originally posted by crisalex View Post
                              Cei din Calea Șagului, unde am facut revizia, mi s-au parut cam dezorganizati si ametiti. Nu știau ce norma trebuie sa respecte uleiul. Au vrut să pună Dacia Oil 5w30. La solicitarea mea au pus Elf 5w40.

                              Asta se intampla si in Bucuresti, vor 10w40 sau 5w30 (eu am 0,9). Nici la vocea clientului nu sunt mai breji si zic ca e ok si 5w30... M-am chinuit eu vreo 2 saptamani până am gasit undeva sa imi puna Elf 5w40. Iar pe factura au scris doar Elf parca de frica.

                              Comment


                              • E totuși un motor turbo (0.9 Tce) eu cred că 5w30 e mult mai potrivit. E numai părerea mea.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google