Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • In fișa mea de întreținere, producătorul recomandă " Elf" , dar esti liber sa optezi pentru ce ulei vrei, sau sa te lasi pe mana reprezentantelor. Pe forum s-a discutat pagini întregi referitor la asta, iar posesorii de 1.0 SCE folosesc cu incredere Elf 5W40. Parerea mea si a multora e, ca 1.0 nu e un motor slab, daca ai așteptări corecte de la el.

    Comment


    • Cei de la VC nu sunt de acord sa îmi pună elf 5w40, deoarece pe fisa fizica ce mi-a fost dată scrie negru pe alb DACIA OIL. Cum Dacia Oil nu face 5w40...ramâne doar 10w40 ca opțiune. Degeaba le zic eu ca pe "my dacia" scrie ELF 5W40...ei nu recunosc și se leagă continuu de Dacia Oil. Eu am pachetul "Dacia easy" și ei se lamentează la câțiva lei diferență. Am spus celor de la VC ca sunt dispus sa aduc eu uleiul (ELF 5W40), însă ei susțin că dacă vreau asta o fac pe răspunderea mea și ca pierd acest program, urmând să plătesc toate reviziile de acum încolo. Deci pierd 1800 de lei din start cu acești escroci. Acest program "DACIA EASY" e o mare PĂCĂLEALĂ.

      Comment


      • E bine ca am ajuns la un consens. Mi s-a oferit si mie această " oportunitate", dar după niște calcule simple, am refuzat vehement. Am 5 revizii in garantie( 3 + 2 Dacia extenso) si am decis să duc piesele mele si doar .manoperă in seama lor. Piesele , la prima,de origine 155 ron+ 110 ron manoperă. Într-adevăr " fara griji" e cu numele.
        Last edited by alex1ioan; 7 October 2019, 00:02.

        Comment


        • Păi cum sa ai încredere în acești escroci? Ii zic celui de la reprezentanță... Ca rămâne asa cu programarea, însă vin eu cu uleiul și ei sa de-a altcuiva uleiul decontat de la RCI Leasing, la care îmi râde în nas și îmi zice.... "Crezi ca vrea careva uleiul ăla ?"

          Comment


          • Ai încercat si alta reprezentanta? Poti lua in calcul si provincia....

            Comment


            • O sa cer sa fac schimbul de ulei la altă reprezentanță, unde sper sa dau de oameni mai serioși (și asta dacă îmi aprobă "zeițele" de la VC.)
              Last edited by ovy1974; 7 October 2019, 00:31.

              Comment


              • Multă baftă si sa auzim de bine!

                Comment


                • Pentru cei care aveti 0,9 TCe, "5 ani fara griji", "Dacia Easy" (sau cum ii mai spune) eu va dau doar un singur sfat daca aveti problemele de schimbare ale uleiului ca cele de mai sus: duceti-va la un concesionar care are toate cele trei marci ale aliantei si intrebati doar de ce la Renault si Nissan se pune Elf 5w40 si la Dacia, la acelasi motor, nu se poate din moment ce este trecut in fisa de intretinere. Atentia Dacia Oil este doar o recomandare, nu o obligativitate.

                  Comment


                  • Cristi822 10w40 e bun dar numai ptr vara(la noi in țară) pentru iarna e mai potrivit 5w30 și asta din cauza vâscozității cum spuneai . Cine are bani să facă schimbul de ulei la Dacie de 2 ori pe an?

                    Comment


                    • Revin pe topicul asta dupa aproape 4 luni de la achizitie si vad ca problemele ridicate sunt aceleasi. Unii au in fisa elf, altii castrol, altii nimic.... Masina are acum 8500 km si uleiul este destul de negru. Se vede o usoara scadere a nivelului, sau poate ca nu era pe plan drept. Oricum in manual zice ca e normal sa consume ulei pentru ungerea pieselor si e panica d ela 500 ML/1000 km in sus.

                      La anul inainte de a ma programa la vreun dealer, voi intreba de dinainte ce ulei au de gand sa bage. Din cate am citit, dacia oil are doar 5w30 si nu e ok, iar cel bun ar fi elf 5w40. Ramane de vazut cum o scot la cap cu ei. Am si 5 ani "fara griji" dar am deja griji. ))

                      Comment


                      • A schimbat cineva uleiul la cutie logan2 motor 1.2 ? Ma intereseaza ce cantitate este necesara. Multumesc
                        Last edited by eugensandu; 8 October 2019, 14:51.

                        Comment


                        • Da, intră 3,1 litri. Trebuie sa cumperi 4 l de elf 75w80.

                          Comment


                          • Am facut revizia intr-un moment liber din concediu.Am fost multumit de interactiunea cu consultantul de la service, am avut si o testare de baterie gratis. Va pot da comparatiile de preturi fata de acum doi ani. Salariile angajatilor au fost marite ceea ce este de dorit.

                            Revizie 1.5 dCi la reprezentanta Dacia, Eurocar Alexandria
                            Scop: schimb ulei, filtre (fara cel de habitaclu)
                            Durata: 1 ora
                            Ulei (adus de mine): Elf Fulltech FE DPF 5W30
                            Pret total 2017: 330 lei TVA inclus
                            Pret total 2019: 365 lei idem

                            Filtru ulei Original Dacia 152089599R Filtru ulei 85 CP 8200768927 - 30 lei (f. TVA)
                            Filtru Aer Original Dacia 165467674R - 41 lei (f. TVA)
                            Filtru Motorina (Cartus Filtrant) Original Dacia 164039594R - 74 lei (f. TVA)

                            Preturile in 2017 pentru componentele de mai sus au fost: 30, 40, respectiv 73 lei. Probabil ca diferenta de curs valutar este responsabila.

                            Restul pana la completarea sumei: TVA-ul pentru piese, revizia autovehiculului (117 lei f. TVA), manopera pentru schimbarea pieselor si ceva maruntis pentru garnituri.

                            Comment


                            • Voi cati km ati mers cu oloiu pana la revizie? Am aproape 9000 km in 5 luni si ma gandesc ca pana "la an" fac 15 mii. Banuiesc ca e safe daca ei dau 30 mii.... cu toate ca nu cred ca ar face bine motorului sa mergi atat de mult cu el. Vorbim de primul ulei....

                              Comment


                              • 15000 e ok chiar daca e primul ulei. Sa nu uitam că avem filtru de ulei care reține toate particulele mari ce pot apărea la un motor nou.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google