Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Interesant ar fi care ulei ar fi mai potrivit pentru motorul de 0.9 tce (implicit lantul de la distributie),regim de exploatare normal,unul mai vascos gen elf 5w40 A3/B4 sau un 5w30 gen shell helix ultra 5w30,A3/B4.Culmea este ca in fisa tehnica pentru 0.9-ul meu fabricat in nov2018,sunt recomandate uleiuri A3B4-10w40,5w40,0w40,dar si dacia oil 5w30 A5/B5.

    Comment


    • "dar si dacia oil 5w30 a5/b5" scrie in fișă sau aubspus verbal mecanicii?

      Comment


      • Scrie în fișă : constructorul recomandă dacia oil plus. Acesta este 5w30 A5/B5.
        You do not have permission to view this gallery.
        This gallery has 1 photos.

        Comment


        • Originally posted by ovy1974 View Post
          Toată lumea știe ca 10w40 este un ulei prea vâscos și provoacă uzura prematura la un motor nou. El nu reușește sa pătrundă peste tot (în special la cuzineți). ȘI apoi dacă într-adevăr 10w40 este din fabrică, eu am avut consum de ulei 400 ml la 13.000 km ceea ce vorbește de la sine de acest ulei.
          Si eu iti spun ca la 12500 km cu primul ulei, din fabrica, nu am avut consum nici un gram. Bineînțeles, depinde de stilul de condus, condițiile în care il exploatăm , ca doar nu imi consuma 400 ml, daca mai făceam 500 km ca să te egalez.
          Acum merg cu Elf 5w40 si rezultatul e acelasi la aproximativ 5000 de km cu el.
          Last edited by alex1ioan; 4 October 2019, 17:31.

          Comment


          • Întrebarea e: Uleiul 10W40 e indicat sa fie folosit la primul schimb de ulei? Toată lumea a zis ca a pus 5w30 dacia oil(sau aproape toată lumea), deși în fișă nu scria, restul a spus ca a pus 5w40 elf (la cererea lor), dar nu prea am văzut clienți care au pus 10w40 la primul schimb. De ce Dacia recomanda 10w40?

            Comment


            • Originally posted by mike-5 View Post
              Scrie în fișă : constructorul recomandă dacia oil plus. Acesta este 5w30 A5/B5.
              Scrie Dacia Oil pe toate fisele, indiferent de norma din tabel.
              Chiar si cand au sters norma si gradele din tabel, Dacia Oil a ramas.
              Numai ca specificatiile din tabel se contrazic cu specificatiile Dacia Oil.
              Exista 2 lucruri certe in viata asta: Dacia Oil si moartea.
              Last edited by adi90; 4 October 2019, 19:29.

              Comment


              • La mine geamul din spate exista lipit din fabrica un sticker pe care scrie 'Dacia recomanda ELF' deci ce sa mai intelegem ?

                Comment


                • Originally posted by ovy1974 View Post
                  Întrebarea e: Uleiul 10W40 e indicat sa fie folosit la primul schimb de ulei? Toată lumea a zis ca a pus 5w30 dacia oil(sau aproape toată lumea), deși în fișă nu scria, restul a spus ca a pus 5w40 elf (la cererea lor), dar nu prea am văzut clienți care au pus 10w40 la primul schimb. De ce Dacia recomanda 10w40?
                  Nu recomand 10w40 nici macar la o masina care consuma ulei ( pe prinicipiul pagubos, daca e mai gros nu consuma ). Mai ales iarna 10w40 pornirile vor fi foarte grele, datorita vascozitatii ridicate, mai pui si faptul ca aceste uleiuri au mai putina baza sintetica, chiar nu vad absolut nici un motiv sa bagi acest tip de ulei la o masina de generatie noua. La dacia 1310 merge, nu mai tin minte, dar atunci chiar nu stiu daca erau pe rafturi 5w40/5w30. In rest merge foarte bine un 5w40 de la un brand bun, care nu produce in 10 fabrici din 20 de tari. Schimbul la 10k km sau un an daca nu faci kilometrii.

                  Comment


                  • Parintii nostrii care ne-a facut mergea cu 20w40 cind il gasea si pe ala ... ce stim noi astia care ne-am nascut dupe ultima ploae ... !

                    Comment


                    • Cristi822 10w40 e bun dar numai ptr vara(la noi in țară) pentru iarna e mai potrivit 5w30 și asta din cauza vâscozității cum spuneai . Cine are bani să facă schimbul de ulei la Dacie de 2 ori pe an?

                      Comment


                      • Totuși nu înțeleg de ce Dacia a ales ca prim ulei de fabrica 10w40, este un ulei gros și slab pe timp de iarnă. Eu stau în NE României (Botoșani, Iași), aici iernile uneori sunt destul de aspre. Iarna trecuta la - 15° am avut niște probleme la motor (apariția unor martori și smuncituri la mers în treapta 5). Cei de la Dacia le-au pus atunci pe carburant prost (deși era 100+ de la Omv). Acum știind ce ulei aveam în motor cred că problema o aveam din cauza uleiului. Acest motor 1.0 sce cred ca este unul de foarte slaba calitate, iar cei de la Dacia știu și încearcă sa minimalizeze problemele, măcar cât au garanție. Pun ulei 10w40 ca să ascundă cât pot pierderile de ulei ce le au aceste motoare. Sincer mii lehamite de atitudinea celor de la Dacia service. Cum pot ei sa susțină ca motoarele astea de 1.0 sce iubesc uleiul 10w40, când toți producătorii chiar îl scot din fisele lor de întreținere.

                        Comment


                        • Facem tot felul de presupuneri, ne lamentăm, dar cel mai rau, generalizam, mai spunea " cineva" despre " datul cu presupusul"......... De unde ai tras concluzia despre calitatea motorului si de faptul că Dacia cunoaște asta, nu stiu( nu te-am văzut relatand nici o problema serioasa). Am spus si o repet, nu laud " odrasla" dar nici nu pot face supoziții de dragul dialogului. Cand mașinile merg si nu ne deranjează, cautam noi " posibile probleme" .
                          Multă baftă!
                          Last edited by alex1ioan; 6 October 2019, 21:47.

                          Comment


                          • Te simți lezat Alex..dar sunt convins ca nici tu și nimeni care are cât de cât habar de uleiuri nu ar accepta sa ii fie pus în motor de 14000 km un ulei de motor de sute de mii km. Totul e marketing și prosteala. Tu acum ești mulțumit, dar vine vremea când o sa blamezi și tu motorul. De asta costa 6000 de euro un Logan și alta mașina începe de la 10.000.Te bucuri la început și apoi.....

                            Comment


                            • -" lezat"? ... nu am de ce, nu acuz nici o problema.
                              - " va veni vremea" - cred ca am mai multi km ca tine, deci iar vorbim din auzite.
                              - "6000 un logan"- adevarat, dar nu ti la băgat nimeni pe gât, stiai ca e low cost, daca aveai așteptări reale, nu erai acum dezamagit.
                              -" alta masina de 10000"- comparăm mere cu pere, tipic romanesc.
                              Totuși, nu mi-ai raspuns la intrebare: ce te-a facut sa tragi concluzia, ca Dacia stie de 1.0 Ca e un motor slab calitativ?
                              Last edited by alex1ioan; 6 October 2019, 22:33.

                              Comment


                              • Pai pentru ca RECOMANDA un ulei de slaba calitate la motoare noi, pe vechiul principiu...daca mănâncă ulei treci la 10w40. Mie mi-au spus de la Dacia ca e normal sa piardă ulei motorul.. si apoi ma cheamă în service sa îmi pună cel mai penal ulei. De ce crezi ca cei de la service pun la 1.0 sce 5w30 dacia oil? Pun pt ca și lor le este milă de aceste motoare și nu sunt de acord cu acest 10w40. Cum poate un ulei semisintetic sa țină 20.000 de km cât e revizia? Toți știu ca un ulei semisintetic îl ții maxim 10.000 și afară cu el. Doamnele astea de la VC sunt ca roboții... Repetă continuu aceeași placă ce li se zice... 2 saptamaini a durat sa îmi zică ce ulei aveam în motor din fabrică și 3 saptamaini ca să vadă că 5w30 nu e în norma motorului și sa de-a ORDIN sa mi se puie 10w40 (știind ca m-am plâns de consum de ulei). Sincer credeam ca și pt acești 7800 de euro cât am dat... merită mai mult respect și transparență.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google