Intrebari Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Efectul de "cnoching" este rezultatul detonatiei, adica initierea unor fronturi de flacara secundare care "bulverseaza" complet arderea in cilindrii motorului, efectele negative fiind atat de natura termodinamica ( inrautatirea randamentului termodinamic al motorului), cat si de natura mecanica ( producerea de lovituri puternice care pot sparge capul pistonului si/sau perfora
    prin cavitatie peretii cilindrului/camasii).
    Motoarele moderne au senzor de detonatie care semnalizeaza la ECU pentru reglarea avansului la aprindere la limita detonatiei.
    De asemenea avansul la aprindere se regleaza in timp real in functie de turatia si de incarcarea motorului.
    O benzina cu CO mai mare rezista mai bine la producerea detonatiei, astfel incat procesul de ardere se desfasoara mai optimizat/ordonat/controlat obtinandu-se astfel si un procent nu foarte mare de economie de combustibil!

    Benzina spre deosebire de motorina, datorita procentului mare de fractiuni usoare/volatile se aprinde extrem de agresiv, fapt pentru care motoarele pe benzina se mai numesc cu aprindere prin explozie!

    .... sau mai direct " motor cu explozie"!
    Last edited by tipicarul; 6 April 2017, 00:19. Reason: Automerged Doublepost
    „Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios.” Oscar Wilde

    Comment


    • Producătorul spune ca masina poate merge și benzina de 92, dacă specifica minim 95. Am Alimentat la Budapesta, super 95 de la OMV și mașina a fost mai sprintena.

      Comment


      • @Amiralul eu doar din austria si serbia am alimentat, dar n-am observat sa consume mai putin...doar ca era putin mai tacut motorul (ma rog...cu 1.4 mpi...cu drujba n-am mers in ca in austria...iar cu aia din serbia n-am sesizat nici o diferenta)

        @aris96 poate sa mearga si cu cifra octanica mai mica (in cazul nostru...ECU-ul stie sa scada avansul la aprindere...vezi explicatia tipicarului)...doar ca puterea scade...si creste consumul

        @tipicarul da, exact asa se intampla, doar ca...datorita raportului de compresie, cu cifra octanica peste 95 cam nu prea apare fenomenul...la motoarele noastre. Si exista o limita cu cat poate mari avansul. Daca-l mareste prea mult...degeaba bagi benzina de 200, scanteia tot prea devreme este data, prin urmare tot apare fenomenukl de knoking. Asa ca tot este obligat sa tina avansul in anumite limite...unde 95/98/99/100/110 se comporta la fel. Totul tine cat timp dureaza din momentul scanteii pana la o ardere suficienta incat sa produca lucru mecanic semnificativ. Timpul este relativ constant (indiferent de turatie)...si mai mult tine de cat este de bogat amestecul. De asta nu are importanta la ale noastre...in schimb cand discutam de turatii mari,rapoarte mari de compresie...acolo se vede cifra octanica.

        Ca info:
        Un motor de F1 are raportul de compresie 13:1 si utilizeaza parca benzian cu cifra octanica de 102 (daca nu ma inseala memoria). La motoarele noastre raportul de compresie este 9.5:1 parca.

        Comment


        • Acelasi traseu (Bucuresti - Constanta - Bucuresti), vara, zile diferite, plecare la ora 5:00 dimineata, conditii de trafic similiare (aproape gol):

          Benzina 95
          - logan 1.2 16v - clima pornita tot timpul, 3 persoane, viteza medie 80km/h, consum 6.2l pe CB
          - Suzuki GSX-1300R-K9, motor 1340 cmc 16v - 1 persoana, viteza medie 230km/h, consum 8.6l

          Benzina 99
          - logan 1.2 16v - aer pornit tot timpul, 3 persoane, viteza medie 80km/h, consum 6.1l pe CB
          - Suzuki GSX-1300R-K9, motor 1340 cmc 16v - 1 persoana, viteza medie 230km/h, consum 8.8l

          vitezele sunt reglementate de cruise control, atat la masina cat si la motor )

          Comment


          • @m3dic911 adica 0 diferente Exact ce spun toate testele etc.

            P.S. Asa putin a consumat troscoleta aia? Nu's...ceva imi da cu virgula la viteza aia medie

            Comment


            • la masina, sau la motor iti da cu virgula?
              daca reusesc, incerc sa te lamuresc

              Comment


              • - Suzuki GSX-1300R-K9, motor 1340 cmc 16v - 1 persoana, viteza medie 230km/h, consum 8.8l
                Oooo, va salut d-l Rossi!

                Comment


                • Departe de mine gandul! Ala este un maestru....
                  In linie dreapta orice "gigel" stie sa mearga repede...

                  Scuze pentru offtopic
                  Last edited by m3dic911; 6 April 2017, 10:09. Reason: Automerged Doublepost

                  Comment


                  • m3dic911 la motor. 230Km/h este oleaca cam...adica o ora de mers la maxim cu motorul. Nu's...mai ales in conditiile in care lumea in medie consuma cam 7.5%...mers relativ normal. Sa mergi cu top speed (ma rog...aproape...ea prinde 299km/h)...si sa scoti aproape cat media. Ma rog...n-am motorul...sa presupunem ca tipul ti-a spus datele reale.

                    Comment


                    • ultimul offtopic, promit:
                      - eu sunt motoristul, datele sunt reale. am mers cu setarea "C" - least responsive, aproape de cruise
                      - motorul nu este stock. e modificat si optimizat (pentru detalii, ca sa nu poluam topicul asta dedicat catre altceva, pot scrie in privat)
                      - viteza maxima atinsa de mine, pe autostrada, in Germania, cu acest motor, 305 km/h, pe GPS - am verificat dupa cursa, pentru ca in timpul mersului NU am avut curaj sa ma uit la kilometraj ))). Motorul are scoasa limitarea de viteza (original la 299-300km/h) - proprietarul anterior i-a scos limitarea, si la modificat la greu (suntem prieteni, stiam ce am luat )))
                      - viteza maxima pe care o atinge este mai mare, dar NU o pot confirma, nu am vazut cu ochii mei, asa ca nu ma hazardez
                      - consum, la mers normal, in afara (130 - 150 km/h) - 6.8 - 6.9l/100km

                      si acum, hai sa vorbim de Logan 2, sa nu ne amendeze moderatorii
                      Last edited by m3dic911; 6 April 2017, 11:25. Reason: Automerged Doublepost

                      Comment


                      • @bolovan cred ca intri prea tare in amanunte de rafinament... ca sa fie pe intelesul tuturor, de fapt viteza de ardere/propagare a frontului de flacara este cea care ramane constanta si de aceea se impune o variatie a avansului la aprindere in functie de turatie pentru a nu se ajunge cu arderea in evacuare (rateuri in evacuare)... la fel si in cazul sarcinii motorului, cantitatea de amestec aer/benzina necesara este mai mare iar viteza de ardere fiind aceeasi, timpul de ardere necesar este mai mare... de aici vine si necesitatea de variatie a avansului la aprindere in functie de nivelul de incarcare al motorului... si asa este, exista niste limite de variatie ale avansului la aprindere, tot asa cum exista limite de inflamabilitate/combustie ale proportiei amestecului aer/benzina, tot asa cum raportul de compresie este limitat functie de rezistenta la detonatie a benzinei folosite... de fapt optimizarea fenomenelor de ardere intr-un motor este rezultatul unor solutii de compromis... de aceea apare necesitatea unui sistem de reglaj in timp real de tipul distributiei variabile si de o variatie controlata a avansului la aprindere.

                        In concluzie, folosirea unei benzine cu CO mai mare aduce cu sine un proces de ardere mai ordonat/controlat, mai "curat" in ceea ce priveste perturbatiile de presiune produse de fenomenele de autoaprindere/detonatie din camera de ardere, care se resimte de catre sofer prin senzatia de "mers rotund" si linistit al motorului, o vioiciune sesizabila a motorului in reprize/regim de accelerare si intr-o oarecare masura apare si o economie de combustibil.., destul de mica, aproape neglijabila la nivelul de putere al motoarelor despre care vorbim aici.
                        Last edited by tipicarul; 6 April 2017, 12:53.
                        „Viaţa e prea importantă ca să fie luată în serios.” Oscar Wilde

                        Comment


                        • Originally posted by tipicarul View Post
                          Motoarele moderne au senzor de detonatie care semnalizeaza la ECU pentru reglarea avansului la aprindere la limita detonatiei.
                          O benzina cu CO mai mare rezista mai bine la producerea detonatiei, astfel incat procesul de ardere se desfasoara mai optimizat/ordonat/controlat obtinandu-se astfel si un procent nu foarte mare de economie de combustibil!

                          Benzina spre deosebire de motorina, datorita procentului mare de fractiuni usoare/volatile se aprinde extrem de agresiv, fapt pentru care motoarele pe benzina se mai numesc cu aprindere prin explozie!

                          .... sau mai direct " motor cu explozie"!
                          Exact asta am vrut sa zic prin "CB controleza maparea" si "momentul exploziei".
                          Buna explicatia

                          SO....daca vreu sa-mi pun pneuri de 195/65/R15 cum va lua curbele loganul?

                          @bolovan cred ca are dreptate m3dic911....am mers in germania cu audi a8 2.0 tdi 140hp vreo 4 ore numai peste 140km/h, chiar si cu 180 o buna parte din timp, mers constat, am scos un consum mediu de vreo 6,8-7% din cate imi amintesc. La disesel se poate, indiferent de viteza de rulare...presupun...sa nu mai zic ca la 180km/h parca se lipea se asfalt masina , aerodinamica la A8 e super
                          Last edited by Amiralul; 6 April 2017, 14:54.

                          Comment


                          • SO....daca vreu sa-mi pun pneuri de 195/65/R15 cum va lua curbele loganul?
                            Ca o barca.

                            Comment


                            • Te salut mr.K

                              Deci mai bine stau cuminte sau trec pe 16``?

                              Comment


                              • Haideti sa incheiem cu dicutiile despre consum!Mi-a placut faptul ca opiniile noaste despre acest subiect au fost constructive!!Multumesc

                                Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google