Intrebari Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Si la Sanderica al meu este "intunecat", dar nu ma deranjeaza ca nu il mai vad pentru ca oricum tot dezactivat va ramane

    Comment


    • am montat de 2 ani si eu buton ECO la 1.0 sce. nu cred ca am mers cu el 20 km, am avut ocazia sa il montez si am zis sa fie si el acolo...
      stie cineva (tehnic vorbind) daca are vreun efect? n-as vrea sa raspunda cei ce il au si zic ca au nu stiu ce consum mai mic cu el, pt ca nu e atat de relevant. dar, e ok sa zica de-l foloseste careva.
      ECO apare in bord...

      Comment


      • Eu am vreo 2-3 luni de cand l-am reparat singur, defapt cu ajutorul lui Gil26 (cei din reprezentanta nu au fost in stare), si de atunci merg cu el tot timpul. A scazut consumul mediu de la 7.5 la 6.5. Dar nu pentru consum merg cu el activat ci din cauza zgomotului pe care-l face motorul cand se tureaza. Cand ma grabesc, si o calc, parca uita sa schimbe cateodata. Cu ecomode activat e mai smooth.

        Comment


        • Ce face (si ce nu face) modul ECO a detaliat t0rquemada (trece injectia pe o alta mapa, reduce consumatorii auxiliari, etc.). Eu am monitorizat de cateva ori parametrii (sunt detul de multi) injectiei si chiar ai transmisiei in aproape aceleasi conditii cu el activat si dezactivat. Cand am scris cele de mai sus m-am bazat pe date\fapte\cifre (nu urcand si coborand un deal numarand in gand nu stiu ce cred eu ca face sau nu face masina). Pot detalia insa nu am nici timp nici chef sa intru in vreo polemica, dar atat injectia (turbina, DPF, EGR, etc. dar si adaptivii) cat si transmisia (Easy-R) sunt in toate ”mintile” lor dupa mai bine de trei ani si 50k km. Despre „economie” nu discut, consumul meu mediu de carburant este in jur de 6 L\100km indiferent ce si cum (si spun cu rusine asta pentru ca sunt motorase care il bat la fund rau de tot pe Sanderica cu asta), dar asta este talpa mea si ma impac cu ea (daca doresc sa reduc "consumul" tin masina in parcare sau nu ma mai plimb pe coclauri). Plus ca au fost si useri care au scos consum mai mare cu ECO activat. Aici totul este subiectiv si relativ asa ca repet: fiecare il foloseste sau nu dupa cum crede de cuviinta, pe masina mea insa va ramane dezactivat.

          Comment


          • eu am intrebat pentru ca ECO stiu ca este la cele cu turbina si esti limitat in turatii. eu sce avand, nu stiu daca are vreun efect...

            Comment


            • Eu il folosesc aproape non-stop, se aprinde martorul luminos in bord si ramane activat la orice pornire a motorului. Il folosesc atat de mult pentru ca am sentimentul ca se impaca foarte bine cu Easy-R. Acum vreo doua saptamani, chiar inainte de a ninge pe Transalpina, a fost necesar sa-l dezactivez la urcarea dinspre Obarsia Lotrului. Acum doi ani, cand am urcat pe partea cealalta nu a fost necesar sa-l dezactivez. In oras este activat tot timpul, in afara doar cand ma grabesc si sunt nevoit sa ma infig ceva mai serios in depasiri. Cat despre consum, este sigur ceva mai mic dar cu cat nu stiu.

              Comment


              • La mine apasarea butonului aprinde martorul din bord si influenteaza dinamica masinii, inclin sa cred ca ar fi de preferat sa merg cu el apasat! Nu stiu ca si consum, nu m-a interesat, am facut doar scurte probe. Problema era doar daca am lampa in buton, sa se aprinda cand merg pe pozitii. E posibil, daca este verde, sa nu o fi remarcat eu! toate celelalte butoane sunt pe rosu! Intrebare: daca are bec si e ars, cum il schimb si cu ce model? Altfel .... reprezentanta ? !!

                Comment


                • La mine apasarea butonului aprinde martorul din bord si influenteaza dinamica masinii, inclin sa cred ca ar fi de preferat sa merg cu el apasat! Nu stiu ca si consum, nu m-a interesat, am facut doar scurte probe. Problema era doar daca am lampa in buton, sa se aprinda cand merg pe pozitii. E posibil, daca este verde, sa nu o fi remarcat eu! toate celelalte butoane sunt pe rosu! Intrebare: daca are bec si e ars, cum il schimb si cu ce model? Altfel .... reprezentanta ? !!
                  Aprins sau nu , e cam tot una! oricum nu-l pot vedea, pozitia mea la volan nu ma lasa sa vad zona lui prin cercul volanului, ma multumesc cu Eco aprins in bord. Dar stiti cum e, daca tot se aprinde, macar sa-l pot vedea daca (cand) vreau!

                  Comment


                  • Salutare tuturor, cum se recomanda a se face depozitarea roților ( de vară/ iarnă). Vertical, orizontal, suprapuse ?. Menționez că e vorba de roți echipate,care vor sta 5-6 luni in garaj , .tehnic rebuie să existe o recomandare. PS. sper să nu fie considerata intrebare de Gîgă !. Ms .

                    Comment


                    • Orizontal , eventual in rastel dedicat , intr-un mediu relativ umed (beci ) , ferit de radiatiile luminoase directe (ultraviolete) .

                      Comment


                      • Originally posted by georgstelsib View Post
                        Orizontal , eventual in rastel dedicat , intr-un mediu relativ umed (beci ) , ferit de radiatiile luminoase directe (ultraviolete) .
                        Suprapuse ?, e vorba de patru roți.

                        Comment


                        • Originally posted by teo49 View Post
                          Salutare tuturor, cum se recomanda a se face depozitarea roților ( de vară/ iarnă). Vertical, orizontal, suprapuse ?. Menționez că e vorba de roți echipate,care vor sta 5-6 luni in garaj , .tehnic rebuie să existe o recomandare. PS. sper să nu fie considerata intrebare de Gîgă !. Ms .
                          ..............
                          Suprapuse ?, e vorba de patru roți
                          Desigur ca se poate citi ce "recomanda" unii colegi sau putem vedea (si atasat) ce recomanda un producator de anvelope sau cei care au depozite de anvelope si cum le depoziteaza.
                          Attached Files
                          Last edited by Gil26; 1 November 2020, 11:00.

                          Comment


                          • Dar suportul de roți nu mai e bun?

                            Comment


                            • Depozitarea anvelopelor
                              Aveți în imagine modul de depozitare a anvelopelor montate pe jantă și apoi nemontate:
                              Cele nerecomandate sau orice alte moduri de depozitare pot duce la deteriorarea anvelopelor. Acestea se vor depozita ferite de surse de caldură și de acțiunea directă a soarelui în locuri uscate și departe de produse petroliere sau alte produse chimice care pot duce la degradarea acestora.

                              Anvelopele montate pe jantă se vor depozita doar agățate de jante sau stivuite una peste alta, ideal pe un palet din lemn. Anvelopele nemontate pe jantă nu se vor stivui una peste alta sau atârna deoarece aceasta va duce la deformarea lor și la dificultăți de a fi montate și umflate ulterior.
                              Attached Files

                              Comment


                              • Originally posted by nelu_242000 View Post
                                Dar suportul de roți nu mai e bun?
                                Se poate vedea cea de a patra captura din postul#9312 sau cele atasate. Dar desigur ca depinde.....
                                sau asa?:
                                Orizontal ...... intr-un mediu relativ umed (beci ) , ........
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google