Imbunatatiri Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by panselin4 View Post
    A mai montat cineva asemenea lumini la picioare?
    Am văzut la loganul acela de pe olx, si arata interesant seara
    Sfatul meu e sa nu va jucati prea mult cu luminite si chestii electrice netestate sau de pe aliexpress sau chiar si de la noi. Am luat eu o banda led de pe ali cu telecomanda in genul celei din quote, ieftinatura maxima si am pus-o in carcasa pc-ului alimentand-o de la usb de pe placa de baza iar dupa 5 zile nu mai imi pornea calculatorul. Dupa ce le-am decuplat nu am mai avut probleme. Apoi dupa vreo luna am zis sa incerc din nou si iar nu a mai pornit a doua zi. Pe moment merge dar dupa un timp creeaza probleme.
    Ah si am mai luat o alta banda la fel si nu porneste mereu de la baterii externe.
    Inca un ah, am incercat si alt model si la fel face.
    Asa ca mai bine nu va jucati cu partea electrica la masina pe motiv ca la noi sunt aceleasi produse de 5 ori mai scumpe. Nu mai cumparati de nicaieri si e mult mai sigur decat cu toate chinezariile.
    Peace! Ma retrag din discutie.

    Comment


    • Da, sunt de acord ca nu e de gluma cu partea electrica la masina, mai ales cu chinezarii si montaj amatoricesc, tocmai din acest motiv as alimenta sistemul la bricheta , care oricum are siguranta, si de unde il pot scoate si porni când am eu chef

      Comment


      • Am si eu montat ceva de genu doar ca din banda led,dar legate la mufa de la navigatie pentru a avea curent permanent si neavand pilot pe masina am pus un buton on/off in locul butonului pentru pilot sa le pot aprinde cand am nevoie...

        Comment


        • Puteti sa luați foc si dacă circuitul e protejat de o siguranta de 5-10 A.

          Comment


          • Foc? Cum? Adica se incalzeste firul atat de tare incat incepe sa arda, fara sa sara siguranta? Ma rog, posibil, daca zici...
            Dar, in momentul in care am facut legaturile la plafoniera, am facut un scurt din gresala si, ce sa vezi: a sarit siguranta.
            Am schimbat-o si uite ca merge.
            Mai ramane varianta nefericita in care sa fie un consum prea mare pe cele 4 leduri amarate (4 leduri de 0,5w nu 4 becuri de 5w fiecare), sa nu sara siguranta, sa se incinga cablajul si sa iei foc. Dar, tine cont de faptul ca plafoniera e comandata de uch. Care, daca detecteaza un consum exagerat, taie alimentarea. Slabe sanse sa iei foc, deci.
            Recomand legarea la plafoniera din doua motive: 1) sa fie aprinse exact cat sta si plafoniera; 2) sa nu te intepi in cablaje si, la o adica, sa pierzi garantia.

            Iar eu, cand am pornit sa pun lumini la pedaliere si sub scaun, nu am facut-o numai din ratiuni estetice (desi arata bine cand intri in masina pe intuneric), ci pentru ca ma enerva infiorator sa aprind lanterna atunci cand scapam ceva pe jos (numai cu lumina de plafoniera nu se vedea absolut nimic).

            Originally posted by iatagan View Post
            Sfatul meu e sa nu va jucati prea mult cu luminite si chestii electrice netestate sau de pe aliexpress sau chiar si de la noi.
            Asa ca mai bine nu va jucati cu partea electrica la masina pe motiv ca la noi sunt aceleasi produse de 5 ori mai scumpe. Nu mai cumparati de nicaieri si e mult mai sigur decat cu toate chinezariile.
            De acord. Sfatul meu e sa nu va mai cumparati masini, ca, oricum, probabilitatea unei tamponari e mare.
            Last edited by 77sky; 22 April 2018, 18:42. Reason: Automerged Doublepost

            Comment


            • Poate cineva nu vrea clasicul cheder de dacie si doreste ceva asemanator cu vw Sloping D Type Adhesive Car Rubber Seal Stickers Sound Insulation Car Door Sealing Strip Weatherstrip Edge Trim Noise Insulation
              http://s.aliexpress.com/fQfuMjEN?fromSns=Copy to Clipboard

              Trimis de pe al meu SM-G955F folosind Tapatalk

              Comment


              • @calinrusu, se vede ca te pricepi la electrica/electronica. Instalatia poate incepe sa arda din locul in care ai facut jonctiunea (la plaforniera) daca nu e legatura buna (de exemplu daca nu se cositoreste). Nu trebuie sa fie scurt neaparat.

                Referitor la leduri: 0.5w nu inseamna neaparat consum nominal de 0.5w/led. Trebuie sa specifice asta in clar in specificatii cati mA consuma la intensitate maxima.
                I have no special talent. I am only passionately curious.

                Comment


                • @Silviu. Nu am studii in domeniu, am ramas la ceea ce se studia în clasa a x-a, dar, iarta-ma, niscai masuratori in circuit mai stim si noi sa facem. Inca nu am uitat legile lui Ohm, ca pentru asta nu-ti trebuie mai mult.
                  Pe de alta parte, recunosc, probabil nu am studiile tale, experienta, indemanarea si priceperea ta in domeniu, dar ma duce si pe mine dovleacul sa fac o cositorire... ca, deh, asa e in tenis...
                  Pe de alta parte, unde nu stiu (ca sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiu pe lumea asta) citesc. Daca nu gasesc ce sa citesc, sau nu inteleg ce scrie, intreb, ca eu cu limbile straine... pricep greu si uit repede, n-am talentul altora.

                  Ma rog, e posibil sa fi gresit, dar chestiunile alea functioneaza de doi ani de zile... fara probleme. Nu pentru kitschereala, ci pentru ceea ce am scris mai devreme.

                  Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk
                  Last edited by calinrusu; 22 April 2018, 19:28.

                  Comment


                  • @calinrusu, era un raspuns la atitudinea ta fata de ce a spus @sebibv.

                    Din nou, nu te ajuta cu nimic un multimetru daca jonctiunile pe circuit le faci prost sau daca nu cunosti exact dimensionarea circuitului pe care te legi. Cum ziceam mai sus, ledurile de provinienta dubioasa nu specifica consumul nominal si de multe ori nu te poti baza pe acel W specificat. Sunt multe lucruri de avut in vedere.

                    In concluzie, nu comentam cum ai facut tu lucrarea (ma bucur sa aud ca ai asigurat legaturile) ci ca principiu ca foc apare si fara scurt.

                    In rest, succes la bricolat.

                    PS

                    nu sunt electronist de meserie ci doar amator cu ceva experien in domeniu.
                    I have no special talent. I am only passionately curious.

                    Comment


                    • @catalinrusu, fara nicio legatura cu subiectul, insa dacia veche era sa imi arda toată nu din cauza unui scurtcircuit... Ci din cauza a ceea ce spunea silviu (legatura proasta). In cazul meu fir de masa subdimensionat intre motor si caroserie.... Care s-a topit... In fine, nu a degenerat dar ca idee. Nu poti sa stii cum sunt facute sursele acelor led-uri, controllerele si alte lucruri.
                      Eu ma cam feresc sa tin chinezarii in priza. Am facut o excepție cu yeelight si xiaomi dar astia sunt din alta liga.

                      Comment


                      • Imbunatatiri Logan 2

                        Una peste alta...fiind destul de aprinsa discutia, intervin si eu cu o intrebare: sunt pe daciashop ceva mufe rapide cu care te prinzi pe fir direct pentru a nu mai face lipiturile de care vorbiti pe aici, sa inteleg ca acele cleme nu ar fi ok, e posibil sa iau foc?

                        Cu asa ceva mi-am schimbat claxoanele, am montat benzi cu leduri in portbagaj, am montat priza 12v in portbagaj, toate prin legare la firele originale. Pt priza am luat plusul tras deja pentru carlig.
                        Sent from my iPhone using Tapatalk
                        Last edited by danut.benghiu; 22 April 2018, 23:29.

                        Comment


                        • @Sebibv.
                          Scuza-ma daca ai avut vreodat senzatia c atitudinea mea n-am fost potrivita (referitor la ce a scris Silviu). Dar, din cate povestesti tu aici, nu legatura e de vina, ci subdimensionarea conductorului sau cablului. Dar si asta se calculeaza... cu minime cunostinte.
                          Ma deranjeaza in schimb cand cineva trage concluzii pripite asupra unui lucru pe care nu l-a vazut in viata lui, asupra unor acte pe care nu le-a facut si asupra unor oameni pe care nu i-a cunoscut, din cauza unui self-esteem exagerat. Exagerat rau de tot i nejustificat.
                          De altfel si catalogarea unor produse drept "chinezarii" mi se pare cel putin ciudata, in contextul in care nicio piesa nu se mai fabrica altundeva. Chinezii nu sunt idioti, fac lucruri pentru toate cerintele (unele mai bune si mai scumpe, altele mai putin bune si mai ieftine). Rromanul care nu intelege lucrul acesta se repede la cel mai ieftin porcoi fara sa guste si dupa aceea se plange ca pute a rahat. Cine il impiedica sa testeze ce ia? Cine il impiedica sa citeasca despre acel produs (ca e navigatie, c e led, ca e prezervativ...), sa vada ce parere au altii care l-au folosit?...


                          Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk

                          Comment


                          • Pe vremea lui Ceaușescu, dacă aveai jucării sau haine chinezești, erai tare. Acum, că ne-am mai deșteptat și noi, nu ne mai mulțumim cu orice și avem de unde alege, "chinezărie" se spune de regulă la rahaturi, la chestii ieftine și proaste.

                            Sunt de acord cu tine că mai toate produsele acolo se fac (ca fapt divers 95% din producția de fermoare se face în China), dar când cumpărăm ceva wow, dar este ieftin spre foarte ieftin, pe lângă faptul că provin din China, trebuie să ne asumăm și eventualele nemulțumiri apărute, de cele mai multe ori la scurt timp după achizițonarea produsului.

                            Păcat totuși că pe majoritatea suvenirurilor care se vând în marile orașe europene scrie "made in China", de cu greu mai găsești ceva făcut loco, dar asta este altă poveste. Pe mine era să mă bată un grec pentru că-i sperii clienții din cauză că am exclamat în magazinul lui că produsele oferite la vânzare sunt chinezești (scria pe spate) deși la intrare era o plăcuță cu "hande made".

                            În fine... asta este viața. Poate că într-o bună zi Dacia va fi cumpărată de chinezi și atunci ne vom calma cu toții.
                            http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                            Comment


                            • Originally posted by danut.benghiu View Post
                              sa inteleg ca acele cleme nu ar fi ok, e posibil sa iau foc?

                              Cu asa ceva mi-am schimbat claxoanele, am montat benzi cu leduri in portbagaj, am montat priza 12v in portbagaj, toate prin legare la firele originale. Pt priza am luat plusul tras deja pentru carlig.
                              Bineinteles (:
                              Nu schimba valorile sigurantelor din tablou.
                              Si ai grija ce alimentezi de la priza din portbagaj. Daca vrei sa dai curent vreunei lazi frigorifice, acolo chiar as avea indoieli. Dar nu pentru ca iei foc, ci din cauza alternatorului. Am un prieten care, dupa un drum pana in Spania cu o lada frigorifica alimentata la masina (nu era Dacie, era din grupul VAG), a schimbat alternatorul.

                              Trimis de pe al meu Mi A1 folosind Tapatalk

                              Comment


                              • @calinrusu, cei ce au experienta cu produsele chinezesti numesc "chinezarii" acele produse de proasta calitate, cum ar fi navigatiile de pana in 200-300$ (chinezii sunt in stare sa faca si lucruri bune dar astea costa, chiar si la ei).

                                Dar in fine, n-are sens sa filozofam. Fiecare cu parerea lui. Cum zici, inainte de a cumpara trebuie sa te interesezi ce cumperi (cam greu de realizat la un noname) si daca nu poti si tot vrei atunci testezi.

                                @danut.benghiu, clemele alea au o ghilotina ce sectioneaza invelisul si creeaza un punct de contact, destul de fragil si nerecomandat pentru consumatori mari.
                                I have no special talent. I am only passionately curious.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google