Easy-R a.k.a. JS3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by Onixer View Post
    Nu are absolut nicio legatura S&S cu trepidatiile la pornirea in marsarier sau in vitezele 1 si 2
    Draga coleg , nu fi atat de sigur . Sunt multe necunoscute in aceasta ecuatie . Cineva , un coleg de forum , a facut o legatura cu S&S-ul. Eu tind sa-i cred pe toti cei care fac anumite observatii pentru ca le fac prin comparare . Poate fi o realitate , poate sa nu fie , poate sa conteze doar in anumite conjuncturi , etc. Pentru ca nu prea avem solutii la indemana ne agatam de orice artificiu.

    Comment


    • Si eu spun in calitate de om care la pornire si-a facut un reflex in a dezactiva S&S si totusi are trepidatii la fel ca si cu S&S pornit. Nu mai spun ca S&S oricum nu iti va intra niciodata dimineata din cauza ca nu sunt indeplinite conditiile unei opriri a motorului in siguranta (temperatura fiind conditia dimineata)

      Comment


      • Tehnic vorbind nu vad cum ar putea S&S sa influenteze. E o doar o rutina ce opreste motorul sa functioneaze, lasand celelalte componente active. ESM ar putea sa influenteze cand pune sau reduce sarcina (de) pe motor (de exemplu activeaza alternatorul) dar nici de acolo nu cred ca vin problemele.

        Ele au la baza vibratiile produse de motor si cred primitivismul cutiei, lipsa unui senzor ce ar trebui dinamic sa masoare "jocul" placii de presiune si al discului de ambreiaj si sa ajusteze cursele acuatorului.
        I have no special talent. I am only passionately curious.

        Comment


        • " ascunse sunt caile softului" . Noi , in disperare de cauza ne agatam de orice pai care ne poate da o speranta suplimentara . Sigur , teoretic la prima pornire a zilei dezactivarea S&S nu influenteaza in niciun fel confortul pornirii . Dar , a la long , cumulativ , poate influenta ipotetic si poate rugaciunilor noastre pornirea la rece.
          Eu personal nu mai activez S&S fiindca grosul deplasarilor o fac extraurban si conform zicalei " cum n-ajuta nici nu strica". Nu am vibratii la mersul cu spatele si asta ma multumeste , apoi din cand in cand demarez in a- II-a manual pentru a proteja ansamblul . Deocamdata "sunt condamnat " sa am ceea ce am .

          Comment


          • Originally posted by georgstelsib View Post
            La cca 15 000 km m-am adresat unui service pentru a-mi schimba kitul ambreiaj (urmare a trepidatiilor aparute dupa cca.5 000 km). Mi-au schimbat doar discul si rulmentul de presiune , placa neprezentand urme de uzura anormala . Dupa cca. 1 000 km au reaparut vibratiile , dar cu alte particularitati . La mersul inapoi nu zdruncina de loc , la plecarea inainte zdruncina doar cateva secunde in tr. I . Dar spre deosebire de situatia de dinaintea update-lui de soft al cutiei , vibratiile se manifesta mai mult timp si pe distanta mai lunga , uneori chiar la cuplarea treptei a-II-a . In concluzie pot spune ca desi vibratiile au reaparut , intensitatea si durata acestora s-a redus dupa resoftare si schimbarea discului de ambreiaj.

            Cum procedez acum ? 1. Ies linistit cu spatele , apoi initiez demarajul din pedala de frana , accelerez bland iar in momentul in care incep vibratiile iau piciorul de pe acceleratie( vibratiile se opresc). In continuare accelerez usor pana cand cutia schimba in tr. II-a. 2. Dupa ce dau putin cu spatele demarez usor in modul MANUAL cu tr. II-a , usor de tot , pentru a patina mai mult discul si a curati stratul superficial de ardere . In ceea ce priveste pierderea garantiei prin folosirea excesiva a demarajului in tr. II-a ( dupa informatiile lui Torquemada) eu am mari indoieli ca acest computer (al masinii) ar avea o memorie (ROM / RAM)atat de mare incat sa permita inmagazinarea tuturor datelor de functionare ale masinii . Apoi nu este specificat explicit in instructiunile de utilizare ca demarajul in tr.II-a ar fi permis intr-un numar limitat . Iar tot ce nu este interzis poate fi interpretat ca permis .
            Eu la manuala cand imi aduc aminte folosesc la intersectii (2-3 la 100km) vit 3 (patinand ambreajl n loc de vit 2 si turatia in jurul 4000. Si vad ca nu mai am probleme cu trepidatiile
            Incearca una pe zi, 5 zile la rand sa vezi daca se amelioreaza problema

            Comment


            • Sfaturile astea ar merita puse in CC si la Dacia
              Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

              Comment


              • Da Cosmine , ai dreptate . Patinarea prelungita a discului are drept efect secundar curatirea suprafetei acestuia de stratul superficial cu coeficient de frecare diferit de al originalului . Trepidatiile apar si la cutia manuala daca nu sincronizezi optim acceleratia cu ambreiajul in functie de conditiile de drum .
                O sa incerc si metoda propusa de tine , timp de 5 zile . Am prezentat cu ceva timp in urma o modalitate de curatire a discului prin patinare folosind frana de mana . Sigur , nu trebuie exagerat cu metoda . Dupa schimbarea discului de ambreiaj am studiat cu mare atentie suprafata acestuia . Intr-adevar la inspectia "ochiometrica" zonele mai arse alternau cu altele mai putin arse ceea ce denota si o lipsa de omogenitate a materialului . Iarasi cochetez cu ideea ca un disc de calitate superioara (mai superioara ca Valeo) s-ar putea sa ne ofere o surpriza placuta .

                Comment


                • Sau doar suprafata de frictiune schimbata cu ceva cu kevlar sau carbon.

                  Comment


                  • Da, asa este . Insa pana acum toti am schimbat un kit Valeo cu ... un alt kit Valeo.

                    Comment


                    • Schimbat al 2-lea kit de ambreiaj la 30.000km pe garantie, acum s-a inlocuit si volanta.
                      Attached Files
                      Last edited by 77sky; 18 October 2018, 19:10.

                      Comment


                      • Eu am alta gandire. Petitie scrisa cu confirmare si audienta la director Dacia Romania Jerome Olive. Poate fi gasit la adresa din Bucuresti, Clădirea H1, Bulevardul Iuliu Maniu. Doar asa se va rezolva problema. Bafta!

                        Comment


                        • Eu am alta idee. Reportaj la tv cu tot tacamul. Pus pe Youtube cu traducere. Sa vedeti dupa aia cum se misca Dacia sa remedieze prostia facuta.
                          Ca gresesti ceva ca producator auto e scuzabil, dar remediaza mizeria facuta, nu lasa oamenii sa se chinuie. Cui vine la schimbat pune-i un kit adevarat...

                          Comment


                          • Fara sa se considere reclama, uitati cat costa kit-ul de ambreiaj in mod normal: https://www.autoeco.ro/kit-ambreiaj/...+tce+90/57401/
                            La Dacia pe factura costa de 3 ori mai mult.
                            Si manopera doar 130 de lei? Atat pierde Dacia.
                            Kit-ul uzat ori este reciclat de producator, sau chiar reconditionat...

                            Comment





                            • Nemernicii de la reprezentanta au uitat sa-mi stranga piulita de la planetara sau cu i-o zice,astia omoara oamenii.Scz dar nu stiu cum se posteaza poze,daca poate cineva sa editeze din nou.

                              Comment


                              • La voi cum de va da fisa cu piesele schimbate si pretul lor? La mine la primul schimb nu mi s-a dat nimic la mana decat faptul ca am intrat in service cu probleme cu trepidatii si ca s-au rezolvat

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google