If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Bună ziua,
Mă puteți ajuta vă rog cu niște coduri pt amortizoare față logan 1.0 sce 2017. Ar fi util un link pt un kit complet cu flanșe și rulmenți.
Mulțumesc!
Salut,
Codurile OE ale componentelor se obtin \verifica doar pe baza seriei VIN, totusi vezi doar ca info (subliniez asta) pentru un Logan II 1.0 SCe amortizoare fata:
Mulțumesc frumos pentru informații. Bănuiesc că cele montate din fabrica sunt marca, Monroe că și cele de pe spate. Mecanicul m-a sfătuit să aleg Bilstein însă cred că voi opta tot pt prima variantă. Are cineva care le-a înlocuit vre-un sfat, marca anume, comportament în timp?
Merge amestecat antigelul vechi verde cu cel albastru actual? Nu l-as amesteca, mai repede as baga direct altul nou albastru, chiar daca l-am schimbat deja anul trecut tot. Inrebare in conditiile in care nu prea se mai gaseste cel verde pe stocuri.
Salut Cristi, despre tipurile de antigel s-a mai discutat pe forum, ultima oara pe la inceputul lunii Martie in topicul “Probleme Tehnice Logan II” incepand cu postul 10345 https://www.loganclub.ro/forum/forum...14#post3683814 cand s-a mentionat si ca “…Renault a decis să scrie pe ambalajul de Type D B4D (1.0 SCe 65) și B4A (0.8 SCe 54) pentru că aceste 2 motoare NU SUPORTĂ ALTCEVA DECÂT TYPE D, deci nu ai voie la ele cu Type E sub nici o formă.” pentru ca “.. type E "NU se foloseste la motoarele B4D si B4A" acesta putand sa genereze probleme circuitului de racire mai ales pompei de apa.”, doar pentru aceste motoare.
PS: si eu voi schimba complet antigelul, deocamdata mai am antigel Glaceol RX Tip D “vechi” cod 6001997196 pentru mici completari (lichidul de racire l-am schimbat acum vreo doi ani, iar in cei opt ani de zile am completat putin si destul de rar, doar uneori la "schimbarea anotimpurilor”) insa cand voi face schimbul de lichid racire voi baga noul tip de antigel, mai ales ca asta va coincide cu schimbul distributiei cand voi schimba si pompa de apa si voi goli cat mai mult din sistemul de racire pentru a umple cu cel nou. Iar asta chiar daca pe unele site-uri se scrie ca “RX Tip E şi RX Tip D NOU (motoare B4A & B4D), NU se pot amesteca şi NU sunt Interschimbabile. Antigelul RX Tip D vechi şi antigelul RX Tip D nou (pentru motoarele B4D și B4A) sunt miscibile și interschimbabile. RX Tip D VECHI cu RX Tip E, se pot amesteca şi sunt interschimbabile. Totuşi recomandarea furnizorului şi a lngineriei producătorului este de a înlocui complet lichidul de răcire, dacă este posibil, respectând preconizările documentației tehnice.” si pana la urma fiecare procedeaza asa cum considera /doreste.
Pentru bidonul de 1 L de Glaceol RX Type D “vechi” cod 6001997196 am platit 38 lei, un bidon de 1L de antigel Type E sau Type D "nou" pentru B4D si B4A este 40 lei la acelasi vanzator.
(iar daca "teapa marca Renault sa ne suga de bani" pentru alte marci ex Hyunday bidonul de 1 L antigel - care oricum nu este vandut de producatorul auto - este oare mai ieftin ??? )
Teapa e de la UE, au interzis total folosirea unui acid organic din antigel. Se găsea in cantitati mici si în creme de fata si vopsele. Au gasit ei ca "dăunează gravidelor și fatului". Ravenol facea un antigel tip Glaceol, au modificat și ei reteta, din decembrie 2023...
Cristi822:
Eu as pune antigel tip D nou, B4D este fix 1.0 SCe
Corect, asa este , de la sfarsitul anului 2023 UE a interzis folosirea anumitor compusi organici in mai multe produse inclusiv antigel, iar furnizorii de antigel trebuie sa respecte normele /directivele europene si NU mai pot produce cel OAT introducand alte substante si facand astfel un compromis.
Dar producatorul auto Dacia \Renault NU are vreo “vina” referitor la acest subiect, a fost doar un alt prilej pentru distinsul nostru coleg de forum sa arunce din nou cu “noroi” intr-un post aiurea si NU este o “teapa marca Renault sa ne suga de bani”, Renault (la fel ca si Mercedes, Porsche, Hyundai, …) trebuie sa foloseasca antigelul cu noile cerinte.
Iar doar ca exemplu atasez cateva fise tehnice de la producatorul de antigel (pentru Renault dar si pentru alte marci), atat pentru produsele OAT cat si N-OAT, X-OAT se pot vedea caracteristicile si valorile acestora (culoarea nu este relevanta), cu mentiunea ca din pacate acestea sunt oferite de producator si pentru noile produse acestea raman sa fie “testate” in timp de catre posesorii de masini, egal de marca detinuta. Deci teapa NU este marca Renault doar ca sa ne suga de bani (ba mai mult Renault a cerut si acest antigel Type D pentru motoarele B4D si B4A).
PS: si eu i-am sugerat colegului Cristi822 sa foloseasca antigelul Type D “nou” (cel verde) pentru motorul sau 1.0 SCe, tocmai de aceea am facut trimitere la acele discutii si am si subliniat asta, dar repet ca pana la urma fiecare foloseste ce antigel doreste si considera.
Am gasut cel nou tip D, momentan nu il mai schimb total, poate dupa vara. Dar e ceva diferenta, pana si la termenul de valabilitate 3 ani cel vechi vs 8 ani cel nou. Interesant. Multumesc mult de raspunsuri.
You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 2 photos.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment