Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • cum sa fie asta mai misto ca Focusul?
    zau ca nu cred, pe cuvant...

    Focusul nu era misto cand aveai 17 mii de km cu el? nu te pronuntai la fel despre el ATUNCI (in acel moment de viata al masinii)?

    nu cumva e un mare bias cognitiv pe motiv ca e noua?

    Comment


    • Am avut 3 masini noi, zic ca stiu ce zic..
      E aproape imposibil sa te interpui in perceptiile si trairile altui individ fara a tine cont de propria constiinta.
      Tu faci confuzie intre partea materiala/obiectiva, pe care eu n-am pomenit-o, si partea subiectiva/afectiva de care eu pomenesc.
      Obiectiv versus-ul nu-si are rostul, cea de dinainte a fost mai la toate aspectele din alta categorie (din bara in bara) .
      Daca era o mutare proasta o spuneam, dar (pt mine!) a fost o trecere placuta, peste asteptari.
      Am zis (si pe celalalt forum) ca o voi tine vreo 3 ani top, dar pe masura ce merg cu ea mi se schimba optica, o vad stand la mine mai mult de 3 ani.
      Last edited by Octavian; 6 August 2023, 10:57.

      Comment


      • Dupa cateva saptamani de Sandero cu 0 probleme, au aparut din senin doua noi:

        - Dimineata la prima pornire se opreste motorul, trebuie repornit de 3 ori dupa care totul e ok. Benzina din rezervor are ~2 luni (OMV 100), ii fac un refresh si vad daca se rezolva.
        - Zgomot (ca un fel de bataie) motor la ralanti, initial se auzea cand masina statea pe loc insa astazi s-a reprodus si in mers la turatii joase (mers in tr. 2 la ralanti). Mie-mi suna a suporti motor uzati, sau freaca ceva de motor...

        Stiti de problemele astea? Prima cu opritul motorului tin minte ca parca am citit ceva aici pe forum, se recomanda benzina proaspata, insa de problema 2 nu stiu nimic.

        Comment


        • Edit: am sapat putin pe grupul de FB si am gasit aceeasi problema (fara update cu rezolvarea):

          Comment


          • Salutare la toata lumea, sunt hotarat sa-mi cumpar si eu un Logan ECO-G, dar dupa cam tot ceea ce am citit pe aici ma ingrozeste faptul ca exista acea problema a clapetei de la turbina( problema la o piesa destul de scumpa si importanta), mentionez ca fac aprox 7-8000 km pe an, garantia data de Dacia este de 3 ani sau 100,000 km, la cat sunt eu de,,norocos'' mi-e frica sa nu-mi pice turbina la scurt timp de la iesirea din garantie. Ati intalnit cazuri sa pice turbina si daca da la ce numar de km.

            Comment


            • Originally posted by catelullego View Post
              Edit: am sapat putin pe grupul de FB si am gasit aceeasi problema (fara update cu rezolvarea):

              https://streamable.com/9kp56m
              Suport motor, am spus despre el acum vreo 10 postări.

              Comment


              • Originally posted by valli View Post
                .................. la cat sunt eu de,,norocos'' mi-e frica sa nu-mi pice turbina la scurt timp de la iesirea din garantie. Ati intalnit cazuri sa pice turbina si daca da la ce numar de km.
                Începând cu minim Februarie 2023 toate mașinile fabricate au aplicat BT71538 - deci în teorie zornăitul supapei ar trebui să fie minimal, cu risc mic de uzură a supapei și un risc și mai mic de separare bilelă (tijă) de ax supapă. În practică vom vedea.

                Uzura supapei se manifestă în mod diferit la mașinile fabricate anterior (2020-2022) de BT715838, atât la 30k cât și la 60k sau mai mult.
                Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                Comment


                • Salut, dupa ce am spalat masina rezolvata de porumbei acum 3 zile, am observat ca au ramas niste pete pe lac. Deci in 3 zile lacul pare atacat... Aveti idee cum se pot indeparta?

                  Si tot dupa ce am spalat-o, am descoperit si o zgarietura lunga si adanca pe manerul de la portiera. Am incercat sa gasesc piesa online dar fara succes. Nu mi-e clar daca se schimba ca un accesoriu sau trebuie comandata la reprezentanta, vopsita, etc.. (culoare atacama).
                  Ma poate ajuta cineva aici? Intr-un final o sa apelez la reprezentanta.

                  Multumesc!

                  Comment


                  • Originally posted by christi1923 View Post
                    Aveti idee cum se pot indeparta?
                    Dacă e ceva de genul atașat - acest tip de adâncitură poate fi îndepărtat prin utilizarea unui strat transparent de compus și prin lustruire/polish mecanic, vorbește cu cei care fac așa ceva.
                    Attached Files
                    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                    Comment


                    • Originally posted by DFA View Post

                      Dacă e ceva de genul atașat - acest tip de adâncitură poate fi îndepărtat prin utilizarea unui strat transparent de compus și prin lustruire/polish mecanic, vorbește cu cei care fac așa ceva.
                      Sunt mai putin pronuntate la mine, multumesc pentru ajutor!

                      Comment


                      • O curiozitate... Sa știu cum procedez...


                        Mașina a avut bara pe casco schimbata. Acum observ ca începe sa se cojeaza, sub stop. Ma duc la aceasi reprezentanta unde am făcut-o. Rasous: are garanție 3 luni. Nu cred ca se mai poate rezolva. (am făcut-o acum 1 an) este normal cum procedează?!
                        ​​​

                        Comment


                        • Eu am schimbat bara la reprezentanta, si mi-au continuat garantia normala a masinii - acesta a fost si motivul pentru care am facut-o la ei.

                          Comment


                          • deci practic incearca sa ma duca cu presu... ( nu ca nu ar fi ceva anormal)

                            Comment


                            • Ca sa fiu sigur am intrebat ieri iar. Mi-au spus ca d'aia sunt reprezentanta ca sa poata sa faca reparatii care sa nu duca la pierderea garantiei. Reparatiile care intra sub incidenta garantiei sunt un capitol separat, nu e vorba de ele aici, dar pentru celalalte reparatii si interventii asupra masinii sunt autorizati sa pastreze garantia in continuare. Mi-au dat exemplul meu, am montat dash-cam-ul (nu cel din lista de accesorii) la ei, isi asuma faptul ca nu e privita ca interventie neautorizata asupra instalatiei electrice. La fel, bara mea (de fapt au fost trei, ce sa fac) a fost inlocuita de ei, garantia de coroziune, vopsea, etc, decurge in continuare. Daca mi se exfoliaza bara sa ma duc la ei si repara/inlocuiesc fara discutii.

                              Comment


                              • da, dar la mine a fost altfel. bara a fost schimbata pe casco (de ei) probabil a fost prost vopsita (de ei) si nu vor sa isi asume...

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google