Logan III - Accesorii

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • PS: oh no... saraca. am prins azi pe moeciu/rasnov, zapada in draci, a nins superb. Am mers cred 30km+ cu 40km/h

    PPS: am urcat la predeal la partie. Oktavia noua, un audi mai vechi si un hyundai nu au putut sa urce panta plina de zapada. Loganasu le-a dat clasa ))))))))

    Bune cauciucele Vredestein

    PPPS: 3 luni aproape, 9mii km. Totul ok momentan )
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.
    Last edited by Mihai2k4; 18 January 2022, 21:20.

    Comment


    • Originally posted by RoYeti View Post
      Nu mi-ati zis despre montajul foliilor. Au dat fețele de la uși jos, respectiv geamurile sau..?
      Nu, cine e meseriaș nu dă jos nimic, nu demontează nimic, și DA, am mai făcut și la alte mașini anterioare și au rezistat cu brio până au plecat de la mine. Cine te aburește că prin demontare iese mai bine sau că rezistă mai mult folia pe sticlă - NU, nu e așa.

      Dar este clar că fără demontare e mai greu de pus folia pe sticlă. Asta probabil spune ceva și despre experiență.
      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

      Comment


      • Legat de Llumar AIR 80 BL SR HPR (Clear) pe parbriz și geamurile laterale. In trecut am vrut și eu sa pun pe Logan 2, dar am renunțat pentru că geamurile la Logan 2 aveau deja o tenta închisă, măsurat ieșeau undeva la 72% transparență. Acum la Logan 3 cu folia asta Llumar AIR 80 BL SR HPR (Clear) pe parbriz și geamuri laterale față, nu scade sub 70% transparența? Știu că legal trebuie peste 70.

        Comment


        • Originally posted by Mihai2k4 View Post
          Sa pun si pe gemurile laterale fata? sa fie pachet complet? oare ajuta si mai mult?
          Eu am pus peste tot și se cunoaște foarte bine vara, se încinge mai greu "sera mobilă" iar clima face răcoare mai repede.
          Recomand.
          Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

          Comment


          • Folie nano ceramica fata/spate/luneta. Autocbn
            Merita? Da!
            Isi face treaba? Toata vara clima a stat pe treapta 2 dupa ce a racit super rapid, numai pe auto.

            Nu am simtit nevoia, momentan, sa pun si pe parbriz.

            Cel mic dormea in scaun in plin soare si inafar de lumina soarelui, nu a avut treaba cu caldura lui.

            Costa, dar merita cu varf si indesat.

            Ps: cereti sa va faca test dupa ce o monteaza sa vedeti cum sta treaba la folie pentru uv, lumina si infrarosu(caldura).
            You do not have permission to view this gallery.
            This gallery has 3 photos.
            Last edited by broniaski; 19 January 2022, 16:00.

            Comment


            • Originally posted by Doctorutm View Post
              Acum la Logan 3 cu folia asta Llumar AIR 80 BL SR HPR (Clear) pe parbriz și geamuri laterale față, nu scade sub 70% transparența? Știu că legal trebuie peste 70.
              Ba da, scade transparența sub cea legală atât la parbriz cât și la geamurile laterale față. La mine s-a măsurat transparența și avea 69% sticla nativă iar cu folia s-a ajuns la ~ 54%... Este evident că trebuie să îți asumi acest risc.

              Dar la fel de evident devine DUPĂ ce se montează folia AIR 80 că ce rezultă este practic invizibil și dacă nu știi că acolo e ceva, poți zice că așa sunt geamurile din fabrică... Mai ales că contrastul cu folia de pe spate+lunetă e uriaș și practic folia de pe spate "ascunde" folia de pe față....


              Poți calcula singur unde ajungi odată ce știi transparența sticlei native:

              Foliile pentru nuanțarea geamurilor auto sunt măsurate în niveluri de transmisie a luminii vizibile (cunoscute și sub denumirea de VLT - Visible Light
              Transmission %), iar aceste niveluri sunt reprezentate ca procent din lumina vizibilă transmisă prin mediul respectiv (geamuri sticlă, folie, etc.).

              Pentru a calcula VLT-ul real al sticlei cu folie aplicată pe aceasta, trebuie să înmulțești VLT-ul foliei aplicate cu VLT-ul sticlei native.

              De exemplu, aplicând o folie cu VLT 5% pe o sticlă cu o transparență VLT 80%, ai înmulți 5% x 80% = (0,05×0,80)x100 = 4%. Deci, transparența sticlei și a foliei împreună ar avea un VLT combinat de 4%. Deci doar 4% din lumină mai trece prin sandwich-ul de VLT5+VLT80.

              La mine ar veni așa: Llumar AIR 80 BL SR HPR (Clear) are VLT 77% x VLT 69% (sticla L3) = (0,69x0,77)x100 = 53,1% - deci sunt cu 16,9% sub standardul permis de RAR.... doar dacă pune aparatul de măsură pe geamuri poate găsi folia montată...
              Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

              Comment


              • Originally posted by broniaski View Post
                Folie nano ceramica fata/spate/luneta. Autocbn
                Pe față ai pus VLT ~90 și pe spate VLT ~10 ?
                Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                Comment


                • 70% pe fata si 5% pe spate. Windows global film nu au de 80 nanoceramic, pt ca nu respinge caldura, dupa cum e demonstrat in poza. De aia spun sa faceti test, ca se vede clar la aparatul acela. Am verificat si pe sticla simpla si e 70 cu 5 ce am montat eu pe masina.

                  Comment


                  • Specificatiile unitatii de amplificare audio le gasim pe undeva? si la difuzoare? Oare o merita upgrade la ele la ceva mai bun? a facut careva?

                    Comment


                    • Difuzoarele sunt de 165mm diametru (față+spate), 4 ohm și 40W Max - nu știu dacă 40W RMS..., deci amplificatorul nu are cum să fie foarte puternic, poate ceva de genul 4 x 25W...

                      Sunt câțiva care au schimbat tot, difuzoare, tweetere, adăugat subwoofer, adaptoare Hi-Lo, amplificator extern... + insonorizare uși, plafon, podea...

                      Mie personal nu îmi displace sistemul original, nu sunt genul care merge cu muzica bubuind..., dar gusturile nu se discută.
                      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                      Comment


                      • nu ma intereseaza volumul ci calitatea. de ex, alea pe fata, pe jona mediilor joase si in zona basului, suna a butoi

                        Comment


                        • Calitatea sonora depinde, in primul rand, de fisierele folosite. Daca fisierele sunt OK calitativ, atunci poti folosi egalizorul pentru a compensa zonele din banda audio care ti se par a avea deficiente. Mie personal, care sunt destul de exigent, dar nu obsedat, sunetul mi se pare OK. Chiar foarte OK.
                          Pentru muzica folosesc exclusiv Android Auto si se aude chiar mai bine decat playerul de stick-uri pe care l-am folosit doar de proba la inceput.
                          Somnul adânc ajută la prevenirea îmbătrânirii, mai ales dacă dormi la volan.
                          Nu goni mai tare decât poate îngerul tău să zboare!

                          Comment


                          • daca pui niste difuzoare focal coaxiale(nu stiu daca incap) si niste tweetere tot de la focal, se va schimba povestea. fisierele, doar wav-uri (din pacate am vazut ca nu stie flac, sau cel putin mine pe 24/192 nu le citeste) sursa stick, spotify. era ok daca avea si analog in(aux) si foloseai un dac extern gen audioquest dragonfly

                            Comment


                            • Din cate am vazut, exista pachet Focal pt. Dacia insa nu am gasit informatii deapre costuri : https://www.focal-inside.com/dacia/en/
                              Si pe mine ma bate gandul sa fac modificarea asta in viitor. Da, sunetul este decent in Stepway-ul meu dar il consider un aspect subiectiv, e foarte important si ce termen de comparatie folosim.

                              Comment


                              • La Stepway-ul II care l-am avut inainte i-am schimbat difuzoarele cu unele Focal de 165 mm (am facut modificari la usile spate ca sa mearga tot de 165 mm fiindca originale erau de 130 mm) , am izolat usile pe interior cu STP si diferenta a fost destul de mare, eu unul am fost foarte multumit de investitia facuta.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google