Placute de frana
Collapse
X
-
Salut dragi colegi,
Am Logan Prestige 2016 0.9 TCe, am 64000 km si placutele de frana si discurile din fabrica. Am observat ca s-au uzat discurile de frana, se vede o buza de aprox 2mm, placutele mai au cam 5mm carne. La urmatoarea revizie urmeaza sa le schimb pe toate.
La voi tot asa de repede s-au uzat discurile de frana, eu stiam ca de regula schimbi discul la 2 schimburi de placute de frana?
Ce ar fi de preferat, discuri si placute de origine? Eu ma gandeam sa iau discuri Brembo, Textar, ATE voi ce recomandati? Discurile sunt ventilate de 258mm.
La placutele de frana am o nelamurire, imi apar doua dimensiuni de 140 mm si de 155mm, de care ar trebui ?
Am mai observat ca de 2 saptamani am senzatia de roata descentrata in mers pe partea dreapta, am fost la vulcanizare si am verificat si echilibrat rotile, acestea erau echilibrate! Nu am vibratii in pedala cand franez.
Va multumesc!
Leave a comment:
-
Cred ca erau ATE 2834.2,luate de pe autokarma. Sambata am schimbat si sabotii spate, tot Brembo, un cilindru TRW care curgea. Acum pot spune ca am frane. Nu ca nu as fi avut și pana acum, dar este altceva. Le am de putin timp, dar se comporta exemplar, pe gustul meu.Probabil la accentuarea uzurii ATE-urilor a fost si faptul ca merg cam agresiv, bineinteles unde este cazul si merg mult in zone cu serpentine, pante etc.Last edited by burtosu; 26 August 2018, 15:54.
Leave a comment:
-
Poate n-am folosit acelasi cod.Originally posted by burtosu View PostAm trecut pe placute brembo 68008.Am avut un an ATE, dupa aproape 30.000 km s-au tocit f repede, zici ca-s din creta. Franau binisor, nu m-au dat pe spate si nu scartaiau, am zis sa incerc si cu placute brembo+discuri brembo.
Cu Brembo cat ai ? Cum se comporta fata de ATE?
Frate-meu a avut la Logan (acu f multi ani) nu stiu ce cod, prindea fata inuman de tare, "muscau" tare din disc.
Leave a comment:
-
Ce fel de placute Ferodo se potrivesc la X52 SL Plus 2016? N-am reusit sa gasesc pe google.
Leave a comment:
-
Am trecut pe placute brembo 68008.Am avut un an ATE, dupa aproape 30.000 km s-au tocit f repede, zici ca-s din creta. Franau binisor, nu m-au dat pe spate si nu scartaiau, am zis sa incerc si cu placute brembo+discuri brembo.
Leave a comment:
-
Sunt bune ATE, peste TRW si tin mult.Originally posted by kornelush24 View PostAm schimbat plăcuțe frana Ate 602834 sunt excelente,păsuirea inca nu sa făcut dar frână e super după 50 km.
Recomand Ate.
Posibil la un moment dat sa inceapa sa scartaie la franare, dar le trece dupa o perioada.
Prinde bine frana cu ele si rezista la 2-3 franari succesive mai in forta
Leave a comment:
-
A folosit cineva Ferodo fdb 1781 eco friction,
sunt ok fata de cele clasice fara 'eco', ma tem sa nu scartâie la franare.
Le. am luat azi de la epiesa.
Leave a comment:
-
Am schimbat plăcuțe frana Ate 602834 sunt excelente,păsuirea inca nu sa făcut dar frână e super după 50 km.
Recomand Ate.
Leave a comment:
-
Sunt originale 100%.Originally posted by gino View PostAm mai adaugat o fotografie pentru a avea acces la mai multe detalii.
Leave a comment:
-
Pai n-o sa fie niciodata. Depinde si de placute si de discuri dar si cum au fost "rodate". Ceva interesantparca frana nu era la fel de eficienta ca placutele originale ale masinii...
Unii "zice" ca....
Ia uite!
Leave a comment:
-
Am comandat ATE. Vedem, data viitoare poate incerc si Premier de la Ferodo. Cum am zis mai sus, cand am trecut pe Ferodo Thermoquiet nu se auzea nimic suspect, insa parca frana nu era la fel de eficienta ca placutele originale ale masinii.
Leave a comment:
-
Ate scartaie pe aceleasi discuri, fata de fdb1781. Eficienta e la fel, de mai moi, cred ca ferodo.Originally posted by CataLiNNN View PostSuper, multumesc.
M-am mai gandit si o sa aleg intre Ferodo FDB1781 si ATE 13.0460-2834.2. Care sunt mai "moi"?
Pe fluence eu am trecut la ceramice de la ate + discuri ate pe fata si de origine pe spate; frana s-a schimbat radical, dar am impresia ca pasuiesc foarte greu fata de o placuta normala.
Leave a comment:

Leave a comment: