Pentru mine soferul bun are o alta definitie, dar ma rog, fiecare cu parerea lui.
Dupa definitia ta, pilotii de raliu sunt niste soferi extrem de slabi, ca intra in curba cu un picior pe gaz si cu celalalt pe frana.
Placute de frana
Collapse
X
-
Nu e vorba de vreun concurs, dar cel care foloseste frana cel mai putin inseamna ca este un sofer bun care stie sa anticipeze traficul.
Leave a comment:
-
Mai trebuie si un concurs care a folosit anvelopele cel mai mult.
Pont: nu luati Kormorane, rezista multi km, dar s-ar putea sa nu aflati exact cati.
Leave a comment:
-
La 50k am schimbat discurile pentru ca am vrut eu ventilate (nebunie in creieri) si placutele erau uzate doar jumatate. Mai mergeau cel putin 25k (in ideea ca nu le arunc atunci cand se aud fier pe fier). Le-am dat unui coleg (placute si discurile pline) si le-a folosit pe masina lui. Urmatorul set de placute a fost unul OEM cumparat din Meridian Vest si l-am dat jos la 90k, desi ar mai fi mers inca 10k. Toate astea la un mers preponderent urban.
Cunosc e cineva care a schimbat primul set de placute la 15k si discurile ventilate la 30k. Nu reusea sa se obisnuiasca cu frana si te facea sa vomiti la fiecare franare - care era intotdeauna mai ferma decat ce impunea traficul...
Durabilitatea placutelor tine, asadar, de stilul de condus, nu de datele date de producator.Last edited by vitriol; 15 March 2017, 15:35.
Leave a comment:
-
55.000 au tinut alea de origine, restul placutelor de origine, aftermarket au tinut cam 30k. Am tras concluzia ca cele de uzina au fost ceva mai tari decat ce am gasit eu aftermarket, de origine.
Frana e facuta ca sa fie calcata. Iarna, mai putin.Last edited by mr.K; 15 March 2017, 15:27.
Leave a comment:
-
Eu le-am schimbat pe la 70 si ceva de mii; ce zici, mai mergeau?Originally posted by derbedeu View PostEu nu as avea asemenea curaj !75.000km in 5 ani jumatate cu aceleasi placute depaseste cam de 2 ori durata de exploatare....In termeni populari, asta inseamna sa ti fortezi norocul si sa exploatezi fieru fara mila !
Sent from my S55 using Tapatalk
Incercati sa interpretati corect, ce inseamna durata de exploatare.
Leave a comment:
-
Eu ce vina am ca stiu sa conduc preventiv, plus ca la ultimele 2 revizii mecanicii imi ziceau ca mai merg 10-15k km. Asa ca...Originally posted by derbedeu View PostEu nu as avea asemenea curaj !75.000km in 5 ani jumatate cu aceleasi placute depaseste cam de 2 ori durata de exploatare....In termeni populari, asta inseamna sa ti fortezi norocul si sa exploatezi fieru fara mila !
.
Last edited by Archangel80; 15 March 2017, 15:19.
Leave a comment:
-
Eu am mers cu ele aproape 50000 km (49874 km) si 3 ani si 3 luni, desi ar mai fi mers inca 3-4000 km. Durata de viata, data de producatorul ATE este de 20000 km.
Leave a comment:
-
Eu nu as avea asemenea curaj !75.000km in 5 ani jumatate cu aceleasi placute depaseste cam de 2 ori durata de exploatare....In termeni populari, asta inseamna sa ti fortezi norocul si sa exploatezi fieru fara mila !
Leave a comment:
-
adica 50.000 Km in oras si 25.000 Km afara. depinde foarte mult de oras. in bucuresti nu reusesti asa ceva, indiferent de stilul de condus.
Leave a comment:
-
Placute de frana din fabrica. Kilometraj 75.000 km. Durata 5 ani si 6 luni. 70% din timp urban.Attached Files
Leave a comment:
-
Merge aproape orice in sensul ca intra in etrier, nu ca si fac treaba buna.
Leave a comment:
-
pe al meu logan fara abs, merge aproape orice placute,am pus toate natiile posibile, schimbat o data pe an , au fost si unele care au tinut 3 luni, vreo 3000 km, cred ca erau din hartie, MASTER SPORT le-am tinut o saptamana pe masina dupa care la cos cu ele , acum am de asta vara, cele din poza.mai merg vreo 6 luni, fac cam 1200 km pe luna in ultima vreme.Attached Files
Leave a comment:
-
10x man. Si pt sfatul cu bratul bascula. Am sa fac intocmai...
.
Leave a comment:
-
Foarte bune, pe sistemul VAN am ATE ( luate ca originale Renault, dar scrie si ATE)
Cu siguranta urmatoarele tot ATE vor fi si le voi imperechea cu discuri ATE ( am avut discuri brembo standard cu placute Ferodo si apoi ATE)
Leave a comment:

Leave a comment: