Placute de frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• radu2008
    replied
    Am schimbat placutele de frana si am pus unele Bosch si am dat 50 ron pe ele.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Explicatia ar fi ca discurile se plictisesc si incep sa roada din placute, ca sa mai treaca timpul.
    Eu nu vad nicio logica in asta dar am aflat din doua sau trei surse. Cine stie mai multe, e rugat sa ne lumineze.

Leave a comment:

• anto84
    replied
    Originally posted by Fanez View Post
    Am mai citit pe undeva ca, daca tii piciorul pe frana la stop, se uzeaza placutele mai repede.
    Explicatia fiind?

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Pana treci de Cotroceni mergi mult mai incet, ai dreptate. Am mai citit pe undeva ca, daca tii piciorul pe frana la stop, se uzeaza placutele mai repede.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    eu nu merg niciunde cu 5-10 km/h.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    90% dintre drumuri le fac la ore de varf. Franarea de la 5-10km/h (daca mergi bara la bara cam asa e viteza) cat poate sa uzeze placutele?
    Daca tii un picior pe frana permanent e normal asa cum zici.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    cate drumuri la ore de varf ai facut ? cat crezi ca se uzeaza placutele la mers bara la bara ? dimineata la 8-9 cate frane crezi ca pun pana trec de cotroceni ?

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by B997NDL View Post
    am mai zis si o mai zic, in 92k km, sunt la al patrulea set de placute, si mi se pare normal sa fie asa.
    Nu e normal asa decat pentru anumite stiluri de condus si/sau anumite placute+discuri.

Leave a comment:

• DannyMC
    replied
    Poate daca conduci doar pe drumuri acoperite cu gheata unde ESP-ul sa faca constant ajustari, ca sa ajunga sa aiba vreo influenta asupra uzurii placutelor de frana! Altfel imi vine greu sa cred asa ceva. Si oricum corectiile aplicate prin sistemul de franare sunt de foarte scurta durata, nu se compara cu o franare obisnuita.
    Last edited by DannyMC; 18 March 2016, 23:15.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Originally posted by Hirayama View Post
    De ce ai impresia asta? Un argument?
    Pentru ca ESP-ul poate folosii sistemul de franare fara interventia soferului ceea ce duce la o uzura mai rapida a placutelor/discurilor.

Leave a comment:

• B997NDL
    replied
    am mai zis si o mai zic, in 92k km, sunt la al patrulea set de placute, si mi se pare normal sa fie asa.
    Last edited by B997NDL; 18 March 2016, 22:42.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by usr1 View Post
    Gfn eu am 54.000 cu placutele din fabrica si tot 3 mm mai au. Nu mai frina asa de mult.
    GFN nu prea merge cu masina, mai mult franeaza decat merge . Merge cu asa mare grija incat tine un picior pe frana permanet, preventiv. Parca la 45.000 am schimbat eu placutele din fabrica la insistentele mele (pitic pe creier, ca in carte era recomandat la 30.000) si erau tocite aproape la jumatate.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    De ce ai impresia asta? Un argument?

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Am impresia ca la mai toate masinile echipate cu ESP se duc cam repede placutele este ?

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    El are Logan II la care placutele se duc mai rapede.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google