Placute de frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• B997NDL
    replied
    stie cineva care sunt pentru logan ph2 dci (50kw) din 2009 ?

Set placute frana DACIA LOGAN (LS_) 1.5 dCi (LS0K), OE RENAULT 7711130071

Producator: OE RENAULT
    Cod producator: 7711130071
    Tip frîna: frana disc
    Lungime [mm]: 99,85
    Latime [mm]: 64,85
    Grosime [mm]: 18
    Calitate: 300
    Greutate (în kg): 1.030
    Varianta osie: Front
    Numar informatii tehnice: 180993
    Sistem frânare: Lucas-Girling
    Aprobare: E1 90R-01101/048
    Contact indicator uzura: inclusiv contact avertizare uzura
    ADAUGA IN COS

Set placute frana DACIA LOGAN (LS_) 1.5 dCi (LS0K), OE RENAULT 410602192R

Cod producator: 410602192R
    Partea de montare: punte fata
    Numar de productie: PKU-001
    ADAUGA IN COS

Set placute frana DACIA LOGAN (LS_) 1.5 dCi (LS0K), OE RENAULT 410608481R

Cod producator: 410608481R
    Partea de montare: punte fata
    Numar de productie: PKW-013
    ADAUGA IN COS

Set placute frana DACIA LOGAN (LS_) 1.5 dCi (LS0K), OE RENAULT 6001549803

Cod producator: 6001549803
    Restrictiile producatorului: ATE
    Grosime [mm]: 17,8
    Aprobare: E990R-01107/466ExtI
    Lungime [mm]: 150,2
    Înaltime [mm]: 52,5
    Contact indicator uzura: exclus indicator avertizare
    Last edited by B997NDL; 30 March 2017, 16:06.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Vezi si tu pe aici: http://www.mergebrici.ro/despre-placutele-de-frana/

Probleme tehnice Logan : probleme motor,probleme cutie viteze ,probleme ambreiaj ,probleme frana ,probleme bord
    Last edited by Fanez; 30 March 2017, 12:20. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• mallibu
    replied
    Salut!
    Am schimbat de cateva saptamani placutele de frana originale( erau tocite, dar tineau perfect) cu FERODO FDB 1781 cu care am facut 2-3 sute de km mai mult de jumate in oras si inca nu dau semne ca ar incepe sa "tina" la franare. zici ca sunt date cu vaselina.
    1. Cam dupa cat timp, km ar trebui sa tina frana?.
    2. Mai o sa am frane ca inainte? sau
    3. asta depinde si de duritatea placutelor?, am inteles ca acestea ar fi mai moi ca cele de origine.
    4. cu ce placute de frana se obtine o franare mai buna, cu cele mai dure sau cu cele mai moi?

Multumesc!

Leave a comment:

• CeDeBe-L
    replied
    Sau se regleaza inainte aparatul foto sau telefonul sa faca poze la o rezolutie mai mica.
    Nu e nevoie sa se vada chiar amprentele celui ce a fabricat placutele de frana.....
    Last edited by CeDeBe-L; 20 March 2017, 08:48.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    De pe desktop/laptop dai click dreapta pe poza, in casuta care iti apare dai click stanga pe edit si cand se deschide iti apare in dreapta "resize". Click acolo, apoi la "predefined widht x height dai click pe sageata din dreapta casutei, iti apar cateva dimensiuni si alegi din ele. Eu aleg web large sau web small de obicei. Apoi salvezi poza asa si o pui pe forum prin atasament.
    Din telefon cateodata merge direct, alte dati cu edit micsorez poza tragand de ea.
    Daca altineva explica mai bine sau stie o cale mai simpla il rog sa ne invete si pe noi.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Tre sa faci un tutorial sau sa explici mai clar pt ca nu le am deloc cu chestiile high tech

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Editezi poza. Merge si cu "resize".

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Schimbat placute astazi.....cele vechi de origine (ATE) cu unele tot ATE dar aftermarket

Imi plac mai mult ATE ( am avut ferodo ) pt ca sunt mai moi si se potrivesc mai bine stilului meu

De data asta am neglijat un pic si le-am lasat mai mult decat trebuia, sunt destul de uzate ( circa 65 000 km) - fata de ferodo care apparent duc mai mult ( 75-80 000) insa chiar daca sunt mai moi, pt felul cum franeaza le-am ales....

https://ibb.co/j0PBaa

https://ibb.co/fP3hgF

Le-as fi atasat direct dar nu se poate mai mult de 1mb...sau nu stiu eu

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Este recomandat sa păstrezi o distanta mai mare fata de cel din fata, pentru evenimente neprevazute, deoarece distanta de frânare este mai mare fata de plăcuțele anterioare.

Ale mele s-au rodat după 100 km de mers prin Bucuresti.
    Last edited by aris86; 15 March 2017, 23:49. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Corect. Daca nu e cum zici tu, da-i la garla pe fraierii aia care nu zic ca tine. [emoji4]
    Se vede ca habar n-au din moment ce au zis
    ar fi bine sa evitati franarile bruste (desigur, oricat de prudent ati conduce cateva zile, e posibil sa apara situatii in trafic care sa impuna franarea brusca si blocarea rotilor
    ca mine. [emoji1]

Leave a comment:

• vitriol
    replied
    Eu ziceam despre cum procedez eu, nu despre cum recomanda "nimeni in drum" aia de-i citezi tu.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by vitriol View Post
    Fane, aha, deci, daca cel din fata ta franeaza brusc, e mai bine sa te urci la el in porbagaj....
    Originally posted by Fanez View Post
    Eu stiam ca trebuie sa eviti franarile bruste si fortate in primii (nu mai stiu cati) km dupa ce schimbi placutele.
    Daca n-ai de ales... asta e, dar nici:
    ...Cand nu e nimeni pe strada, da-i 80-90km/h si tranteste niste frane sanatoase, dar fara sa blochezi rotile. Repeta treaba asta de 3-4 ori si o sa ai frana eficienta.
    Dupa schimbarea placutelor de frana cu unele noi se recomanda mai intai rodarea acestora (lucru valabil si la discuri). Rodarea franelor consta in franarea progresiva de la viteze mari la viteze mai mici, in mai multe reprize, pentru a creste treptat temperatura acestora si a imprima material de frictiune pe discuri, crescand astfel mult eficienta franarii.
    sursa

... "Sau ceva de genul."
    Stiai, dar nu erai sigur. Cunosc, cunosc.
    Sau poate ca tu ziceai despre
    Stiati ca discurile si placutele de frana trebuie rodate pentru a va bucura de o performanta la franare si o durata de viata maxime?

Modul ideal de rodare este prezentat pe linkul de mai jos de expertul de la Ap Racing dar daca nu aveti timpul sau posibilitatea sa iesiti cu masina pe un drum intins puteti roda noile frane prin incalzirea treptata a acestora printr-o suita de 5-10 franari de la 80km/h pana la 40km/h, dar fara sa franati brusc (nu apasati pedala la maxim astfel incat sa riscati blocarea rotilor intrucat exista riscul ca placutele de frana nerodate sa amprenteze discurile! chiar daca vedeti ca in timpul procedurii de rodare incepe sa iasa fum nu va ingrijorati, e normal!).

Aceasta procedura permite o depunere uniforma a materialului de frictiune de pe placute pe discurile de frana. Este recomandat ca acest procedeu sa fie repetat cateva zile, timp in care ar fi bine sa evitati franarile bruste (desigur, oricat de prudent ati conduce cateva zile, e posibil sa apara situatii in trafic care sa impuna franarea brusca si blocarea rotilor, insa cu un stil de conducere defensiv si anticipativ, se pot evita astfel de incidente).
    Daca aveti posibilitatea sa iesiti la drum lung (asa ar fi ideal si indicat!), dupa aceste franari sucesive de la 80-100km/h pana la 40km/h, este recomandat sa mai franati de 4-5 ori de la 130km/h pana la 50km/h. Dupa aceste 4-5 franari este important sa nu va opriti si sa continuati sa mergeti mai incet (50-70 km/h) timp de 10-15 minute pentru a raci sistemul de franare.
    sursa
    Last edited by Fanez; 15 March 2017, 23:05. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• vitriol
    replied
    Fane, aha, deci, daca cel din fata ta franeaza brusc, e mai bine sa te urci la el in porbagaj. Si nici test pe standul de frane nu e recomandat sa faci, nu? Adica nu prea e recomandat sa se urce nenea ala cu doua picioare pe frana pentru ca... Cum era cliseul ala? "Sau ceva de genul."

Stiai, dar nu erai sigur. Cunosc, cunosc.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Originally posted by anto84 View Post

Am cautat tablitele alea o gramada si tot nu am gasit.

La producatorii care se respecta, le gasesti ( vezi mai jos la TRW)

La ATE pt van de fiecare data am gasit sigurantele la setul de placate, impreuna cu vaselina pt etrier
    Attached Files

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    ...
    Cand nu e nimeni pe strada, da-i 80-90km/h si tranteste niste frane sanatoase, dar fara sa blochezi rotile. Repeta treaba asta de 3-4 ori si o sa ai frana eficienta. La mine a functionat de fiecare data.
    Eu stiam ca trebuie sa eviti franarile bruste si fortate in primii (nu mai stiu cati) km dupa ce schimbi placutele.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google