If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
preturi de magazin,origine confirmata in service dacia, la kituri.
Adica, s-a uitat un mecanicos de la reprezentanta la ele si ti-a zis: sunt de origine dom'le. Sau cum ti-au confirmat, au vazut marcile pieselor si ti-au zis ca asa ceva monteaza si ei? Cumva in scris?
De ce nu zici simplu ca ai cumparat din magazin niste kituri cu role si curele cu aceleasi fabricanti ca si kiturile originale? Ca de or fi fost chiar de origine, doar aia de le-au fabricat pot baga mana in foc in ziua de azi.
PS:Mecanicul avea cumva in jur de 25 de ani, ca doar astia mai accepta sa lucreze pe salariul din reprezentante?
Pana la urma am luat de la un magazin kitul de distributie + cureaua de accesorii (de origine) + placute de frana si m-a costat in total 570 lei cu tot cu manopera.
Eu am platit anul trecut pentru kit de distributie si kit de accesorii (deci nu doar cureaua) 800 de lei in reprezentanta, aveau o oferta pe vremea aia.
La ultima minirevizie am platit 43 de lei pentru manopera schimb ulei, 72 de lei pentru lipitul unor fire la stopuri (se aprindea martorul de la becul de ceata cand calcam frana), si 27 de lei pentru schimbarea unui bec de pozitie pe spate, care s-a ars cel mai probabil in momentul lipirii acelor cabluri (5 lei becul si 22 manopera schimbare bec).
Operatiunile s-au efectuat la Dacoserv Militari.
Revizie 3 ani 1.4 42 000 km schimbat ulei, filtru aer, filtru ulei, filtru ventilatie.(400 ron)
lichidul de frana si antigelul mi-au spus ca se recomanda sa fie schimbate la 3 ani dar le schimb la anu .
Leave a comment:
Guest replied
20 de mii e putin pt bujii mai ales ca spui ca obisnuiesti sa mai si urci sus in ture deci le ajuti sa se auto-intretina.
la3 ani se schimba ulei, filtre, lichid de racire si lichid de frana. eu le-as schimba chiar daca are numai 21 mi de mii de kim. cat despre ulei depinde cat de des vrei sa-l schimbi. eu il schiomb de 2 ori pe an indiferent de km. astfel imi permit sa mai ma si dau la el din cand in cand filtru de aer il schimb cam de 2-3 ori pe an ca e mult praf
La 21.000 sa schimbi bujiile mi se pare aiurea.
Prietena are un 1,6 si am schimbat primele bujii la 60.000 si at ca era in garantie si au zis cei din service ca trebuie schimbate.Fiecare face ce vrea pe bani lui!
Pai la 3 ani se schimba filtrele( ulei, aer), ulei si daca mai gasesc ei ceva. Mie mi-au schimbat si bujiile. Km tot cam asa am avut.
Un ulei bun: Mobil 8100 xcess 5w40 iar filtrele de origine.
Eu astazi am facut revizia de 6 ani, 41 700 km. M-am razganit si in penultima zi m-am programat tot la reprezentata.Au avut o oferta buna. Piese: Ulei dacia oil, filtre origine, antigel, lichid frana. In rest totul a fost ok. Am facut si ITP.
Am si eu un 1.4 cu 21.000km si 3 ani impliniti recent.
Nu m-as mai duce la reprezentanta.Puteti sa-mi recomandati va rog un ulei bun tinand cont ca o urc sus in ture cam des.Filtrul de aer a fost schimbat anul trecut, sa-l mai schimb?Ce altceva ar trebui sa inlocuiesc la varsta si kilometrajul ei?
Va multumesc!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Leave a comment: