Revizii Dacia Logan Benzina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • andrei
    replied
    Originally posted by fyste2005 View Post
    am facut schimburile de ulei an de an chiar daca nu am facut km , filtrele de ulei , aer , placutele de frana ...
    Plăcuţele de frână nu prea are sens să fie schimbate la intervale de timp, ci la intervale de km.

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Revizia de 5 ani nu difera cu nimic de caea de 1 an; ulei, filtre. Ideea era ca la 3 ani Dacia recomanda inlocuirea lichidului de frana si cel de racire. La 4 ani, distributia; de aceea te-am intrebat daca ai respectat acel program de revizii si inlocuiri recomandat. Daca nu ai facut toate astea, e foarte posibil sa-ti ceara sa faci aceste operatiuni.

    Leave a comment:


  • fyste2005
    replied
    Da .. am respectat ... recomandarile producatorului .. am facut schimburile de ulei an de an chiar daca nu am facut km , filtrele de ulei , aer , placutele de frana ...ideia este la ca anul fac 5 ani de cand o am ... si vreau sa stiu ce trebuie sa schimb la ea sa nu imi bage mecanicul pe gat nustiu ce ... si sa ma trezesc cu un cost mai mare decat mine ...

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Pana acum ai respectat programul de revizii recomandat de producator? Dupa aceea vom putea discuta in cunostinta de cauza.

    Leave a comment:


  • fyste2005
    replied
    Buna seara ... am si eu o intrebare ... am un logan facelift din 2008 an fabricatie si puns in rodaj din februarie 2009 cand l-am achizitionat ... cu doar 8 km in bord ...intrebaarea mea este ca vreau sa ii fac o revizie de 5 ani la un service (dar nu cel din reteaua Dacia) ptr ca e departe Tg-Jiu de mine .. eu sunt din Drobeta ...si as dori sa stiu inainte sa ajung la mecanic cam de ce anume am nevoie , mentionez ca are aproximativ 43000 km . Astept un rapuns cat mai explicit daca se poate... Multumesc.

    Leave a comment:


  • Kojak
    replied
    Originally posted by ludovic6 View Post
    Oare e cazul sa schimb si antigelul? Am masina de 2 ani, nu stiu daca fostul proprietar l-a schimbat, eu doar l-am completat odata si mi l-a verificat un mecanic care a zis ca e bun si ca tine pana la -20grade, desi eu observazem de atunci niste depuneri pe fundul bidonului.
    Desi nu cred ca antigelu' e cauza problemei tale, io te sfatuiesc sa schimbi integral antigelu' mai ales daca ai de gand sa iesi din Bucuresti in iarna asta, in special pe la munte sau in zonele depresionare, chiar si zona Baraganului unde viscolu' e la el acasa in lunile ce urmeaza..
    Daca nu parasesti capitala sau IF, merge sa-l lasi si p-asta care rezista doar pana la -20gr.
    Last edited by Kojak; 17 October 2013, 09:57.

    Leave a comment:


  • abc
    replied
    Mie spre exemplu imi porneste ventilatorul la aprox. 20 min. dupa ce pornesc motorul la ralanti cand temp. ext. este de 15-20 grade.

    Leave a comment:


  • mirceammd
    replied
    Verifica nivelul la antigel. Daca e ok nu e de la antigel, n-are rost sa il schimbi. Mai degeaba termostatul...
    Deschide busonul la antigel cand e cald si aeriseste instalatia.

    Leave a comment:


  • ludovic6
    replied
    De ceva vreme cand merg prin oras imi tot porneste ventialtorul de la motor, cand stau mult in coloana (fara sa accelerez, s-o fortez in vreun fel). Inainte nu facea asa, pornea ventilatorul doar cu AC-ul pornit, sau cand o turam tare. Am observat ca si consumul a crescut putin, imi arata acum un mediu de 9.8 in oras. Pana acum aveam 9.6, 9.7 maxim.
    Temperatura motor e tot 4 linii, lichidele sunt ok ca nivel. Urmeaza sa schim acum uleiul (elf excelum nf 5w40) si filtrele.
    Oare e cazul sa schimb si antigelul? Am masina de 2 ani, nu stiu daca fostul proprietar l-a schimbat, eu doar l-am completat odata si mi l-a verificat un mecanic care a zis ca e bun si ca tine pana la -20grade, desi eu observazem de atunci niste depuneri pe fundul bidonului.
    (Am 1.4mpi din 2005 120k km)

    Leave a comment:


  • Leo0608
    replied
    @ Archangel am luat filtru polen mann cu carbon activ peste care mi-a turnat meseriasul parfum auto
    Ce e ciudat rau, inainte cand nu aveam filtru de polen montat in instalatia de climatizare parca nu aveam asa praf mult pe bord
    Filtrul a fost pus in luna aprilie, de un meserias de la service dacia ca vai doamne el nu face doar curatarea cu spray sistemului de climatizare

    Leave a comment:


  • Archangel80
    replied
    Se pare ca Motrio filtru polen sucks rau de tot. Creste praful pe bord de la o zi la alta.
    Maine ma duc sa caut, sau comand online, filtru Valeo.

    Leave a comment:


  • Archangel80
    replied
    La mine a venit din fabrica nu a taiat nimeni. Ce-i drept cand e pe zero si ventilatia bate spre fata se simte putin aer. Insa sincer, tine f bine praful la distanta. Sterg brodul cam la 2 saptamani cu servetele siliconate, si e foarte putin praf.
    Legat de filtru de aer...nu era asa prafuit, iar spre interior nu pratrunsese nimic. Chiar mi-a aratat mecanicul si imi zise ca probleme ar fi daca spre partea din interior este praf. Ce-i drept la mine filtrul de aer este f mic in comparatie cu acordeonul tau..
    Last edited by Archangel80; 25 September 2013, 20:29.

    Leave a comment:


  • Guest
    Guest replied
    sa vezi filtru de aer de la motor cum arata dupa 6 luni.

    etansare perfecta nu exista. de ex, de pe tr 2 de ventialtie in sus se simte ca pierde aer pe la etansari. montajul a fost asigurat de cei de la dacia, ei au taiat si au taiat f bine. aer patrunde si de la 50 de km /h in sus cu ventilatia oprita. e f misto. nici nu trebuie sa dai drumu la aer in extraurban pentru ca intra singur daca lasi aeratoarele deschise
    Last edited by Guest; 25 September 2013, 18:46.

    Leave a comment:


  • Archangel80
    replied
    Eu sper ca efectul sa fie acelasi. Sa tina praful departe de habitaclu. Dupa 6 luni, prin martie schimbat, vreau sa va zic ca e jale, cat par de caine si pisica am putut gasi in filtru. Jale.

    Leave a comment:


  • IancuMIC
    replied
    Originally posted by Archangel80 View Post
    E bun de ceva filtrul de polen Motrio????? Pana acum am avut Valeo. Sunt la al 3lea schimb de filtru si nu am mai gasit Valeo. Se pare ca va trebui sa comand online de acum. In afara de reprezentate care il dau cu 80 lei, pe la magazine am gasit doar Motrio. La Frontal Galati, chiar faceau misto de mine. La comanda se aduce asa ceva zic baietii, razand pe sub mustati. Le zic daca e cumva poleit cu aur. Nu le-a convenit remarca mea. Ce sa ceri la niste vanzatori.
    Am observat ca toti comercianti de piese de 2 lei, cand te informezi de un produs il scot si il pun pe tejgha si asteapta banii. Tu nici nu apuci sa vezi ce produs e ala. Daca refuzi produsul il iau si il arunca in scarba pe raft. WTF is wrong with them. Ma pipi pe Popescu si Frontal. Nu-s in stare sa aduca un filtru de polen de origine, nici nu vreau sa ma gandesc ce vand pe acolo. Mi se face pielea gaina.
    Mi-am luat Motrio de la Apan Cosbuc Gl cu 22 lei. Mai ieftin cu 8 lei decat la gagautii cu piese de 2 lei cinzeci. Oricum il schimb la 6 luni, merg cu asta pana in primavara.
    Erai prea nervos de aia n-ai vazul magazinul cu filtre Mann . Vizavi e alt mare magazin, in care mi-e imposibil sa cred ca nu au filtru de polen de origine; de acolo am luat eu, cand mi-am inlocuit filtrele, in luna mai.

    Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google