Revizii Dacia Logan Benzina

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Salutare baieti!!!
    Am reusit si eu sa inchei revizia de 60000Km, evident la 66.000Km, dar mai bine mai tarziu de cat niciodata.
    Dupa cum am mai scris...Placutzele, uleiul, filtrul de aer, si bujiile le-am schimbat pe la 60.000, si in sfarsit am rezolvat si cureaua de distributie si pompa de apa, acum la 66.000, la nijte baieti care lucreaza la un service Dacia, dar am facut-o in afara programului, la unul din ei acas.Totul a decurs super OK, baietii super priceputi. Din punct de vedere al costurilor, am dat 250Ron pe curea+rola intinzatoare+pompa de apa, si 300Ron manopera.
    Am totusi o intrebare: Este pposibil ca masina sa mearga mai bine dupa schimbarea curelei de distributie? Mie acum mi se pare ca trage mai bine, dar ma gandesc ca poate este doar o impresie.

    Last edited by gionik; 5 July 2008, 09:23.
    sigpic

    Comment


    • Revizie 3 ani, 44600 km, Eurocar Service Giurgiu, pret manopera cu TVA 43 Ron, Ulei Aral 5w 40, filtru ulei si filtru aer reanault cumparate de mine cu 167 Ron. M-au lasat sa stau langa masina pe timpul reviziei. Logan Laureat 1.4 MPI. Super OK

      Comment


      • Salut ! Sunt din C-ta si mai am putin si fac 2 ani de cand am Loganasul , asta implica ITP + Revizia aia anuala (garantia)...As vrea si intreb : Cum sa fac sa merg mai intai la ITP si apoi la revizie sau invers, cum credeti ca e mai bine (oricum nu cred ca am probleme, dar cine stie?). A doua chestie ce se schimba acum la a doua revizie si cam cat costa.Eu o sa merg la centrul Logan din C-ta, spre Murfatlar parca...
        Si apropo de probleme : o singura data de cand am masina mi sa aprins (pulsa)beculetul ala de sub antidemaror (martor luminos de control al sistemului antipoluare)...Eu am oprit-o , am lasat-o 2 min si am plecat iar la drum...Becul s-a stins (nu mai pulsa).Mersesem vreo 120 Km cu A.C. Pornit...Folosesc numai benzina de 95. Daca stie cineva ceva , va rog mult...
        Multumesc!
        sigpic

        Comment


        • Si eu trebuie sa ajung la revizia de 1 an. Vroiam sa stiu daca cineva din constanta a reusit sa faca revizia venind cu uleiul propriu? Eventual recomandati-mi o reprezentanta care sa ma primeasca cu uleiul meu.

          Comment


          • @IceMoon: Nu conteaza ordinea, faci cand vrei revizia si ITP-ul. La a doua revizie se schimba uleiul, filtrul de ulei si de aer, placutele de frana (daca sunt tocite) si bujiile. Costa in jur de 350 lei fara schimbul placutelor si 550 lei cu schimbul lor.
            Daca s-a aprins si s-a stins martorul OBD nu e nici o problema, dar pune-i sa-ti faca o diagnosticare sa vada motivul aprinderii.

            @florian: Mergi in Tulcea, au mai multe tipuri de ulei, iar daca vrei neaparat sa vii tu cu uleiul tau suna si vezi daca te lasa.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

            Comment


            • O intrebare. La prima revizie se verifica la anumite tipuri placutele de frana si sabotii? Sau daca se solicita se verfica aceste 2 chestii? Intreb pentru ca cineva a facut prima revizie si spunea ca i-au verificat si partea asta fara sa o ceara ori mie nu mi-au verficat. Masina cunostintei mele era Preferance cu aprox. 8000 de km.
              Cel mai lent 1,6 8v

              Comment


              • Normal ar trebui sa se verifice, dar unii nu fac asa.
                Cel mai nou proiect auto din România!
                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

                Comment


                • Am si eu o intrebare referitoare la revizia de 45000km, masina fiind in garantie:

                  Revizia de 30000km a fost efectuata la 28800km.
                  Asta inseamna, teoretic, ca trebuie sa fac urmatoarea revizie la 28800km + 15000Km = 43800km, insa aici intervine problema.
                  Am de facut la sfarsitul saptamanii un drum de aproximativ 1400km, care impreuna cu cei 42100km cati are masina in momentul de fata insumeaza cca. 44500km, deci o "depasire" cu 700km. Lunea viitoare sunt programat la revizie insa dupa cum spuneam in week-end voi face km.

                  Astept parerile domniilor dvs. In cazul in care s-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare.

                  Multumesc anticipat.

                  Comment


                  • In primul rand nu e nici o problema daca faci revizia cu ~1.000 km in plus sau in minus. Cat despre intervalul de revizie este la 45.000 km sau trei ani, nu la 15.000 km de la revizia precedenta. Daca tu te-ai dus mai devreme nu e nici o problema, intervalul se calculeaza tot de la 30.000 km.
                    Iar daca o sa zica ceva (slabe sanse) le zici ca ai avut de facut un drum in afara tarii.
                    Te asigur ca nu e nici o problema, ca si eu am mai facut la fel la unele revizii.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

                    Comment


                    • @Kojak : Nu trebuie sa iti faci probleme. Eu am fost la revizie si cu 700km mai mult fata de cel stabilit si nu a fost nici o problema. Probabil nu ziceau nimic nici daca aveam in plus 2000 km. Dar cred ca este important sa le faci la km indicati sau intervalul de timp indicat pentru ca daca te lovesti de vreo problema si nu ai fost sa iti faci revizia s-ar putea sa iti transmita ca ai pierdut garantia.
                      It's nice to be important but it's more important to be nice!

                      Comment


                      • Salut!
                        am facut ieri revizia de 15 mii la benzinarul meu si a constat in urmatoarele schimbari:
                        - filtru ulei - 34.78
                        - element filtru aer-48.65
                        - manopera- 84
                        total : 164.43 + 120 ron pe uleiul care l-am luat eu din metro (elf 5w40 ca iei baga dacia oil 5w30)

                        Pana aici toate bune si frumoase, cand la sfarsitul reviziei mi s-a spus ca au gasit o defectiune, niste ulei care curge pe la simering sau ceva de genu ca nu ma pricep, si mi-au facut programare miercuri sa vin sa remedieze defectiunea pe garantie.(cica vreo 4-5 ore ar dura toata treaba). Ati mai auzit de astfel de defectiuni la numai 15 mii de km? In ce consta reparatia? De ce ar dura atata timp?

                        Comment


                        • Problema cu uleiul pe la distributie este cunoscuta demult, este un topic dedicat pt. Aceasta , nu prea te-ai uitat la motor eu am patit-o pe la 1500 km iar altii mai repede, stai linistit ca se rezolva.

                          ON topic: Eu am prima revizie la anu' in ianuarie (de 1 an ca 15k nu fac eu pana atunci) cam la ce sume sa ma astept aproximativ , se merita sa pun uleiul cumparat de mine sau uleiul dacia. In afara de filtru de aer, filtru ulei , Ulei si manopera ce ar mai fi la 1.4 ?
                          sigpic

                          Comment


                          • La prim revizie cam asta e...Ulei, filtru de ulei si filtru de aer=965.000 lei...+ manopera lor...

                            Comment


                            • Am o mica dilema.
                              Acum am 24600 km, si vreau sa plec in Budapesta, cam 2000 km mai fac, deci apox 27000km. Revizia ar trebui sa o fac la 27800 ( ultima fiind la 12800).
                              Ce ma sfatuiti? Sa o fac inainte de a pleca? Sau dupa ce vin?
                              De adaugat faptul ca revizia facuta acum inainte de a pleca, ma cam "incomodeaza financiar"(asa, ca sa zic frumos)
                              Deci, in concluzie: sa o fac, sau nu?
                              Multumesc

                              Comment


                              • Strict din punct de vedere al garantiei nu. Dar tinand cont ca o sa faci o suma mai mare de km mai bine ii faci cu un ulei proaspat si cu masina verificata.
                                Cel mai lent 1,6 8v

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google