LOGANUL Si RULOTA

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Scuze! Sunt un pic presat de timp. Aș dori, sper, un răspuns asap. În viitor (mediu) doresc să achiziționez o rulotă. Dar, azi-mâine trebuie sa comand cârligele si kiturile electrice
    Va fi tractata de un Logan I 1.2 (75cp) din 2009. sau de un Logan II 0.9 (90CP) 2016.
    Probleme/întrebări:

    1. Cuiul de tractare. am găsit de cumpărat pe carlige auto .ro, avizat RAR (au și kituri electrice și suport foarfecă pentru 2 biciclete).

    1.1 De montat îl montez singur... nu-i prbl. Am ajutat un vecin. E simplu! În prima perioadă o să-l folosesc pentru un suport foarfecă pentru 2 biciclete (de fapt pentru un scaun pliant, cu roți, de invalid) dar... am o întrebare capcană:
    - Trebuie trecut în talon sau cartea tehnică? Trebuie sa trec cu mașina pe la RAR? Un cineva mi-a zis ca dacă nu ar fi trecut, cine mă "pupă" din spate poate cere daune, iar asiguratorul atât așteaptă.
    1.2 Instalatia electrică: există kituri cu 7 sau 13 pini cu și fără modul CAN BUS. la Dacia veche cred că merge fără iar la cea mai nouă, sigur cu CAN-BUS. Adaptoare 7/13 pini nu sunt scumpe. Întrebarea este, ce este mai bine să cumpăr, pentru ca sa fie OK de la inceput, ptr. rulotă, cu 7 sau 13 pini? Rulota va fi mică dar cu frigider, aragaz, boiler, wc/duș, acumulator, etc. Adică completă. Ele (rulotele) ce cuplă electrică au în general? de 7 sau 13 pini? Adică dacă nu gșsesc ceva în bugetul meu, cca 2000E mă gândeam să dau o fugă în Ge.

    2. Din propria dumneavoastră experiență, pentru un 75CP, benzină, ce rulotă ați sugera? Evident că una SH! Mă gândeam la una de vre-o 750kg.

    1.1 și 1.2 sunt cele mai importante...

    Vă mulțumesc mult!..
    Last edited by 77sky; 29 March 2021, 14:35.

    Comment


    • Ai permis conducere auto categoria B, deci ai voie sa conduci auto masa max 3500 kg cu atasata remorca masa total maxima autorizata maxima 750 kg ( decret lege OUG 195/12.2002 ) deci esti perfect legal

      Cit despre partea electrica mergi la un electrician priceput daca e sa ia atelajul foc pe sosea, ... te ajuti singur ! Tine estinctorul la indemina , Si 112 si mai aproape

      Comment


      • Atentie la masele maxime masina + rulota
        Masa maxima a ansamblului masina+atelaj este de 2335 kg, masa maxima admisa a masinii este de 1545 kg , rezulta masa maxima admisa a rulotei de 790 kg (pentru zero.9). Deci vorbim de MMA rulota = masa rulota+ incarcare = 790 kg, nu de greutatea nominala a rulotei.

        In ceea ce priveste motajul kit ului carlig (13 pini) recomand a se efectua in service autorizat RAR, neaparat cu factura. Ca orice modificare, chiar daca nu se trece in talon, necesita montaj in service autorizat (vezi folii auto).
        Serviceul poate fi ales dupa criteriul cel mai mic pret...cele scumpe sunt doar scumpe...cel putin la motajele pe care le am vazut ...

        Logan 0.9 TCe 2018

        Comment

        Working...
        X
        Anulare DPF
        Politica de Securitate Google