Dar la 0.9 ai un plus de 15 cp si ceva mai mult nm peste un 1.4
Eu cel mai mic consum la un mers regulamentar a fost de 3.9 parca
Consum 0.9 TCE
Collapse
X
-
Cel mai mic consum , adica 4,1 l/100 se poate obtine la 60
km/h in tr.V, cu vantul din spate si cu pneurile umflate la 2.5 atm.
Cu un Logan 1.4 in conditiile de mai sus plus un drum de-a lungul unui rau cu sens de deplasare in aval am obtinut un consum de numai 3,7 .
Deci consumul unei masini cu un anumit motor este o variabila tare capriciosa . Dupa mine , o jumatate de litru s-au chiar un litru nu trebuie sa fie atat de important incat sa-l transformam intr-un obiectiv obsedant . Important este sa ne intoarcem sanatosi acasa la familie , indiferent de cheltuieli .
Leave a comment:
-
Un pic cam mult totusi, eu cu TCe-ul E5 (care se pare ca e mai gurmand) am scos 5.7% la o viteza medie de aprox. 74km/h. Pe o distanta de 650 km.Originally posted by gabrieln1960 View PostLa un mers legal (60 in sat si 110 afara) pe E85 intre Buzau si Bucuresti consumul mediu e cam in jur de 6,3-6,6%.
Leave a comment:
-
Cel mai bun (mic) consum il are cam pe la 80 km/h, ceea ce nu este o noutate pentru nici unul dintre noi. Sub 80 km/h in afara n-am indraznit sa merg. Daca pe un Buzau - Ploiesti cat de cat mai merge, pe E85 te ia somnul la volan. Si tine cont ca nu sunt vitezoman, in general merg in limitele de viteza dar parca e prea mult sa fi depasit chiar de toti, de la vladica pana la opinca. Cel mai mic consum pe drumurile Baraganului a fost de 4,4% (din fericire am mers doar 40 km, dimineata si aproape fara trafic cu 60 in sat si 80 afara) si cel mai mare 7,05% (un drum intors de la Bucuresti cand ma grabeam si am tinut-o constant in afara intre 100-120 km/h ba chiar cu mici scapari in sus.Originally posted by bolovan View PostCe inseamna inspaimantator de incet?
Mers legal?
La un mers legal (60 in sat si 110 afara) pe E85 intre Buzau si Bucuresti consumul mediu e cam in jur de 6,3-6,6%.
Leave a comment:
-
Abia astept sa vad consumul tau in TM si cu vitezele alea...Eu sunt profund dezamagit de 0,9 tCE la capitolul consum urbanOriginally posted by bolovan View PostExterior da...in oras...alta poveste (revin cu poze in 2 saptamani...ca iar am inceput sa circul cu masina in TM)...doar ca un prequel: viteze medii de 14-15km/h
Leave a comment:
-
Dupa ceva mai mult de 4.000 km parcursi cu masina concluzia mea este una simpla: cu 0,9 TCe trebuie sa mergi inspaimantator de incet astfel incat sa fii imbucurator de eficient.
Leave a comment:
-
La tinuta de drum a unei masini concura foarte multe elemente , ai auzit ce spun colegii care si-au montat spoilerul din plastic sub puntea din spate . Diferenta aceea de 8 mm este chiar foarte mare , se poate observa usor cu ochiul liber . Acea diferenta face sa intri mai greu in "balans" si sa iesi mult mai usor la virajele bruste. Apoi comportamentul in curbe pare a fi mult mai controlabil . Asta din cauza ca deformarea laterala a pneului cu inaltime mai mica in raport cu geanta rigida este proportional mai mica . Eu am preferat dintotdeauna (daca este posibil) cauciucurile cu talonul mai ingust si mai ales bine umflate (peste presiunea recomandata) , sacrificand astfel durata de viata a componentelor suspensiei in favoarea vietii si integritatii mele.Originally posted by Silviu View Post@georgstelsib, acel 55 inseamna 55% din 205, intre 185x65 si 205x55 e o diferenta de ~8mm la talon nu cred ca ajuta foarte mult.
In schimb latimea de 205 ajuta mult, mai ales la o masina ca Sandero, destul de echilibrata ca dimensiuni.
S-ar putea si suspensia la Stepway sa fie putin diferita, adica mai rigida, fiind mai ridicata garda la sol.
Atitudinea este dictata de experienta personala cat si de informatiile adunate de-a lungul anilor din literatura de specialitate ( nu de pe Google).
Leave a comment:
-
Exterior da...in oras...alta poveste (revin cu poze in 2 saptamani...ca iar am inceput sa circul cu masina in TM)...doar ca un prequel: viteze medii de 14-15km/h
Leave a comment:

Leave a comment: