De unde alimentati cu benzina?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• andreir23
    replied
    Benzina calitativa

Buna ziua,

Am fost sa fac ITP la Meridian Sud, logan 2 din 2015, 1.2 16v, benzina, 24.000 km (in toti acesti km am alimentat de la lukoil cu cea mai ieftina benzina, cea de 95).
    Nu au vrut initial sa imi acorde ITP-ul din cauza ca cica noxele emanate sunt duble/triple fata de cat ar fi trebuit (au facut de 4 ori testul, dupa tiganeala cu ei mi-au dat totusi ITP-ul). M-au intrebat de unde alimentez, le-am spus ca de la lukoil si au sarit ca arsi ca de acolo e problema, ca sa nu mai alimentez niciodata de la ei ci de la MOL ca e cea mai buna benzina din Ungaria si ca va merge motorul mult mai bine si va fi mai fiabil in timp.

Intrebarile mele sunt:
    1. Are dreptate respectivul sau lucreaza familia lui la MOL?
    2. Voi de unde alimentati si de care 95 sau 98?

Multumesc.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    In Romania toata benzina, la toate benzinariile, vine din aceeasi sursa. (Nu sunt sigur de lukoil).
    Am avut surpriza, acum cativa ani, sa constat la o benzinarie ca aveam deja de plata 1 leu si ceva imediat ce am ridicat pistolul din pompa. Benzinaria dintre Panduri si Cosbuc. Am pus si eu benzina care s-a scurs inainte de declansarea pistolului, le-am dat 2 lei si le-am zis ca fac eu cinste cu o cafea de 2 lei dar ca nu stiu sa fure la pompa si am plecat.
    Last edited by Fanez; 24 October 2016, 14:49.

Leave a comment:

• crabu
    replied
    Alimentez de 10 ani la aceeasi pompa la aceasi statie lukoil de 10 ani, la un Logan diesel din 2005, inainte de asta am alimentat benzina timp de 5 ani la o Supernova, fara injectoare, apa si alte kakamituri, timp de 15 ani aproape, in timp am alimentat si de la alte statii de la alte marci, fara sa simt vreo diferenta. Singurele diferente pe care eu le simt sunt la primul plin in Ungaria la Mol dupa ce iesi din tara, la motorul pe benzina, de peste 1.8.
    Eu cred ca e placebo clar la motoarele astea mici cu combustibilul din Romania.

Leave a comment:

• portocala611
    replied
    Nu stiu daca este din cauza ca statia este noua(inclusiv pompe,bazine)dar cu benzina de la Socar(Pallady)fie de 95/98 masina merge impecabil,nu mai am acele oscilatii la relanti.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Am bagat maxx 100-consum 11-11.3/100 in 360 km urban. Am bagat de la mol de 93-consum 12.2/100 in 100 km, conditii asemanatoare. [emoji2]

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Oricum omv100 cel putin in BRaila este 5.55 lei/litru , consider ca nu se merita chiar daca trage motorul un pic mai bine fata de 95/98 dar la 4 plinuri de 95 combinat cu 98 bag si un plin de omv100 asa ca sa mai curat camera de ardere/supapele(am inteles ca ar avea ceva "detergenti").

Leave a comment:

• plasStik3
    replied
    Deci voi incerca si omv 100 sa vad daca este vreo diferenta.. daca nu voi ramane la Petrom 99 in continuare.. care de altfel este si ceea mai accesibila din gama asta.

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Omv100 intradevar e un carburant de calitate am avut mai multe plinuri facute cu el si chiar am simtiti ca trage altfel motorul , in rest cea de 95 fie ea de la Rompetrol , lukoil , Omv , Mol toate le-am simtit la fel.

Leave a comment:

• aris86
    replied
    Originally posted by plasStik3 View Post
    Dintre Rompetrol 98, Petrom 99, Omv 100 si Mol evo99 care este dupa parerea voastra ceea mai buna? Eu pana acum am alimentat numai cu Petrom 99 iar masina merge destul de bine. Am bagat azi si de la Rompetrol 98 dar nu am apucat sa faca inca o diferenta.
    Dintre cele enumerate de tine, nu am testat Rompetrol 98. Mașina a fost mai fâșneață cu omv 100, dar si au fost ceva probleme, motorul a dat sa moara cu omv 100 si posibil detonații cu mol evo. Petrom 99 este buna, dar mi s-a părut ca se consuma mai repede, dar si se accelerează mai repede. De aproape 2 ani, alimentez Rompetrol 95 si sunt mulțumit cum merge motorul, am mai alimentat cu mol 95 si mă rugam de mașina să meargă.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Cele de 98, 99, 100 au cifra octanica mai apropiata de 95 decat cea de 95 [emoji2]

Leave a comment:

• plasStik3
    replied
    Cum am mai spus eu am alimentat numai cu Petrom 99 si ca si o justificare eu m-am gandit ca motorul asta de 1.2 16v este destul de mic pentru caroseria logan-ului, si am zis sa il ajut cu o benzina mai buna care atunci cand il urci in ture sa nu provoace detonatii, arderi incomplente sau alte probleme. Asta ar fi ideea pe care am mers, nu ca ar fi nu stiu ce benzina superioara fata de una de 95.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Consumul era cu aprox. 0.5 l/100 km mai mare la 1.4 mpi cand alimentam cu benzina de top, indiferent de unde alimentam, MOL, Petrom, Rompetrol.
    In afara ca masina era un pic mai vioaie pe acceleratii (atat cat poate fi de vioi 1.4), nu se justifica diferenta de pret la bezina fata de sortimentul normal. Plus consumul un pic marit, singurul criteriu cand alimentam era sa nu scrie Lukoil pe firma, in rest, benzina normala, CO95.
    Testat asta vreme de 2 saptamani, pe acelasi drum, la aceleasi ore, 250 km/zi.

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    La acelasi stil de mers, pe la acelasi traseu, conditii asemanatoare, de la 9,7/100, pana pe la 10,8-11,00/100.
    Am auzit pe cineva care a avut problema asta cand a folosit benzina procurata "la prima mana", fara aditivi.

Leave a comment:

• enc_edy
    replied
    Când spui consum mai mare, care este diferenta? Eu nu am sesizat diferente de consum...dar nici nu am acelasi stil de condus....mai exact, merg in functie de timp, stare de spirit...etc

Leave a comment:

• Fanez
    replied
    Originally posted by Kojak View Post
    ....Maxx 100
    Ultima data cand am pus maxx 100 am avut consum mai mare (pe CB).
    De la Rompetrol iau obligat ca altfel as lua de la Mol.
    De cate ori am luat de la benzinaria OMV de langa Electroaparataj am avut consum mai mare (probabil nu baga aditivi cat trebuie).
    Last edited by Fanez; 10 April 2016, 07:23.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google