pai atunci sa incerc si eu o tiganie d-asta, ma gandesc...ptr. ca la primele demaraje, dimineata al motor rece, am si eu un tremurici d-asta la plecare de pe loc.
trebuie s-o turez putin ca sa nu mai trepideze la demaraj, lucru care nu se intampla odata cu incalzirea motorului, respeciv a ambreiajului / subansambleleor.
bine, nici nu-i de mirare la peste 170 mii km, dar oricum inca mai are viata in el, zic io, ambreiaju'. in mers nu patineaza.
Probleme Cutia de Viteze
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
in ideea de a se lua (curata) un strat superficial de pe discu' de ambreiaj?
Leave a comment:
-
O plecare mai tare cu treapta 3 de pe loc rezolva problema temoprar in functie de cat de vechi si de glazurat este discul de ambreiaj.
De vina este calitatea deosebita a ambreiajelor Valeo.
Leave a comment:
-
Si la mine se manifestă similar, deși am doar 85k km.
Îți recomand să încerci să pleci de pe loc apăsând mai întâi accelerația până spre 1500-2000rpm și abia apoi cuplând ambreiajul și forfecând cât mai puțin. Așa se manifesta mai rar spre deloc.
Dacă apăs accelerația concomitent cu ridicarea ambreiajului, atunci se întâmplă cel mai des.
Leave a comment:
-
Dupa ce eliberez ambreiajul trepideaza usor. Au mai constatat si altii acest lucru. Am crezut ca accelerez eu prea mult,dar nu e asa. Cum am spus si mai sus,prima oara a trepidat in viteza a-2-a si facea ca si cand era in a-4-a.
Leave a comment:
-
Te referi la faptul ca trepideaza la plecarea de pe loc cand eliberezi ambreiajul ?
Leave a comment:
-
cezar, cum intra in viteza? greu, caraie sau intra usor? daca intra greu sau caraie s-ar putea sa te lase placa de presiune, mai exact debraierea nu se mai face uniform si pana la urma nu mai poti introduce in viteza.
Leave a comment:
-
Singurul lucru care se aude este in viteza a-3-a,a-4-a,a-5-a unde motorul scoate un sunet mai puternic decat ar trebui sa fie normal,dar cand e pe liber sau atunci cand accelerez cu ea pe liber nu se aude nimic. Masina are 132000km si cand am cumparat-o,la service nu mi-au spus nimic de ambreiaj.
Leave a comment:
-
posibil sa fie si rulmentul de presiune, daca spui ca trepideaza la plecarea de pe loc.se aude cumva o diferenta de zgomot atunci cand e pe liber si atunci cand apesi pedala de ambreiaj?
Leave a comment:
-
Cati kilometrii ai cu ea? Posibil ca peste cevatimp sa te pregatesti sa schimbi ambreajul, da semne ca patineaza ambreajul dupa descrierea ta.
Leave a comment:
-
Problema Viteza 1/2
Salut. Am o problema cu Logan-ul meu,1.5DCI din 2007. Atunci cand bag in viteza 1 masina trepideaza usor,chiar daca eliberez ambreiajul cat de finut pot eu. Se pare ca trepideaza si in viteaza a-2-a,dar nu chiar atat de sesizabil. Doar o singura data cand am bagat viteza a-2-a,masina se comporta de parca era in a-4-a desi am verificat de mai multe ori. Cateva sfaturi,va rog?
Leave a comment:
-
am inteles, era doar o gluma.
dar intrebasema ca sa-mi verific si eu garnitura.
banuiesc ca pe aia o are,,, nu ?
Leave a comment:

Leave a comment: