Probleme Cutia de Viteze

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• vasile 66
    replied
    pentru cei care cunosc cutiile de viteze,am si eu o intrebare
    - unde este acel splint intre trenu fix si priza care intra in butucu discului de ambreiaj
    atasez si o poza cu--arbore primar cutie logan--

Leave a comment:

• MihaiiahiM
    replied
    Originally posted by vitriol View Post
    @Mihai, n-am verificat ce spui tu acolo, dar ai dreptate. Acum explica-ne si de ce acel zgomot dispare atunci cand pui un kit de ambreiaj Sachs sau Luk.
    Zgomotul se amplifica odata cu uzura kitului ambreiaj. Problema e ca el se amplifica in timp. Totodata ne obișnuim si noi cu el.

O cauza mai poate sa fie diferenta de cota intre canelurile de pe priza si canelurile din mijlocul discului. Nu am masurat asta, dar cineva care urmeaza sa faca lucrarea poate masura cu un subler.
    Last edited by MihaiiahiM; 9 May 2016, 20:35. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Sunt doua variante.

Sprijina piciorul pe ambreiaj fara sa il apesi.

Daca se opreste zgomotul...e din rulment...daca face in continuare e din arcuri sau din amandoua.

Leave a comment:

• enc_edy
    replied
    mai exact de la arculetele vietii? daca "fac galagie" se duc mai repede? sau doar fac zgomot...si atat.....??))

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Zgomotul e de la kitul de ambreiaj. Priza e chiar arborele fix al cutiei...cand bate are alt zgomot.

Leave a comment:

• vitriol
    replied
    @Mihai, n-am verificat ce spui tu acolo, dar ai dreptate. Acum explica-ne si de ce acel zgomot dispare atunci cand pui un kit de ambreiaj Sachs sau Luk.

Leave a comment:

• MihaiiahiM
    replied
    Originally posted by enc_edy View Post
    si acea priza nu se poate repara/rectifica?
    acel joc nu se mareste in timp?
    Priza e piesa separata si intra si se prinde pe tren printr-un splint. Acolo nu sunt cota pe cota si au joc, jocul de acolo genereaza acel sunet. Nu ai ce sa ii faci.

Priza e piesa separata si intra si se prinde pe tren printr-un splint. Acolo nu sunt cota pe cota si au joc, jocul de acolo genereaza acel sunet. Nu ai ce sa ii faci. La Dacia 1300-1410, priza avea doua puncte de sprijin, unul pe tren (in cutia de viteze) si altul in capatul vibrochenului, la logan priza nu mai intra in vibrochen.
    Last edited by MihaiiahiM; 9 May 2016, 13:13. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• enc_edy
    replied
    @Vitriol - exact asta am verificat la cumpararea noului kit si au joc arcurile.....
    La demontarea vechiului kit, discul de ambreiaj avea aceeasi problema (arcurile zburdau in suporti)...
    @TazMan - Toate piesele au fost schimbate (rulment, placa si disc + o vaselina neagra pe ax inainte de montarea rulmentului, nu au folosit acel pliculet care era in cutie)
    Am stat langa ei + ca mi-au dat si piesele vechi.....singura diferenta am observat-o intre rulmenti....cel vechi aera rotund unde calca pe soare, cel nou este normal.....
    Rulmentul vechi nu am identificat ce natie era...cel nou este INA

Leave a comment:

• vitriol
    replied
    Cei de la Valeo lasa arcurile slabe pe disc - e "semnatura" lor. De acolo provine zgomotul, nu de la rulment.
    Last edited by vitriol; 9 May 2016, 12:33.

Leave a comment:

• TazMan
    replied
    Eu pana sa schimb kitul aveam zgomotul acela infernal de rulment cand luam piciorul de pe pedala, am pus LUK si de 55000 de km nu il aud deloc cand dau drumul la pedala. Este posibil, sa nu se fi pus corect. Sau poate l-a pus chiar pe cel vechi la loc?

Din greseala, prostie.

Ai stat langa ei ? Eu nu cred ca un rulment nou, tinand cont ca este Valeo are voie sa faca zgomot.

Leave a comment:

• enc_edy
    replied

Leave a comment:

• MihaiiahiM
    replied
    Acel zgomot e dat de priza de la cutie. Poti sa-i pui ce ambreiaj vrei, priza tot are joc.

Leave a comment:

• enc_edy
    replied
    pai nici eu nu am ce sa ii reprosez.....nu zdruncina sau etc....
    Singura problema este acel zgomot de tractor......care ma scoate din minti....

Leave a comment:

• vitriol
    replied
    Am schimbat kitul de ambreiaj (tot original Valeo) si ma enerveaza la culme faptul ca "huruie" pe liber (mai exact la eliberarea pedalei de ambreiaj).....exact ca inainte de schimbarea kitului....
    Ce ii pot face? un mecanic mi-a zis ca este din nu stiu ce ax si ca nu se poate rezolva, sau cel putin nu merita.....
    O las in pace?
    Daca face ca inainte, aia e... Las-o in pace.

Si eu am schimbat kit-ul de ambreiaj, tot cu Valeo si face la fel ca inainte. N-o mai bag in seama.

Nu stiu cum e cu ambreiaj Sachs, dar daca trec peste faza cu zdranganitul, pentru un mers normal, mie imi place cum se comporta ambreiajul Valeo: plecari line, schimbat viteze fara hopuri - chiar n-am ce sa-i reprosez.

Leave a comment:

• Hirayama
    replied
    Da, trebuie si volanta de 1.6

Treaba cu stricatul nu ti-o poate garanta decat mecanicul care ti l-a montat (correct sper).....ar fi bine sa ii vorbesti despre temerile tale, ai platit doar totul

Multi s-au plans la 1.4 de problema cu zgomotul la eliberarea pedalei de ambreiaj....si am citit ca unii au remediat cu ambreiaj de 1.6 SACHS

Acum bineinteles depinde si de zgomot, intensitatea lui....ca daca ai rupt vreun dinte din soare sau e fisurat....

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google