Legat de problema mea cu intratul/iesitul anevoios din viteze, am renuntat momentan, o las asa. Am mai fost la un mecanic pentru alte operatii, s-a uitat si la treaba asta, a verificat nivelul de ulei in cutie, dar dadea p-afara, deci ok, a verificat in toate vitezele si nu i s-a parut nimic anormal.
Singurele momente cand pare spre normal pentru mine intratul in viteze au ramas:
- in marsarier, parca o inhatza imediat (si asta dupa schimbarea bucsei cautator pare mai ok, nu mai agata cum agata de obicei de tre' sa bagi de 7 ori sa intre, intra din prima aproape mereu)
- si foarte curios in viteza 1, doar un pic in miscare intra foarte usor, pe loc intra mult mai greu in viteza 1
In rest, nu hauie, nu fluiera, nu caraie la schimbare, nici un zgomot, doar intra/iese greoi iar pedala ambreiajului se apasa/elibereaza mai anevoios(aici probabil intervine si uzura accentuata a ambreiajului - 166.000 km, dar care nu patineaza, nu trepideaza, doar mai baga niste socuri uneori la schimbare).
Mergem mai departe.
Probleme Cutia de Viteze
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
lichidul de frana e cum s-a zis acelasi(tot in vasul de deasupra pompei de frana)
cel de servo il gasesti deasupra pompei care arata asa:Attached Files
Leave a comment:
-
Frâna și ambreiajul comandat hidraulic au același rezervor.
Ai dCi deci GEPDA(servodirecție hidraulică cu pompă electrică), pompa include și vasul de lichid, e sub farul stânga
Leave a comment:
-
adica, daca am schimbat lichidul de frana, l-am schimbat automat si pe cel de servodirectie ? sau are un alt rezervor ?
Leave a comment:
-
cand schimbi lichidul de frana il schimbi implicit si pe cel de ambreiaj ? intra in acelasi vas ?!
Leave a comment:
-
tu n-ai dublu ambreiaj hidraulic ? stiam ca la dci si 1,6 16v asa sunt. ar trebui sa se actioneze usor.
Leave a comment:
-
In fine, am fost la mecanic si a schimbat acea bucsa, a fost relativ usor de scos cea veche si foarte foarte greu de pus cea noua (mai exact de fixat acea siguranta). Cand am vazut cat se chinuie omu', imi parea rau ca m-a mancat sa il las sa umble acolo.
Ca impresii, aproape nici o diferenta, in continuare intra/iese greu in orice viteza, zici ca e in smoala bagat schimbatorul.
Chestiile pozitive ar fi ca s-a redus zgomotul de plastic la schimbarea vitezelor, pare mai precisa schimbarea lor, s-a redus un pic din jocul stanga/dreapta dar nu mult, foarte putin si cam atat.
In schimb am ramas cu grija acelei sigurante care sper sa nu imi faca vreo surpriza in viitor, ca mai bine nu umbla acolo. Am mers cam 500 km dupa operatie si e ok, si am si barbarizat schimbatorul la sfaturile mecanicului ca sa vedem daca apare vreo problema.
Am condus zilele astea si un Logan 2 1.2 16v cu 50.000 km si ambreiajul se actioneaza mult mai usor fata de la al meu(al meu necesita o forta mult mai mare in apasare), la fel si la un 1.4 mpi pe care-l mai conduc uneori.
Sa fie ambreiajul meu aproape pe duca , cu toate ca nu patineaza, nu trepideaza la plecare de pe loc, doar sunt ceva socuri uneori la schimbarea vitezelor si trebuie sa fiu mai atent/mai bland cu el la schimbarea vitezelor.
Leave a comment:
-
Am o mare temere, vizavi de schimbarea bucsei CAUTATOR VITEZE LOGAN, de fapt de montajul celei noi si repusul sigurantei, am citit pe forum ca la unii le-a sarit acea siguranta dupa ceva timp, probabil n-au pus-o bine sau nu stiu. Ma gandesc ca pot fi si eu in aceeasi situatie, daca mecanicul nu o monteaza ok, banuiesc nu? Acea siguranta se slabeste fiind fortata sa iasa de-acolo si remontata si nu mai prezinta incredere dupa remontare? Ma gandesc sa nu patesc naibii vreo bucurie prin alte coclauri chiar si dupa niste sute/mii de km dupa ce se umbla acolo.
Leave a comment:
-
Vedem dupa schimbarea acelei bucse, revin aici cu impresii dupa. Mersi de explicatii oricum, cu siguranta o sa-ti cer sfaturi pentru rezolvare.
Leave a comment:
-
Imprecizia e una...agatatul e alta.
Cand agata comanda e deja data spre treapta respectiva.
Agatatul este ciocnirea dintre balador si dintii pinionului pe motiv ca din diverse mitive enumerate de mine mai sus...franarea pinionului nu s a efectuat corespunzator
Leave a comment:
-
Citat:
"Ieri am fost la mecanic sa schimbe uleiul la cutie, au iesit aprox. 2,5 litri de ulei(foarte apos si negru), si au intrat un pic peste 3 litri. Ulei folosit Elf NFJ 75W80, kilometri masina 142.000 km.
Total costuri (28 lei x 4 litri + 40 lei manopera = 152 lei).
Nu am observat diferente semnificative dupa schimbare, cred intra un pic mai usor in viteze si nu mai fluiera la 70-80 kmh cu viteza 5, per ansamblu e un pic mai silentioasa. Oricum, avand in vedere cum arata uleiul ala, cred ca a meritat un refresh."
Asta acum 1 an scriam.
Deci, am schimbat uleiul acum 1 an, cu norma de mai sus, si a fost o mica imbunatatire dupa, dar acum s-a accentuat intratul/iesitul mai greoi plus un zgomot de plastic la schimbarea vitezelor. Conduc in paralel si un Logan 1.4 mpi la care intra perfect in viteze, unde si-acolo exista niste zgomote la schimbare dar mult reduse.
Pe langa asta, mi s-a zis ca exista un joc lateral al schimbatorului destul de mare si de aici imprecizia intrarii in viteze.
O sa schimb si acea bucsa, reverific nivelul uleiului in cutie si sper sa se mai atenueze din problema.
Nu prea as vrea sa ajung inca sa se umble prin cutie pentru alte probleme.
Leave a comment:
-
Agatatul nu este niciodata din timonerie bucsi cautator selector etc.
Ulei neconform( uzat sau alta vascozitate sau norma), ambreiaj sau sincroane obosite....astea sunt cauzele din care agata.
Leave a comment:
-
Am ajuns la un amic mecanic pentru o revizie si s-a uitat si la problema cu intratul greu in viteze si mi-a zis ca trebuie schimbata bucsa asta:
- http://www.daciashop.ro/bucsa-cautator-Logan
Leave a comment:

Leave a comment: