Probleme Cutia de Viteze

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• alessandro
    replied
    Prima data verifica schimbatorul timoneria, sa nu fi facut nuca uzura si sa vibreze intr o anumita pozitie. Sau pe dedesubt sa nu atinga in ceva.

Am patit asta la Loganul lu' tata. Credeam ca e gata diferentialul, facea pe frana de motor.
    Era maneta care vibra.

Rulmenti dusi eu nu am intalnit pana acum la Logan, doar la cutiile merse fara ulei. Si se manifesta in toate treptele.
    Last edited by alessandro; 24 August 2016, 10:43.

Leave a comment:

• anto84
    replied
    De ceva timp am observat ca in treapta a doua a cutiei exista un sunet distinct-un fel de carait asa "light". Sa fie vreo problema? Rulmenti ceva? Uleiul e schimbat recent.
    Zgomotul respectiv nu apare in alte trepte.

Ca sa clarific, zgomotul nu este la schimbarea din 1 in 2, nu e caraitul acela.
    E un fel de huruit care a pare in timpul mersului in tr 2.
    Last edited by anto84; 25 July 2016, 13:42. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Originally posted by bobocel71 View Post
    Sa nu mai faci asa ceva niciodata risti sa spargi cutia de viteze! Cutia are protectie sa nu o bagi in viteza I niciodata in mers! Bine daca vrei neaparat poti sa o pacalesti, iei piciorul de pe acceleratie si cind ajunge la 30km/h apesi repede ambreiajul si tii apasat in viteza I, o sa intre! Dar cum ti-am spus nu este indicat este un risc foarte mare.Toate curbele trebuie sa le ataci exact pt viteza a II a.
    E un pitic in cutie care se prinde ca vrei sa bagi a 1,a si împinge înapoi de timonerie ca sa nu te lasa.
    La când începe sa intre usor a 1,a din mers...trebuie desfacuta cutia si schimbat piticul. A obosit.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Astia sunt "meseriasii" care au facut scoal de soferi cu profesori "calificati".

Daca le zici de revmatch, varf-calcai sau dubladebreiere... le-o ia carnetul razna in buzunar.

Leave a comment:

• madi
    replied
    Mda , are 'protectie' care se numeste demultiplicare foarte mare, iar chestia aia pe viraj nu are nicio noima, sau e vorba de curba de cuplu a motorului?

Leave a comment:

• anto84
    replied
    Originally posted by bobocel71 View Post
    Sa nu mai faci asa ceva niciodata risti sa spargi cutia de viteze! Cutia are protectie sa nu o bagi in viteza I niciodata in mers! Bine daca vrei neaparat poti sa o pacalesti, iei piciorul de pe acceleratie si cind ajunge la 30km/h apesi repede ambreiajul si tii apasat in viteza I, o sa intre! Dar cum ti-am spus nu este indicat este un risc foarte mare.Toate curbele trebuie sa le ataci exact pt viteza a II a.
    Intra in vit I si in mers, doar ca trebuie sa ai viteza foarte mica.

Leave a comment:

• bobocel71
    replied

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Originally posted by dutzuu View Post
    salutare.
    am si eu o mare problema.
    am fost cu masina la un service , am lasat-o pe liber a urcat-o pe elevator...si aici buba :
    cand invarte rotile se aute un huruit in cutie ca de rulment cu bile parte ceva de genu..
    mecanicul mi-a zis sa incercam sa schimbam uleiul daca si dupa asta face la fel...e dusa..
    masina e luata de noua si are 57.000km, logan 1.4 din 2007
    E normal sa aibe niste zgomote tehnologice cand o invarti la mana. Mai mergi cu ea si vezi daca se agraveaza.

Originally posted by spik View Post
    Deci zgomotul vine din "zdranganeala" rulmentului ce este pe liber?
    Iar atunci cand este putin presat pe "soarele" placii nu mai "zdrangane"?
    Da...in 99% din cazuri

Leave a comment:

• spik
    replied
    Originally posted by alessandro View Post
    Ambreiajul cu care vine din fabrica incepe si horcaie. Ce potruveala de cote mai buna sa existe decat asta ?

O sa masor totusi far iti zic ca am facut zeci de combinatii de discuri pe alte cutii si tot asa.

Ambreiajele hidraulice de ce nu horcaie ? Huh ? Au complet alt fel de rulment, in primul rand mult mai bine centrat.

Ma repet...apasati un sfert pedala de ambreiaj...daca zgomotul dispare...e din rulment. Singurul lucru care se schimba la pretensionarea pedalei de ambreiaj este presiunea la care este apasat rulmentul de presiune.

Toate masinile care au venit la mine cu problema asta...se manifestau asa. Se facea liniste cand presam usor pedala de ambreiaj
    Deci zgomotul vine din "zdranganeala" rulmentului ce este pe liber?
    Iar atunci cand este putin presat pe "soarele" placii nu mai "zdrangane"?

Leave a comment:

• dutzuu
    replied
    salutare.
    am si eu o mare problema.
    am fost cu masina la un service , am lasat-o pe liber a urcat-o pe elevator...si aici buba :
    cand invarte rotile se aute un huruit in cutie ca de rulment cu bile parte ceva de genu..
    mecanicul mi-a zis sa incercam sa schimbam uleiul daca si dupa asta face la fel...e dusa..
    masina e luata de noua si are 57.000km, logan 1.4 din 2007

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Ambreiajul cu care vine din fabrica incepe si horcaie. Ce potruveala de cote mai buna sa existe decat asta ?

O sa masor totusi far iti zic ca am facut zeci de combinatii de discuri pe alte cutii si tot asa.

Ambreiajele hidraulice de ce nu horcaie ? Huh ? Au complet alt fel de rulment, in primul rand mult mai bine centrat.

Ma repet...apasati un sfert pedala de ambreiaj...daca zgomotul dispare...e din rulment. Singurul lucru care se schimba la pretensionarea pedalei de ambreiaj este presiunea la care este apasat rulmentul de presiune.

Toate masinile care au venit la mine cu problema asta...se manifestau asa. Se facea liniste cand presam usor pedala de ambreiaj
    Last edited by alessandro; 12 May 2016, 23:04.

Leave a comment:

• MihaiiahiM
    replied
    Luati in calcul o diferenta de cota intre partea canelata din mijlocul discului si partea canelata a prizei. Alessandro, daca ai ocazia, masoara cotele de acolo la un disc valeo, la alt producator si cota prizei.

Leave a comment:

• enc_edy
    replied
    valeu original.....cu certificat de origine cu nr de înregistrare.....facut in Franta....nu Turcia....si toate piesele erau bagate intr-o folie si ea la rândul ei lipita de cutie....adica nu puteai sa schimbi piesele fără sa se observe....nu zic ca nu exista maestrii..)

Leave a comment:

• alessandro
    replied
    Si INA poate sa vina descentrat din fabrica

Kit ul de ambreiaj ce era ?

Leave a comment:

• enc_edy
    replied
    Eu am pus INA (scria pe el) si arata un pic altfel fata de cel original al masinii si a început grohaiala dupa 5km.....))

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google