Prima data verifica schimbatorul timoneria, sa nu fi facut nuca uzura si sa vibreze intr o anumita pozitie. Sau pe dedesubt sa nu atinga in ceva.
Am patit asta la Loganul lu' tata. Credeam ca e gata diferentialul, facea pe frana de motor.
Era maneta care vibra.
Rulmenti dusi eu nu am intalnit pana acum la Logan, doar la cutiile merse fara ulei. Si se manifesta in toate treptele.
Probleme Cutia de Viteze
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
De ceva timp am observat ca in treapta a doua a cutiei exista un sunet distinct-un fel de carait asa "light". Sa fie vreo problema? Rulmenti ceva? Uleiul e schimbat recent.
Zgomotul respectiv nu apare in alte trepte.
Ca sa clarific, zgomotul nu este la schimbarea din 1 in 2, nu e caraitul acela.
E un fel de huruit care a pare in timpul mersului in tr 2.
Leave a comment:
-
E un pitic in cutie care se prinde ca vrei sa bagi a 1,a si împinge înapoi de timonerie ca sa nu te lasa.Originally posted by bobocel71 View PostSa nu mai faci asa ceva niciodata risti sa spargi cutia de viteze! Cutia are protectie sa nu o bagi in viteza I niciodata in mers! Bine daca vrei neaparat poti sa o pacalesti, iei piciorul de pe acceleratie si cind ajunge la 30km/h apesi repede ambreiajul si tii apasat in viteza I, o sa intre! Dar cum ti-am spus nu este indicat este un risc foarte mare.Toate curbele trebuie sa le ataci exact pt viteza a II a.
La când începe sa intre usor a 1,a din mers...trebuie desfacuta cutia si schimbat piticul. A obosit.
Leave a comment:
-
Astia sunt "meseriasii" care au facut scoal de soferi cu profesori "calificati".
Daca le zici de revmatch, varf-calcai sau dubladebreiere... le-o ia carnetul razna in buzunar.
Leave a comment:
-
Mda , are 'protectie' care se numeste demultiplicare foarte mare, iar chestia aia pe viraj nu are nicio noima, sau e vorba de curba de cuplu a motorului?
Leave a comment:
-
Intra in vit I si in mers, doar ca trebuie sa ai viteza foarte mica.Originally posted by bobocel71 View PostSa nu mai faci asa ceva niciodata risti sa spargi cutia de viteze! Cutia are protectie sa nu o bagi in viteza I niciodata in mers! Bine daca vrei neaparat poti sa o pacalesti, iei piciorul de pe acceleratie si cind ajunge la 30km/h apesi repede ambreiajul si tii apasat in viteza I, o sa intre! Dar cum ti-am spus nu este indicat este un risc foarte mare.Toate curbele trebuie sa le ataci exact pt viteza a II a.
Leave a comment:
-
Sa nu mai faci asa ceva niciodata risti sa spargi cutia de viteze! Cutia are protectie sa nu o bagi in viteza I niciodata in mers! Bine daca vrei neaparat poti sa o pacalesti, iei piciorul de pe acceleratie si cind ajunge la 30km/h apesi repede ambreiajul si tii apasat in viteza I, o sa intre! Dar cum ti-am spus nu este indicat este un risc foarte mare.Toate curbele trebuie sa le ataci exact pt viteza a II a.
Leave a comment:
-
E normal sa aibe niste zgomote tehnologice cand o invarti la mana. Mai mergi cu ea si vezi daca se agraveaza.Originally posted by dutzuu View Postsalutare.
am si eu o mare problema.
am fost cu masina la un service , am lasat-o pe liber a urcat-o pe elevator...si aici buba :
cand invarte rotile se aute un huruit in cutie ca de rulment cu bile parte ceva de genu..
mecanicul mi-a zis sa incercam sa schimbam uleiul daca si dupa asta face la fel...e dusa..
masina e luata de noua si are 57.000km, logan 1.4 din 2007
Da...in 99% din cazuriOriginally posted by spik View PostDeci zgomotul vine din "zdranganeala" rulmentului ce este pe liber?
Iar atunci cand este putin presat pe "soarele" placii nu mai "zdrangane"?
Leave a comment:
-
Deci zgomotul vine din "zdranganeala" rulmentului ce este pe liber?Originally posted by alessandro View PostAmbreiajul cu care vine din fabrica incepe si horcaie. Ce potruveala de cote mai buna sa existe decat asta ?
O sa masor totusi far iti zic ca am facut zeci de combinatii de discuri pe alte cutii si tot asa.
Ambreiajele hidraulice de ce nu horcaie ? Huh ? Au complet alt fel de rulment, in primul rand mult mai bine centrat.
Ma repet...apasati un sfert pedala de ambreiaj...daca zgomotul dispare...e din rulment. Singurul lucru care se schimba la pretensionarea pedalei de ambreiaj este presiunea la care este apasat rulmentul de presiune.
Toate masinile care au venit la mine cu problema asta...se manifestau asa. Se facea liniste cand presam usor pedala de ambreiaj
Iar atunci cand este putin presat pe "soarele" placii nu mai "zdrangane"?
Leave a comment:
-
salutare.
am si eu o mare problema.
am fost cu masina la un service , am lasat-o pe liber a urcat-o pe elevator...si aici buba :
cand invarte rotile se aute un huruit in cutie ca de rulment cu bile parte ceva de genu..
mecanicul mi-a zis sa incercam sa schimbam uleiul daca si dupa asta face la fel...e dusa..
masina e luata de noua si are 57.000km, logan 1.4 din 2007
Leave a comment:
-
Ambreiajul cu care vine din fabrica incepe si horcaie. Ce potruveala de cote mai buna sa existe decat asta ?
O sa masor totusi far iti zic ca am facut zeci de combinatii de discuri pe alte cutii si tot asa.
Ambreiajele hidraulice de ce nu horcaie ? Huh ? Au complet alt fel de rulment, in primul rand mult mai bine centrat.
Ma repet...apasati un sfert pedala de ambreiaj...daca zgomotul dispare...e din rulment. Singurul lucru care se schimba la pretensionarea pedalei de ambreiaj este presiunea la care este apasat rulmentul de presiune.
Toate masinile care au venit la mine cu problema asta...se manifestau asa. Se facea liniste cand presam usor pedala de ambreiajLast edited by alessandro; 12 May 2016, 23:04.
Leave a comment:
-
Luati in calcul o diferenta de cota intre partea canelata din mijlocul discului si partea canelata a prizei. Alessandro, daca ai ocazia, masoara cotele de acolo la un disc valeo, la alt producator si cota prizei.
Leave a comment:
-
valeu original.....cu certificat de origine cu nr de înregistrare.....facut in Franta....nu Turcia....si toate piesele erau bagate intr-o folie si ea la rândul ei lipita de cutie....adica nu puteai sa schimbi piesele fără sa se observe....nu zic ca nu exista maestrii..
)
Leave a comment:
-
Si INA poate sa vina descentrat din fabrica
Kit ul de ambreiaj ce era ?
Leave a comment:
-
Eu am pus INA (scria pe el) si arata un pic altfel fata de cel original al masinii si a început grohaiala dupa 5km.....
))
Leave a comment:

Leave a comment: