Probleme Cutia de Viteze
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Masina are 177.000 km, ambreiaj normal pe cablu, timoneria a fost 100 lei de la un coleg care vinde aici pe forum, iar manopera 120 lei, dar au fost si alte operatiuni fara legatura cu ea.
-
Ce rulaj are "turismul"? Cat a fost timoneria, manopera?Originally posted by andreyi View PostIeri am schimbat timoneria la logan cu una noua de origine....
... o sa schimb si cablul de ambreiaj si poate mai aman schimbarea ambreiajului.
Cablu ambreiaj? Nu are ambreiaj hidraulic?
Leave a comment:
-
pai e cam normal sa smuceasca daca dai drumul brusc pedalei de ambreiaj.
Leave a comment:
-
Ieri am schimbat timoneria la logan cu una noua de origine si comportamentul schimbatorului s-a schimbat masiv in bine, intra mai usor si mai precis in orice viteza, plus ca a disparut cloncanitul de plastice la schimbarea vitezelor. Rezultatul este multumitor.Originally posted by andreyi View PostLegat de problema mea cu intratul/iesitul anevoios din viteze, am renuntat momentan, o las asa. Am mai fost la un mecanic pentru alte operatii, s-a uitat si la treaba asta, a verificat nivelul de ulei in cutie, dar dadea p-afara, deci ok, a verificat in toate vitezele si nu i s-a parut nimic anormal.
Singurele momente cand pare spre normal pentru mine intratul in viteze au ramas:
- in marsarier, parca o inhatza imediat (si asta dupa schimbarea bucsei cautator pare mai ok, nu mai agata cum agata de obicei de tre' sa bagi de 7 ori sa intre, intra din prima aproape mereu)
- si foarte curios in viteza 1, doar un pic in miscare intra foarte usor, pe loc intra mult mai greu in viteza 1
In rest, nu hauie, nu fluiera, nu caraie la schimbare, nici un zgomot, doar intra/iese greoi iar pedala ambreiajului se apasa/elibereaza mai anevoios(aici probabil intervine si uzura accentuata a ambreiajului - 166.000 km, dar care nu patineaza, nu trepideaza, doar mai baga niste socuri uneori la schimbare).
Mergem mai departe.
A mai ramas smuceala la eliberare rapida a ambreiajului mai ales la rece si haraiala/sacadarea cand se incalzeste,dar o sa schimb si cablul de ambreiaj si poate mai aman schimbarea ambreiajului, intrucat credeam ca de acolo e 100% schimbatul anevoios, ca de restul stiam ca din ambreiaj.
Leave a comment:
-
Se va intari treptat pedala, nu ramane asa.Primele impresii: inainte era mai lunga si mai tare...acum e scurta si moale!
Leave a comment:
-
Am schimbat ambreiajul.
Primele impresii: inainte era mai lunga si mai tare...acum e scurta si moale!
(cursa pedalei de ambreiaj).
Si cupleaza mult mai jos, aproape imediat ce incep sa ridic piciorul.
Nu mai sesizez acele neplaceri la retrogradarile de trepte. Pe scurt, pare ok.
Cu toate acestea, ambreiajul vechi nu avea cine stie ce semne vizibile de uzura:
- ferodoul de pe ambele fete ale discului era aproape la fel cu cel nou din cutie,
- rulmentul nu huruia, nu avea joc, nu stiu ce uzura sa vad la el,
- UZURA vizibila era doar la dintii placii de presiune, unde apasa rulmentul, ros cam 1 mm din grosimea dintelui, plus ca uzura era inegala si putin descentrata.
Pe o jumatate a placii erau niste zone in care metalul avea un aspect putin diferit, un fel de pete cam cat amprenta degetului mic.
Nu stiu cum se poate verifica decalirea dintilor (razelor), acestia nu aveau diferente de culoare.
O sa incerc sa fac si ceva poze dar nu stiu cat de elocvente vor fi.Last edited by CeDeBe-L; 24 July 2018, 09:32.
Leave a comment:
-
Salut
Ieri am lăsat mașină într-o coasta fara frana de mana si in tr 2. Nu mi-am dat seama ca o poate lua la vale....
Bineinteles ca masina a inceput sa o ia înapoi singura. Am auzit o pocnitura metalica, dupa care s-a oprit. Cert este ca era in tr 2 si a mers înapoi vreo 5m.
Acum tremura foarte tare motorul in tr 3. Intra bine in viteza, dar nu imi pot da seama de ce tremura doar in tr 3. Cutie de logan 1.4
Leave a comment:
-
Si eu am ceva probleme cu schimbatul vitezelor, probleme pe care le-am mai expus pe aici. Dupa simptomele pe care le au si alti colegi si dupa ce am citit discutiile despre.... cred ca ce se intampla si la mine este exact ce spune colegul dsign: placa de presiune. Obosita, decalita, lenesa, ametita, plictisita,Originally posted by dsign View PostO placa de presiune lenesa, decalita, asta ai tu acolo.
Un ambreiaj uzat nu inseamna numai sa patineze.
Dupa 160 000 + e clar ca isi gaseste sfarsitul curand.
Asa ca: o schimb cat mai curand pot (financiar vorbind) si...aia e!
Multumesc pentru raspunsuri. O sa revin dupa operatiune cu rezultatele obtinute.
Leave a comment:
-
2 month ago...Nu ca zic, da' vreau sa spun.Originally posted by mr.K View PostAsta in cazul in care ferodoul de pe disc e terminat pana la nituri.
Daca e placa sau rulmentul, intra greu in treptele de viteza.
Oricum, la km aia, cred ca nici discul nu mai are mult material pe el.
Tu spera ce vrei, ambreiajul isi vede de ale lui. Lumea nu intelege ca e piesa de uzura.
Vezi sa nu te lase pe coclauri, sa mai plusezi si cateva sute de lei pentru platforma, ca sa simti ca te costa.Last edited by mr.K; 18 April 2018, 20:26.
Leave a comment:
-
Mersi de sfaturile neincurajatoare, totusi sper sa mai tina o perioada buna.
Leave a comment:
-
@andreyi, la 180.000km la Logan 1.6MPI am inceput sa am exact aceleasi simptome, iar dupa inca vreo 3000km au inceput sa se agraveze si in plus au aparut trepidatiile puternice la plecarea de pe loc (mai ales daca o vroiam mai in forta). A urmat schimbarea lui. Ar trebui sa te pregatesti pentru asta.
Leave a comment:
-
O placa de presiune lenesa, decalita, asta ai tu acolo.
Un ambreiaj uzat nu inseamna numai sa patineze.
Dupa 160 000 + e clar ca isi gaseste sfarsitul curand.
Leave a comment:

Leave a comment: