Schimbare Ulei Servodirectie La 1,4; 1,6 Mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Guest
    Guest replied
    da asta ce are? daca a mers bine cu el pana la schimbare? sau orice ulei de la dacia nu e bun, din principiu?

si asa ii stresez excesiv cu doleantele si mai ales cu prezenta mea pe acolo, atata mai imi trebuie sa mai vin si cu piesele mele, in afara de uleiu de motor, ca mi-o iau peste bot. si asa a inceput sa-mi fie jena sa mai trec pe la ei in ultimele 2 zile, m-au vazut de 2 ori...
    Last edited by Guest; 8 May 2014, 22:06.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    erau atatea alte marci bune si perfect compatibile de ulei...de ce te-ai cramponat tocmai la asta?

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    care 30 ? 57 de lei m-a costat pe mine 1 l de power steering de la dacia) si vreo 30 manopera. de simtit diferente nu am simtit, ba parca s-a mai intarit/ingreunat o idee directia. eu l-am schimbat pentru garnituri, pt ca am citit ca dupa o vreme devine coroziv pt ele/ "le dizolva".

dintr-un litru , au mai ramas vreo 150ml cred nefolositi, pana la a doua gradatie, de jos in sus pe bidon
    ce e ciudat, uleiul era fabricat in 2011, deci prin dec anul asta, teoretic, ar expira. spun ciudat pt ca cu cateva luni in urma mai cumparasem 1 l de servo din alta parte si vazand anul de productie 2011, am zis sa iau unu "nou" de la reprezentanta. de unde. era fabricat in exact aceeasi luna si an. deci cred ca productia de uleiuri de servo a incetat in 2011
    Last edited by Guest; 8 May 2014, 21:29.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Pai pe astia de la dacia nu ii intereseaza sa schimbe un ulei de 30 de lei litrul si sa mai ia si manopera de 50/60 de lei,,,ii intereseaza sa le cumperi pompa de servo directie cu totul si sa adauge si cateva sute de lei la manopera apoi....cam asta este MARKETINGUL pt ei.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Eu l-am schimbat la reprezentanta Renault (sunt autorizati si Dacia), alora nu li s-a parut anormal ca-l schimb. N-am dat mult manopera, eu mersesem sa schimb lichidul de frana si uleiul din cutie, asa ca daca tot eram acolo am adaugat si uleiul de servo la pachet.
    Last edited by mr.K; 7 May 2014, 22:19.

Leave a comment:

• dr_mke
    replied
    Ei nu, se schimba periodic. La cat costa, chiar este o problema ? La cat de usor se face treaba, chiar merita sa mergi la service ?

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    .....Absolut!

inainte sa prind curaj si sa fac singur operatiunea asta, am testat putin cativa mari meseriasi (de la mecanic la injineru' sau tehnicianu' de la receptrie) dintr-o reprezentanta dacia.
    pareri unanime: "dom'le e o prostie, ala nu se schimba niciodata, e garantat pe viata, cine v-a spus? va zic io, dacia nu prevede nicaieri, n-avem nici articol sa-l incadram la manopera" - cu toate astea, daca insistam, m-ar fi costat asa din burta lui grasa un 70-80lei doar manopera-

Acu', depinde de reprezentanta, altii am vazut ca schimba fara comentarii.
    Last edited by Kojak; 7 May 2014, 21:59.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Esential pentru buzunar, pe termen lung.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    lucru esential, dealtfel

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Singurele care simt diferenta imediat sunt garniturile pompei.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    dap...era jale ce depunere era in filtru' din borcan + culoarea cafeniu inchis a lichidului.

Leave a comment:

• Ampt
    replied
    Originally posted by Kojak View Post
    Undeva pe la inceputu' lu' aprilie, am prins o zi calda cu soare. Adica l-am schimbat singur, in parcare.
    Castrol DEX 2D, am folosit.
    Bănuiesc că a fost prima dată când l-ai schimbat de când ai maşina?

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Eu n-am sesizat absolut nicio diferenta.
    Ca sa fiu foarte sincer, l-am inlocuit (ca si pe cel din cutie) pentru a elimina eventulele depuneri rezultate in urma "rodajului".
    N-am nici cea mai mica intentie sa-l mai inlocuiesc prea curand.

Leave a comment:

• Kojak
    replied
    oricum, diferentele sunt sesizabile. in special la viraje la parcari cu masina pe loc.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Asa ar trebui...

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google