Schimbare Ulei Servodirectie La 1,4; 1,6 Mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 77sky
    replied
    Da, mai multi...ce zici, s-a descoperit misterul in 7 pagini ale acestui topic?

Spor la citit!

Leave a comment:

• decenium
    replied
    are cineva idee cand se schimba uleiul de la servodirectie ?

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Stiu nene ca e magnet in carcasa, dar preferam sa fie accesibil, sa se poata curata.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Cutia de la ...servodirectie?

Leave a comment:

• vyalli
    replied
    @dsign

ce ulei recomanzi pentru cutie? ai folosit Motul?

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Ai magnet in carcasa. Si suntem OT cu cutiile pe aici.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Cand caraie si sare din viteze e prea tarziu. La mine incepuse sa vajaie in a5a si de aceea am zis sa verific care-i starea uleiului. Si vezi mai sus in poze cum arata. I-am pus acum si un buson magnetic, sa se mai stranga si pe ala pilitura

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    ma, la mine nu parea negru dupa 50 de mii...era inca rosiatic..) in plus nu am observat nici o diferenta before and after schimb de ulei servo. oricum, nu imi pare rau deloc si recomand la randul meu schimbarea uleiului pe motiv de termen de valabilitate limitat. chestia cu "filled for life" am prezentat=o in pag anterioare. e numai strategie de marketing si se refera doar la perioada garantiei, adica 3 ani/100.000km

pt cutie, ce ulei recomandati? dacia oil extra gear/elf/altceva? eu cred ca sunt acelasi drac. si pretul e tot pe acolo, cu 3 lei in plus pt elf ca deh, e elf nu dacia oil) numele face 3 lei in plus)

3x1l sau 4x1? stiu ca intra 3.1 dar nu cred ca se scurge tot...poate depinde si de modul de exploatare a masinii. de ex unii afirmau ca la 100 de mii de km uleiul din cutie era curat ca lacrima, nu negru...totusi, cred ca iti dai seama cand incepe sa se degradeze uleiul.. intra greu in viteze, sare, caraie etc..mie momentan imi merge bine mersi, ca la inceput dar totusi vreau sa-l schimb si pe asta

p.s

uleiul de servo e 53 de lei in reprezentanta...) 34 manopera. pare o treaba destul de anevoioasa si de murdara
    Last edited by Guest; 24 January 2014, 01:18.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Originally posted by dsign View Post
    Pentru mine e clar : orice ulei din masina asta trebuie inlocuit periodic.

EDIT : desi vorbim de ulei de cutie viteze, la fel se intampla si in cazul uleiului de servodirectie - isi pierde din proprietati, aduna pilitura, blocheaza canale de ungere, etc
    Trebuia sa pun si eu poze cu lichidul de servo directie schimbat. Era negru si avea pilitura din belsug pe acea sita fina din borcan.
    Poate asa se mai lamuresc si unii de ce este bine sa schimbi TOATE ULEIURILE/LICHIDELE din masina.
    Mai zic inca odata...25/30 de lei odata la 2/3 ani NU ESTE O AVEREEEEEEEEE.
    Dar e mai bine sa schimbati cutia toata ( Mr.K stie) decat sa schimbati un amarat de ulei de servo.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Si eu am aceiasi parere conform careia, uleiul servo nu reprezinta o prioritate in ceea ce priveste inlocuirea; mai degraba cel din cutie.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Ai vazut multe casete de directie cu servo schimbate din alte cauze decat jocuri? Sau Pompe de servo uzate? Hai sa nu exageram, o face bine schimbul ala de ulei, dar sa nu o dam in paranoia, ca daca nu-l faci ia foc masina.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Big like.....@K

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Pai si producatorul auto de ce te indeamna sa nu schimbi? Ca sa-i poti cumpara piesa de schimb cand se duce cutia de viteze, servodirectia. etc.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    Nah, ca sa vanda si ei un ulei ce o sa zica? Interesant era daca te indemna ADAC sau DEKRA, unii care nu au de castigat din activitatea asta.

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Asta cu cutiile de viteze automate o afirma producatorii de automobile, nu producatorii de uleiuri. Fiecare trage spuza pe turta lui.
    Ce spune Castrol:
    Producatorii de automobile afirma ca, cutiile moderne de viteza nu au nevoie deloc de schimbarea uleiului si ca acesta va rezista pe intreaga perioada de viata a masinii. In aceasta situatie, tu nu poti face foarte multe singur, dar
    Schimbarea si completarea uleiului la cutia de viteza

daca vrei sa te asiguri ca, cutia de viteza o sa reziste cat mai mult posibil, iti recomand schimbarea uleiului la fiecare 50.000 mii mile

Probabil ca se poate asimila si schimbarea uleiului de servo.

Se-ntampla cateodata ca practica sa bata cartea. Si e nasol sa se intample in cazul tau.
    Last edited by mr.K; 22 January 2014, 12:29.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google