Schimbare Ulei Servodirectie La 1,4; 1,6 Mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• einstein1984
    replied
    Da, uleiul de servo nu e supus la eforturile de EP din CV. Uleiul de servo nici nu are atatia aditivi cat ala de CV care sa se uzeze. Acelasi ulei de servo se pune in CVA, care au ungere lifetime, da intr-o amarata de pompa si 2 pistonase se uzeaza repede....
    Mai bine schimbi lichidul de frana decat uleiul de servo.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    S-a intimplat asa :
    - am luat o cutie de viteze de Supernova, de aprox 80 000 km
    - am desfacut-o bucata cu bucata, am spalat, am pus carcasa de ambreiaj de Logan.
    - am montat la loc, am mers ceva timp cu un ulei de sacrificiu (nou si asta, dar ELF)
    - am scurs uleiul de sacrificiu si am pus ulei curat, nou, Motul 75w80
    - peste un an si jumatate aproape am scurs uleiul Motul 75W80 si arata ca in poze.

Las la aprecierea voastra sa spuneti daca asta e ulei care tine toata viata ! Pentru mine e clar : orice ulei din masina asta trebuie inlocuit periodic.

EDIT : desi vorbim de ulei de cutie viteze, la fel se intampla si in cazul uleiului de servodirectie - isi pierde din proprietati, aduna pilitura, blocheaza canale de ungere, etc
    Attached Files
    Last edited by dsign; 22 January 2014, 11:30.

Leave a comment:

• Ivan Marian
    replied
    Bine ca nu a bagat motorina in vas in loc de lichidul de servo

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    Speram ca a sters cu motorina vasul, pe exterior.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Ce ai curatat cu motorinaaa?

Leave a comment:

• VlaD2803
    replied
    Am bagat dexron II, jumatate de bidon cam asa... ca am golit doar vasul. Pe conducte a mai ramas. Am curatat si vasul cu motorina. Dupa 8 ani, mai mergea si vechiul, originalul, dar daca am luat sa pun.

Leave a comment:

• einstein1984
    replied
    da, merge dexron 2. Vorba colegului insa, mai bine il schimbi, 1 l ajunge pentru asta.

Leave a comment:

• VlaD2803
    replied
    in 8ani... E normal sa se consume. Pt schimb cati litri sunt necesari?

Leave a comment:

• o8MeLC
    replied
    vezi ca se poate sa ai pierderi pe la sonda din fata, de langa gmv.

Leave a comment:

• IancuMIC
    replied
    Nu crezi ca-i mai bine sa-l inlocuiesti?

Leave a comment:

• VlaD2803
    replied
    Va salut. Am pe al meu logan 1.4pmi preferance 2005 servodirectie. Nu am schimbat uleiul de servo niciodata... iar acum am observat ca uleiul e undeva la minim. Facand o comanda de piese pentru masina am luat si un 1l ulei ARAL ATF 22 dextron II. Pot completa cu acest ulei peste cel original? Sau atunci daca nu, ce tip de ulei trebuie pentru servo?

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    azi s-a efectuat si schimbul uleiului de servo dupa 4 ani si 8 luni si 55 de mii de km.

toata operatiunea a costat 87 de lei (53 de lei 1l dacia oil plus power steering si 34 de lei manopera), a durat vreo 40 de min, au lucrat 2 oameni, nu am vazut exact cum s-a procedat (doar ca aerisirea s-a facut prin multe clicluri de rotire volan stanga-dreapta max cu motorul oprit, pe pozitia accesorii). sincer , inca nu am simtit vreo imbunatatire, poate si din cauza faptului ca niciodata nu am abuzat directia insa acum sunt linistit ca uleiul a fost schimbat iar baietii au lucrat foarte ok si curat prin compartimentul motor

din 1000ml din noul ulei au mai ramas pana in 100
    Last edited by Guest; 9 January 2014, 21:37.

Leave a comment:

• dsign
    replied
    Cand am timp va arat cum se prezinta un ulei de cutie dupa un an de stat in masina si max 20 000 km. Asta dupa ce am rulat cu aceasta cutie de viteze pt 2000 km cu un ulei de sacrificiu, tocmai ca sa o spal. Este cutia pe care am construit-o anul trecut.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    acest lifetime e o combinatie de strategie de marketing cu garantia oferita. e praf in ochi , sa-ti ia ochii cu mentenanta scazuta.

bmw ro are aceeasi politica, insa bmw us nu si asta din cauza ca, garantia oferita de ei e de 100.000 de mile (aprox 160 de mii de km) si fac schimburile in reprezentanta. oricum am citit ca a fost o cutie pe bmwurile 3.0d din 2000-2002 parca care pica pe capete si din cauza uleiului care nu era schimbat la timp. erau foarte sensibile la temepratura (temperatura optima din cutiile alea era de 50 de grade) orice crestere de temperatura din cutie datorata schimbarii frecvente a vitezelor, regim de turatie ridicat, acceleratii violente etc cresteea temerpatura fapt care ducea la oxidarea accelerata a uleiului si la degradarea lui.
    daca faceai remapare la motor, cutia era deja compromisa pentru ca se depasea cuplu max suportat si era doar o chestie de timp pana se strica. s-a incercat o rezolvare partiala printr-un soft care limita electronic cuplu in primele trepte+ niste radiatoare mai mari de racire pt cutie
    pe logica asta am mrs si eu: uleiul nu are cum sa fie garantat pe viata daca pe bidon scrie ca e valabil 3 ani. e drept ca acest "lifetime" coincide cu garantia standard oferita de ei.

oricum, sper sa mai reziste servodirectia 300 de km pana joi)

pe constructor nu-l intereseaza cutia, pt ca nu el a facut-o. el lanseaza o cerere pe piata: vreau o cutie cu rapoartele astea, sa schimbe in atatea milisecunde si sa reziste la cuplu asta. asteptam oferte. nu e cazul la dacia aici, parca tot uzina dacia face si cutiile, nu?

pozitia oficiala zf pt schimbul de ulei e intre 80-120 de mii de km, functie de modul in care exploatezi masina

"
    Probleme deosebite la BMW nu apar in general decat datorita politicii BMW "lifetime". IN diverse reprezentate veti primii informatii contradictorii, si pana acum, cel putin in Romania, chiar refuzau sa faca schimbul de ulei. In Statele Unite, datorita garantiei extinse, schimbul de ulei se face si la reprezentanta,si e recomandat de BMW. Politica oficiala BMW US nu e "lifetime" ca in Europa, datorita garantieie motor/cutie de 100.000 mile (aporx 160.000 de km). Ca sa nu intram in amanunte si discutii nesfarsite , pe scurt "lifetime"=perioada garantiei", combinata cu niste strategii de marketing si ceva foarte atractiv pentru clienti noi si manageri de flote, "low maintenace cost, long service interval" .. a dus la aceasta politica paguboasa. O reprezentata BMW de cele mai multe ori nu se implica in remediarea problemelor legate de cutie decat prin inlocuirea totala, care e extrem de costisitoare. "

sa puna si la logan garantie de 7 ani fara limita de km, ca la coreence, sa vedem daca mai e lifetime)
    Last edited by Guest; 8 January 2014, 00:20. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• mr.K
    replied
    "Referitor la solicitarea dumneavoastra va informa, ca si uleiul din Cutia de Viteze, uleiul de la Servo Directie nu se inlocuieste cu ocazia reviziilor de intretinere, acesta fiind garantat pe viata. "
    Cum sa garantezi pe viata pentru o posirca de ulei care are si ea termen de valabilitate stand in bidon, pe raft, la temperatura constanta? Dacia stie mai bine decat producatorii uleiurilor, care au dat de prosti, probabil, termenul ala de valabilitate.

De fapt, daca ne gandim la durata de viata a Loganului care incepe sa rugineasca in 2-3 ani, atunci putem spune ca uleiul ala tine "pe viata". O viata scurta, e drept.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google