Logan 1.4 Vs 1.6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cristi_Xp
    replied
    lupta la ce , la consum ? )
    si 1.4 resoftat se descurca mai bine ca dci 90 cp
    Si ca sa va reamintesc ,asta e un thread 1.4 vs 1.6 nu inteleg ce cauta dieselul in discutie .

Leave a comment:

• CSH
    replied
    OFF: Ar fi o lupta intre 1.6 16v si 1.5DCi 90CP. Mi-ar placea dieselul, cred ca ar merge bine, dar nu are sunetul unui benzinar nervos, nu retrogradezi ca si cu benzinarul, + ca e cam pretentios la ,,mancarea din Ro"

Leave a comment:

• Seba
    replied
    daca vrei un logan care sa fuga mai tare, ia-ti musai noul dizal de 90 de cai. trage ala de rupe. si cel mai important, bea foarte putin. alt motor de tractor care traieste cu impresia ca 210Nm pe o plaja de 500rpm te scot din rahat mai bine decat 130Nm pe o plaja de 3000rpm. asa sa fie, cum vreti voi

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    momentan sunt multumit de ce am,dar ce ofera dacia la motorizari acum e jale,merita doar dci-ul de 90 cp.

poate vreun 16v ,dar sa fie o caroserie mai "adecvata" si cel putin 120cp.

Leave a comment:

• Cezar
    replied
    Pai bre Mitosule, mai performant ca loganul de 1.6 mpi, chiar nu exista.
    Sau poate ti-ai schimbat parerea.

Leave a comment:

• Guest
    Guest replied
    deja ma gandesc,ca dupa logan, sa trec la ceva mai bun,dar va mai trece ceva timp.

Leave a comment:

• aleXpeed
    replied
    Dintre motorizarile noi as alege dci-ul de 90 de cai, benzinarele deja le-au puturosit prea mult..

...sau 1.4/1.6 GPL, ma intreb daca tot Euro 5 sunt.

Leave a comment:

• - Geo -
    replied
    Originally posted by Octavian___32 View Post
    Atata timp cat esti constient de ce ai sub capota, cred eu ca te poti intrebuinta bine de resurse, asa cum sunt ele.
    asta ziceam si eu..complet de acord cu tine

Leave a comment:

• dr_mke
    replied
    Reprize superioare lui 1.6 8v are doar dCi 85 cp, cel de 70 cp nu ii poate face fata in nici o situatie.
    dCi -urile sunt intr-adevar placut de utilizat la drum intins, atat dpv al consumului cat si al comportamentului bun in ultima treapta de viteza.

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Ideea e ca te poti descurca in bune conditii si cu putere mai putina .
    Incontestabil, din toate p d v 1.6 16V e cel mai bun la benzinare raportat la putere-consum, dar aici suntem pe extreme si asa apar discutiile interminabile.

Leave a comment:

• Nepotu123
    replied
    Trebuie sa sti in ce conditii si unde vei folosi masina, cat vei merge in oras cat afara, cu ce grad de incarcare etc si in functie de chestiile astea alegi si motorul.
    Ps: da stiu, ca sa scoti tot ce poate trebuie sa-l duci pana la capatul plajei de turatie, si eu o fac deseori. Multi se feresc sa faca asta din cauza ca au ramas cu conceptiile invechite ca multe ture=uzura mare, se strica motoru, se sparge etc etc .

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Tre' sa stii si ce cari cu masina in mod uzual.
    Cazul meu preponderent am o sg persoana in dreapta de 60 kg si bagaj ~15-20 kg, la drum lung spun.

PS: asta cu 16 mii de persoane si bagaje/cartofi/varza murata e singurul motiv de discutie pe teme lipsei de putere.

Daca sunt incarcat cu 200> kg, nu ma sfiesc sa-l tin in dealuri la 4000-4500 rpm constant ca sa scot ceva de la el, si depasesc si dizalu ded 65-70 cp ))
    Multi nu fac asta (sa-i dea turatii din belsug)
    Last edited by Octavian; 28 November 2010, 15:34.

Leave a comment:

• Nepotu123
    replied
    Nu am zis ca nu te poti deplasa, dar cu 4 persoane in masina sa nu zic 5 si bagaje la drum lung in unele situatii ti-ar dori putin mai multa viata de la motor. Merg regulat si cu o Skoda 2 1.6 16v si altfel stai intr-o depasire sau la deal. Nu ma refer la chestii gen kamikaze, dar in traficul actual nu sunt putine situatiile in care ai vrea mai mult sti si tu asta ca doar ai 1.4 ca si mine. Sunt de acord cu tine, imi cunosc masina si nici eu n-am avut probleme sa merg decent sau in depasiri efectuate cu bun simt dar uneori vrei sa se miste mai bine putin. Eu personal sunt multumit de 1.4 mpi mai putin acest aspect. Din cauza asta zic ca as alege 1.2 16v daca as merge gol sau preponderent in oras, cu incarcatura eu zic ca se comporta mai prost ca 1.4mpi. Cum se comporta la drum lung dpdv al consumului si al zgomotului de rulaj cu rapoartele mai scurte?

Leave a comment:

• Octavian
    replied
    Originally posted by dr_mke View Post
    Similare si nu prea Octaviane. Ai condus 1.2 16v pe un drum in rampa sa vezi niscaiva diferente majore in curba de cuplu ?

1.6 8v trage substantial mai bine decat 1.4 8v la orice regim, iar la drum intins are consum mai bun in acelasi regim de mers.

.....................
    Sigur ca am condus 1.2 si n-am avut surprize, regimul obisnuit trebuie sa fie cu ~300-500 rpm mai sus decat 1.4 de la care oricum trebuie sa-l turezi in draci ca sa scoti ceva-ceva de la el.
    Dar iti spun sincer, mai bine am simtit ca ma misc cu 1.2 decat cu 1.4, probabil din cauza rapoartelor mai bine gandite la 1.2.

Cazul 1.6 mpi intr-adevar, 1.6 mpi tragea substantial mai bine decat 1.4 mpi, in momentul de fata (cu Euro5 la 1.6 mpi) da-mi voie sa fiu rezervat, si sa nu mai cred in nimic ''substantial''.
    Demarajul similar cu 1.4 mpi la 0-100/h si 0-1000 metri spune multe.
    Aaaaaa ca se ''misca'' mai bine e adevarat. Si 1.5 dci se misca mai bine decat orice 1.4 sau 1.6 mpi in trafic, reprizele alea scurte care te scot din multe

Originally posted by Nepotu123 View Post
    1.2 16v se merita poate pt o utilizare preponderent urbana sa zici ca te avantajeaza consumul mai mic fata de 1.4 mpi. Dar in afara orasului sincer nu-l vad prea bine cu 4-5 persoane in masina si bagaje. Nu ca 1.4 ar fi vreun monstru ca si in asta trebuie sa dai bine de tot ca sa se comporte cat de cat decent... desi si decent poate e prea mult spus. Ce nu ma convinge la motorul asta e cuplul mai mic si valoarea la care se atinge acesta... 4250 rpm mi se pare extrem de mult. .................
    Crede-ma ca se misca la fel de bine/prost/s;ab 1.2 ca si 1.4 cu ceva kg in plus.
    Nu te uia (cum fac multi) la cuplul ala ca e la 4200 rpm, inca de la 2200 rpm ai peste 90% din cuplul maxim, plus ca esti ajutat de niste rapoarte clar mai bune (ce mi-as fi dorit si eu la mpi).

Acum vizavi de sarcina, am carat cu utilajul meu electrozi, sarme,etc etc, am avut si 380 kg de electrozi in masina, va dau cuvantul meu ca NU am avut nici cea mai mica problema in a merge cu 120-130/h si a face depasiri in limitele impuse de motor si trafic.
    Da, e mort dupa unii vazut cu 300+ kg sarcina, dar cum spunea un coleg mai sus, asta nu inseamna ca nu te poti deplasa, nu inseamna ca nu poti face depasiri, etc.
    Atata timp cat esti constient de ce ai sub capota, cred eu ca te poti intrebuinta bine de resurse, asa cum sunt ele.
    Last edited by Octavian; 28 November 2010, 14:51. Reason: Automerged Doublepost

Leave a comment:

• Nepotu123
    replied
    1.2 16v se merita poate pt o utilizare preponderent urbana sa zici ca te avantajeaza consumul mai mic fata de 1.4 mpi. Dar in afara orasului sincer nu-l vad prea bine cu 4-5 persoane in masina si bagaje. Nu ca 1.4 ar fi vreun monstru ca si in asta trebuie sa dai bine de tot ca sa se comporte cat de cat decent... desi si decent poate e prea mult spus. Ce nu ma convinge la motorul asta e cuplul mai mic si valoarea la care se atinge acesta... 4250 rpm mi se pare extrem de mult. Deasemenea e recunoscut faptul ca 16v in ture mici sta mai prost ca 8v din punct de vedere al cuplului. Plus rapoartele mai scurte ale cutiei de viteze.. asta chiar nu-mi convine in afara orasului.

Revenind la topic 1.4 vs 1.6 depinde cum folosesti masina. Daca mergi numai prin oras si mai iesi din an in pasti in afara, eventual fara incarcatura 1.4. In rest 1.6, desi acum cu noile specificatii E5, zic ca mai bine 1.6 16v. Eu personal cum merg 60% oras si 40% afara, in oras masina goala iar in afara full nu mi-as mai lua a 2-a oara 1.4 si as alege un 1.6 E4 sau chiar mai bine 1.6 16v.

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google