Similare si nu prea Octaviane. Ai condus 1.2 16v pe un drum in rampa sa vezi niscaiva diferente majore in curba de cuplu ?
1.6 8v trage substantial mai bine decat 1.4 8v la orice regim, iar la drum intins are consum mai bun in acelasi regim de mers.
1.2 16v este potrivita pentru traficul de oras sau pentru distante mici extraurban, fara pretentii la capitolul reprize.
Logan 1.4 Vs 1.6
Collapse
X
-
Incepi sa faci prostii, asa cum fac aia care au >150 cp sub capota si au impresia ca si contrasensul e al lor, ca cica se grabesc. Astia fac mai multe tampenii pe drum decat ceilalti cu motorizari mediocre.Originally posted by ROY View PostDepasirea sau depasirile se fac cum ai conditiile de trafic pe acel sector de drum.Daca din anumite motive esti super grabit,ce faci?,astepti sa faci toate depasirile la o distanta sigura? .................
E clar ca 1.4 nu-si mai gasea locul in gama benzinarelor, date fiind caracteristicile similare cu 1.2.
Sper cat de curand sa scoata si 1.6 mpi, mai ales ca nu mai e la nivel de performante nici macar cum a fost pana nu demult, a ajuns una dintre cele mai slabe motorizari 1.6 de pe toata piata benzinarelor.
O gluma buna ca sa zic asa.
Leave a comment:
-
Guest repliedavantaje minime , o diferenta de cativa ron ,nu se merita.
sa revenim la 1,4 vs 1,6 ,ca despre asta se discuta pe aici.
Leave a comment:
-
Si inca ceva: Eu am 1.2 E5, si cum ziceam si mai inainte , cand am mers sa dau comanda, nu aveau 1.6 16v. Si am mers pe principiul 1.6 16v sau 1.2 16v. In acest moment nu imi pare rau ca mi-am luat 1.2 16v. Am mai multe avantaje decat alti posesori de 1.6, si acestea nu se numara la , cat face 0-100 s ? viteza maxima ? sau reprize ? , se rezuma la consum mic , taxe mici, euro 5, pret de achizitie mai mic.
Leave a comment:
-
Ce gelozie bre? Ia citeste mai bine pe aici si pe inca vreo 2-3 threaduri, ca treaba e fix invers, gelozia e la aia cu 16v ca nu au ales 1.4 sau 1.6Originally posted by CSH View PostSunt mai mult ca sigur, ca posesorii de 1.6MPI, au o anumita ,,gelozie" daca se poate spune asa, fata de 1.6 16v. Si mie imi place motorizarea 1.6 16v. Dar pacat ca nu au mai avut, cand am mers eu sa il comand...
Leave a comment:
-
1.4
Unul din motivele pentru care am vandut 1.4 a fost pentru ca era o adevarata corvoada sa merg pe autostrada mai ales cand era ceva mai aglomerata si anume- eu mergeam cam cu 130- 140 pe ceas. Dupa ce ma retrageam pe prima banda unde se mergea cu 100-110 pentru a ma depasi cei care veneau cu viteza, imi era foarte foarte greu sa revin pe a doua banda pentru ca masina urca extrem de greu de la 90 la 140 si veneau altii din spate. Asta ma enerva cel mai mult.
Viteza maxima pe care am atins-o a fost 170 la ora pe ceas, 155 pe GPS (atentie cel putin 1.4 la 170 are eroare de 15 km intre ceas si real!). De la 170 nu mai aveam pedala.
16v se descurca mult mai bine pe accelerari, dar nu exceleaza. E o masina normala, un pic mai manevrabila la viteze mari decat Opel Astra H (e doar o parere personala, alimentata si de faptul ca la Astra H nu se intareste volanul la viteza si e foarte aiurea; nici la Logan nu se intareste, dar directia merge mai greu 'din nastere'
Leave a comment:
-
Depasirea sau depasirile se fac cum ai conditiile de trafic pe acel sector de drum.Daca din anumite motive esti super grabit,ce faci?,astepti sa faci toate depasirile la o distanta sigura? ce inseamna distanta sigura?
In cazul in care unul sta in bara mea,fac tot ce pot sa ma depaseasca mai repede,cine stie,poate intr-adevar e o problema majora...
Cat despre 1.6 16v,nu exista in oferta Dacia cand am luat eu masina,dar ,recunosc ca sunt tentat oricand de aceasta motorizare datorita performantelor superioare.
Leave a comment:
-
Guest repliedeu sunt mandru de 1,6 mpi ,pe care-l am,dar nu sunt gelos pe 16vu ,nu am de ce.Originally posted by CSH View PostSunt mai mult ca sigur, ca posesorii de 1.6MPI, au o anumita ,,gelozie" daca se poate spune asa, fata de 1.6 16v. Si mie imi place motorizarea 1.6 16v. Dar pacat ca nu au mai avut, cand am mers eu sa il comand...

cel cu 1,4 ,de care povesteam, doamne si cat ma enerveaza genu asta de oameni,venise aproape in spatele meu si vroia sa ma depaseasca in scurt ,cand da semnal eu faceam degajarea ca sa-l invat minte.depasirea se face la o distanta sigura nu la un metru sau mai putin.
Leave a comment:
-
Si asa am dat 400 de euro in plus pentru 1.6, pentru 16V mai trebuia sa mai dau vreo 500 euro... asa ca-mi trece repede "gelozia"!
Leave a comment:
-
Sunt mai mult ca sigur, ca posesorii de 1.6MPI, au o anumita ,,gelozie" daca se poate spune asa, fata de 1.6 16v. Si mie imi place motorizarea 1.6 16v. Dar pacat ca nu au mai avut, cand am mers eu sa il comand...
Leave a comment:
-
off-topic:
geo, dieselul e cel mai lenes.............
daca iei in calcul timpul petrecut in service pentru inlocuirea injectoarelor si pompelor de injectie
Leave a comment:
-
mersi...eu am luat masina ce i drept pentru naveta la facultate si acu , dupa facultate pentru munca..de cele mai multe ori merg singur ca si prietena are masina si e 1.6
) dupa cum am zis stiu ca e slabuta rau cand e plina, probabil cand voi avea o familie se schimba datele si imi voi permite alta o sa fie alta discutie, nu doar asa de dragul sa caut alta cu mai multa putere...ideea era ca cei cu 1.4 sa nu se planga ca aoleu e puturoasa, cei cu 16v sa nu se laude ca e avion, aia cu 1.6 ca au facut cea mai buna alegere si cei cu diesel ca vai ce tare trage masina...deoarece sunt pareri personale..motoarele sunt comparabile doar in fiabilitate cu ce exista pe piata in momentu respectiv..macar daca ne place masina personala atat de mult, sa stim exact si ce detinem..o masina noua fiabila, cu consum mic, spatioasa si ieftina cu dotari de baza... daca ai 16v nu esti racer, daca ai 1.4 resoftat nu esti dumnezeu pe pamant si cei care se lauda cu consumu scazut la diesel sa vada costurile totale
am cam deviat, parere total personala.
Leave a comment:
-
corect ce zici tu. insa mai devreme erau voci care ziceau ca s-au luat cu mcv si l-au dovedit. incercam sa explic faptul ca ala mai trage o juma' de masina dupa el. iar 16v da, nu e racheta. nici pe departe. doar in clasa masinilor de 100 de cai are un avantaj masa ceva mai mica decat a celorlate, dar repet, raportat la o masina sport adevarata, e la fel de "jucarie" in fata unui clio rs ca si 1.4mpi
nu mai stiu cat e diferenta intre 1.4 si 1.6_16v, eu am avut 1.6mpi, am avut 16v, am si-un 1.4, pt mine dintre benzinare 1.2 si 1.6 16v ar fi singurele variante. 1.6mpi e prea "betiv" pt ce poate da in plus comparativ cu 1.4. vad ca ai 23 de ani, multi inainte. deocamdata foarte probbail sa mergi doar tu cu prietena cu masina, dar gandeste-te daca ai fi multumit sa mergi cam de 2 ori/saptamana 500km cu masina incarcata si sa trebuiasca sa mai si depasesti coloane de camioane
Leave a comment:

))))).
Leave a comment: