Discutii despre orice, mai putin pe teme politice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • ...iar eu vorbeam cu K
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

    Comment


    • tot rahatul asta are sustinere pentru ca multi judecatori, procuraori, politisti, au credite in franci
      Cate 5 credite.
      Cu asta nu-s de acord, trebuie niste amendamente la lege, nu sa beneficieze aia cu credit de 1 milion de franci sau aia care au cumparat vreo 7 case ca sa le inchirieze si acum bocesc.

      La fel si la darea in plata: una bucata locuinta (nu investitie imobiliara), pana la un plafon valoric decent.
      Era unul care avea vreo 8 dosare parca. Ala locuia in fiecare zi a saptamanii in alta casa, daca le considera locuite? Vax!


      Academia de Politie a publicat lista cu cei peste 600 de doctori: Multe nume celebre, inclusiv anchetati sau chiar condamnati penal

      1. Mihai Sova, fost secretar general adjunct al Ministerului de Interne in mandatul lui Gabriel Oprea, anchetat de DNA, dupa ce ar fi fotocopiat documente cu informatii nepublice si ar fi luat documente din dosare ale DNA.

      2. William Branza, fost parlamentar, pus sub acuzare de DIICOT pentru evaziune fiscala cu un prejudiciu de peste 1 milion de euro.

      3. Constantin Bolbosanu, fost director adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate, cercetat pentru o presupusa mita de 110.000 de euro.

      4. Costel Casuneanu, celebru om de afaceri supranumit Regele asfaltului, datorita multelor contracte incheiate cu statul pentru reabilitarea unor drumuri. A fost condamnat cu suspendare pentru coruptie.

      5. Bogdan Buzaianu, om de afaceri si mogul al energiei, considerat unul dintre "baietii destepti" care au facut afaceri cu statul in acest domeniu.

      6. Catalin Voicu, fost senator, condamnat cu executare pentru trafic de influenta.

      7. Alina Bica, fosta sefa DIICOT, anchetata pentru coruptie de DNA in 3 dosare distincte.

      8. Liviu Tudose, procuror, anchetat alaturi de Sebastian Ghita intr-un dosar de coruptie.

      9. Marcel Sampetru, fost adjunct al procurorului general, condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare in dosarul de coruptie al judecatorului Georgeta Barbalata.

      Oficiali din cadrul Academiei de Politie au declarat pentru Mediafax ca sunt verificate, prin sistem propriu, toate lucrarile elaborate de la infiintarea Scolii Doctorale. Aceleasi surse precizeaza ca pana in prezent au fost verificate 50 de lucrari, fiind identificata o singura suspiciune de plagiat in cazul primarului din Sectorul 3 Robert Negoita.


      Casuneanu doctor?
      Pai asta rage si behaie totodata, simultan.

      Oricum, 600 de doctori sunt multi, era o fabrica mare, productie industriala.
      Doctorii de genu' asta nu pleaca in strainatate, pleaca aia din medicina.

      Totusi, sa fii doctor prin Academia de militie inseamna ca esti vreun Sherlok. Va dati seama ca USA sunt invidiosi pe noi la ce minti luminate avem, aia n-aduna la un loc in Langley si in Hoover Building.

      SRI si SIE sunt pline de jeimsi bonzi.

      Cum zicea unul: jobul meu la SRI e atat de secret, incat nici macar eu nu stiu cu ce ma ocup.
      Last edited by mr.K; 25 October 2016, 12:30. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Originally posted by alinn28 View Post
        Hai sa mai schimbam putin subiectul, ce parere aveti de Proiectul de lege adoptat de Parlament care prevede conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii.

        ... Asa ceva nu e corect pt ceilalti oameni care nu credite, asa imi iau si eu un credit urias in cine stie ce dobanda, cativa ani stau fara grija ca platesc aproape nimic fata de celelalte persoane care au credite in euro sa zicem si cand vreau eu fac greva si mi se reduce rata. In momentul cand au semnat contractul trebuiau sa citeasca si sa se intereseze ce semneaza pt ca este o vorba: "prostia se plateste".
        ...
        Problema se pune pentru oamenii care au cumparat cu buna credinta si au fost inselati. Nu e vorba ca "cand vreau eu fac greva si mi se reduce rata", e vorba ca nu facea nimeni "greva" daca se respecta paritatea leu-franc. Un euro era 3,5 lei in 2007, acum este 4,5 lei. In cazul francului, un franc era 2,5 lei in 2010, acum e aproape dublu.
        Originally posted by Seba View Post
        din punctul meu de vedere, conversia ratelor e un mare fas. nimeni nu a obligan pe nimeni s aia credit in pule botswaneze, france elvetieni sau ruble rusesti. ai semnat contractul fara s ate gandesti decat ca ai rata mica...
        Unii n-au avut de ales. Stiu cazuri concrete in care li s-a spus: "nu va incadrati la credit in lei sau euro, va incadrati doar la franci elvetieni" (desi echivalentul in lei era acelasi, poate chiar mai mult ca suma). Adica daca iei euro platesti rata 5 lei, dar nu te incadrezi, in schimb daca iei in franci elvetieni platesti 5,1 lei dar te incadrezi.
        Originally posted by mr.K View Post
        Cate 5 credite.
        Cu asta nu-s de acord, trebuie niste amendamente la lege, nu sa beneficieze aia cu credit de 1 milion de franci sau aia care au cumparat vreo 7 case ca sa le inchirieze si acum bocesc. La fel si la darea in plata: una bucata locuinta (nu investitie imobiliara), pana la un plafon valoric decent.
        Era unul care avea vreo 8 dosare parca. Ala locuia in fiecare zi a saptamanii in alta casa, daca le considera locuite? Vax!
        ...
        Aici trebuie stabilit si facut ceva. Sa nu ne trezim ca de fapt numai "rechinii imobiliari" beneficiaza de legea asta, cum s-a intamplat cu taxa auto, intai trebuia sa plateasca mai mult aia cu masini vechi ca polueaza mai mult cantitativ pe urma s-au sucit si plateau mai mult aia cu masini mai noi ca polueaza mai mult timp..
        Bancile au fost lasate si chiar incurajate sa aplice ce dobanzi, comisioane si reguli vor. Nicaieri in lume n-au avut bancile dobanzi si comisioane ca in Romania. La o banca aveai un credit cu o dobanda stabilita in valoare cumulata de 145 de euro. Pe langa asta plateai un comision de 150 euro lunar. Ce comision era ala si pentru ce?
        In afara de asta, un apartament care nu se vindea cu 10.000 de euro in 2002 ajunsese 130.000 de euro in 2008-2009, iar acum e undeva pe la 40.000 de euro.

        Comment


        • Fanez cum au fost inselati? Au spus ca-i creditul in lei si de fapt era in franci? Nu stiau ca-s creditele in franci? Nu au avut unde sa se intereseze? Stiau ca sunt in franci? De interesat...au avut unde sa se intereseze (eu m-am interesat)...ghiniont...tapa. De ce sa platesc eu pentru prostia altuia?
          Nu si-au permis credit in alta monenda? Si-au asumat riscul...au fost cumva obligati fortati? Asta-i infractiune...daca nu...hai pa...nu te-a obligat nimeni

          Hai sa-ti explic de ce aveau comisioanele astea: populatia este proasta...si pozitia preferata: capra. Eu am amanat cumpararea apartamentului...pentru ca nu mi-a convenit banca. la semnarea contractului, dupa ce am citit...am zis PAS. Adevarat...am avut scandal cu sotia...dar 7 ani mai tarziu mi-a dat dreptate (nu ne incadram pe atunci decat in franci...si dupa ce am citit contractul...am zis pas...am mers la alta banca unde am reusit sa ma incadrez in euro...respectiv in luna respectiva am mancat paine cu untura...ca am achitat mai mult din apartament...sa ne incadram in euro)

          Comment


          • Nu si-au permis credit in alta monenda? Si-au asumat riscul...au fost cumva obligati fortati? Asta-i infractiune...daca nu...hai pa...nu te-a obligat nimeni
            N-au fost obligati, ci doar influentati, cu alte cuvinte, inselati.
            In ce priveste clauzele contractuale, cam au fost obligati.

            Ai citit vreodata un contract din ala? Sa vezi cum sunt impartite riscurile?
            Banca nu are niciun risc, nici macar ala valutar, ca-l regla din dobanda daca ar fi scazut prea mult cursul.

            Deci clientii baniclor nu sunt doar inselati, sunt si ABUZATI!

            Pana acum ceva ani, clientul nici nu stia care e dobanda anuala efectiva, i se zicea o dobanda si pe sest i se adaugau nspe comisioane, incat DAE devenea de 3 ori mai mare decat dobanda de lucru.
            Last edited by mr.K; 25 October 2016, 14:31.

            Comment


            • am doua contracte de credit...deci da...citite cap coada. Dar pentru ca eu sunt o exceptie la refuzul contractului (apareau comisioane nedeterminate, sau puteau sa puna ulterior comisioane)...iti dai seama ca-i durea in cur...daca refuzau 30% din clienti...rapid scoteau din contract.
              In ceea ce priveste clauzele...n-au fost obligati. Nu te obliga nimeni sa-ti cumperi casa...poti sa stai si in chirie pana iti strangi ceva bani in plus...sau poti sa-ti cumperi si o masina sh...nu te obliga nimeni sa faci credite. Cunosc suficienta lume fara credite.
              Cum au fost influentati? Hai sa fim seriosi...eu icnercat sa ma convinga sa fac in franci (deh...in perioada aia era moda)...si prin simplul instinct de conservare: nu fac credit intr-o moneda de care nu stiu mare lucru...care apartine de o singura tara...si moneda nu este una de larga circulatie (gen euro, dolar)...nici macar in lira nu ma riscam sa fac credit. Am ales varianta cunoscuta si cea mai sigura.
              Deci...n-au nici o justificare. Daca au fost inselati/obligati...asta-i infractiune si se supune altor legi...pana atunci...pa.

              Comment


              • In ceea ce priveste clauzele...n-au fost obligati. Nu te obliga nimeni sa-ti cumperi casa...poti sa stai si in chirie pana iti strangi ceva bani in plus.
                Asa, nu esti obligat sa stai nici cu chrie, viata la aer liber, in padure, e o alternativa sanatoasa.

                nu fac credit intr-o moneda de care nu stiu mare lucru..
                Despre moneda in care ai creditele stii ceva mai mult? Anume, ce stii? Indici de inflatie, evolutie paritati pe 10 ani?

                Francul e o moneda solida, si avea o stabilitate de invidiat, inclusiv in privinta cursului.
                La o analiza, statea mai bine decat euro, care ba era 3.5, ba era 3.9 in perioada aia.
                Dar nu a analizat aproape nimeni aspectele astea, dar daca ar fi facut-o, creditul in franci era o varianta buna.
                Si tocmai, pentru ca nimeni nu analiza varianta creditarii in franci elvetieni, era bagata sub nas de catre banci.
                Ceva de genul :daca n-ai vedea cum castiga unul la alba-neagra, ai risca sa joci vreodata? Nici n-ai sti ca exista.

                Oamenii au fost momiti de catre banci, ba chiar li s-a dat un branci pe toboganul cu franci, refuzandu-le alt tip de credit in alta moneda.

                i moneda nu este una de larga circulatie
                Mda, dar a devenit recent moneda globala de plasament. De aia a si crescut cursul. Ca s-au rablagit monedele de larga circulatie si apreciere, dolarul si euroiul.

                Oricum, legile sunt populiste. Sper ca vor ajuta niste oameni sa-si pastreze casele. Pe langa smecherii care isi vor rezolva afacerile.
                Daca nu erau alegeri anul asta, nu era nicio lege de genul asta adoptata.
                Smechera ideea, castigi voturi cu banii bancilor.
                Last edited by mr.K; 25 October 2016, 14:43.

                Comment


                • mr.K nu te supara pe mine...dar cand fac o chestie de lunga durata...si care are un impact chiar si minim asupra mea si a viitorului meu...ma interesez...nu sar ca boul la prima ridicare de coada. Imi palce cand fac ceva...sa fac in cunostinta de cauza...daca lor le place sa se bage orbeste...nu inteleg ce se mai plang? Pe mine unul fix in basca ma doare. Imi pasa mai mult de aurolacii aia doi care au fost incediati in galati.

                  Comment


                  • Imi pasa mai mult de aurolacii aia doi care au fost incediati in galati.
                    Pentru?
                    Daca stai si te gandesti, aia nu plateau vreun impozit, nu erau un activ pentru tara.

                    Umanitar da, nimeni nu merita incendiat dfara un motiv serios.

                    Comment


                    • mr.K da...dar nici nu au rulat ca vor lege. Ei au treaba lor...nu intersecteaza cu mine...pe cand aia...banciile au dat o caruta de bani...si trebuie sa-i recupereze. Ei au dat 1 franc...ei trebuie sa recupereze 1 franc...ca sa ramana cu un franc.. Daca nu recupereaza decat 0.8 franci...de unde crezi ca o sa ia diferenta? De la mine (ma rog...de la clientii noi...ca eu am deja un contract cu ei)

                      Comment


                      • Eronat. Bancile au dat 1 franc cu 2.5 lei si au incasat 1 franc cu >4 lei.
                        Mai buna afacere au facut din vanzarea de franci decat din dobanda. Ani de zile. Deja pierderile sunt acoperite.

                        Comment


                        • pe scurt: era la mintea cocosului ca daca juma' de miliard de oameni cer brusc franci, francul va creste in raport cu valutele "standard"? era. cum am mai zis, economie de cls a 8-a. rezolvarea la problema, in viziunea multora, a fost sa faca credit in franci. apoi devii victima si platesc fraierii cu credit in euro si creditul tau. fain. democratic, nu?
                          daca in lege se stipula (probabil s-a stipulat, nu cunosc, ca nu-s curios in ce fel o sa platesc eu creditele altora, atat timp cat statul, printr-o lege populisto-pesedisto-comunista ma obliga oricum sa platesc) ca se revine la cursul din 2007 pentru aia care se incadreaza la plafonul pentru maxim 2 locuinte , tocmai sa evitam cazul in care unul are bani dar vrea neparat un cartier intreg (adica da-te in spanac, vrei sa castigi mai teapan ca la ca la bursa, dar sa nu risti nimic). fa legea de bun simt, pentru aia care chiar sa zicem ca au luat teapa, controleaza la sange veniturile tutror alora cu credite in franci, ale parintilor, copiilor, fratilor, etc. si asigura-te ca faci un bine cui chiar are nevoie.
                          Last edited by Seba; 25 October 2016, 16:03.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                          Comment


                          • mr.K am inteles...si cum francul a picat din cer...si nu a trebuit sa-l cumpere de pe piata...si in esenta...problema-i alta. Ca ei nu plateau in lei...ci in franci. Pentru ca reditul era in franci. Nimeni nu-i obliga sa cumpere francii de la banci.
                            pe principiul asta poate sa vina si firma la care lucrez...sa-mi spuna ca leul s-a devalorizat prea mult...si trebuie sa-mi dea lei...prin urmare, ei nu mai imi dau lei...ci in moneda botzwanei...

                            Si in esenta...daca imprumut de la tine 100 euro...eu trebuie sa-ti dau 100 euro...chiar daca cand am luat de la tine 100 euro, un euro era 1 leu...si acum este 1000 lei.

                            Comment


                            • Nimeni nu-i obliga sa cumpere francii de la banci.
                              Asa e. Dar in general, de la banci ii cumparau. Ca francii astia sunt rara avis, nu-s ca euroii la orice colt de strada.
                              Bancile au facut bani buni din schimbul valutar.

                              Si in esenta...daca imprumut de la tine 100 euro...eu trebuie sa-ti dau 100 euro...chiar daca cand am luat de la tine 100 euro, un euro era 1 leu...si acum este 1000 lei.
                              Nu, tu trebuie sa-mi dai 100 euro + dobanda+comisioanele, sa zicem 125 de euro. Cererea de euro mai mare creste cursul.

                              Comment


                              • Originally posted by bolovan View Post
                                ...
                                Nu te obliga nimeni sa-ti cumperi casa...poti sa stai si in chirie pana iti strangi ceva bani in plus...
                                sa-mi dai si mie reteta cum sa fac sa strang bani in plus in conditiile in care platesc o chirie cel putin egala cu o rata (rata de 255 de euro/luna la apartament cu 2 camere, cu 5 euro mai mult decat chiria la o garsoniera, deci chirie mai mare daca punem in balanta apartament vs garsoniera). In afara de asta esti sigur ca saptamana viitoare nu te da "propritaru' " afara ca s-a hotarat sa vanda?
                                Last edited by Fanez; 25 October 2016, 16:41.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google