Discutii Amicale Despre Politica

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gil, despre Rompetrol eu nu știu nimic. S-a întâmplat într-o vreme când internetul nu prea exista ca să ai la dispoziție informații. Acum este cam târziu să investighezi.
    În octombrie 2003, Guvernul Adrian Năstase, acceptă conversia datoriei Rompetrol Rafinare de 660 milioane de dolari în 22,8 milioane de obligaţiuni, convertibile în acţiuni.
    Deci de la PSD a venit o mare pomană.


    Însă evenimentele ultimilor 10-20 de ani mă fac să cred că investitorul american are dreptate.
    Afaceristul a transmis că, în 2003, trei baroni i-au amenințat, pe el și pe Dinu Patriciu, că, dacă nu împart afacerea 50-50 „vor fi probleme”. Pentru că au refuzat, au început să apară articole negative în presă. Afaceristul a relatat că, în ianuarie 2004, generalul Ioan Talpeș, fost Consilier pentru Securitate Națională, a lansat un atac la televiziune în care i-a etichetat pe el și pe alți directori ai firmei drept „un grup criminal organizat”. Așa cum s-a dovedit, susține Stephenson, acuzațiile generalului Talpeș au fost doar primele dintr-o serie de atacuri de lungă durată care au culminat cu cele două dosare penale, Rompetrol I și Rompetrol II.

    Comment


    • Eu imi fac bugetul si calculez investitiile altfel.
      Sincer. la macroeconomie nu ma pricep. Si nu inteleg multe din cele prezentate.
      Asa o fi, poate 2-1=2 pe termen lung (repet ma depaseste).
      Dar ce am invatat din viata e ca trebuie sa ai oameni capabili sa realizeze asta.
      Si sper ca nu fac doar propaganda.

      PS: Tridentul Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Tariceranu a fost pilonul de baza al lui Patriciu. E adevarat ca au mai fost cativa si din servicii. Tunul a fost dat, a fost cosmetizat, dar tot tun a ramas. Statul a fost grav prejudiciat de unii fara scrupule.
      Last edited by Gil26; 14 August 2018, 21:24.

      Comment


      • gecmc94
        Ma crezi sau nu, nu m-am indoit de afirmatia lui Silviu si nu am "dat" pe link.
        Am spus doar ce inseamna deficit, inseamna imprumut, si ca datoria publica e datorie si atat. Nu are importanta de unde si pe cat timp e luata. Inseamna ca se vor cheltui mai mult, cu 6 mld, decat "se strange la buget". La un pib estimat de 200 mld deficitul de 3% inseamna 6 mld. Romania se va imprumuta "de toti banii", ii va lua pana la ultimul banut. Asa e construit bugetul, pe un deficit de 3% din pib.
        "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

        Comment


        • @ gogeala. Metoda era simpla. Aducei o firma profitabila spre faliment. Demonstrai ca nu merge. O vindeai pe nimic (aici era tunul). Apoi devenea super profitabila.
          Oare un manager bun nu putea face cea a facut Patriciu? Si de fapt el a vandut la randul lui.
          Exemplele sunt multe.
          Atentie. Nu stiu care GaZ (Trans, ROM sau care o fi) anunta pierderi. Reteta cunoscuta.
          Dar hai ca voi reveni cu asta.

          Comment


          • Din cifrele prezentate negru pe alb de BNR, pare destul de clar pentru mine că datoria externă a statului scade. De ce? Pentru că s-a reorientat către piața internă de capital. În titluri de stat pentru populație. Guvernul dă o dobândă mai mare populației decât băncilor. De exemplu, până pe 24 aug este a doua rundă de subscriere la Tezaur pe 3 ani cu o dobândă la 4.5% fără impozit. Băncilor le-a luat banii contra a 4,16% pe an tot la o scadență de 3 ani.

            Comment


            • gecmc94
              Am mentionat acea emisiune de titluri acum ceva timp, inainte sa inceapa. Trebuia sa faca asta mai demult, sa colecteze banii populatiei pe o dobanda corecta, nu 1% cat dau bancile.
              Acum, eu am inteles afirmatia lui Silviu asa. Statul se tot imprumuta, nu incaseaza, au probleme cu banii. De fapt, de cand s-a facut bugetul, statul stia exact cu cat se va imprumuta (nu conteaza de unde), cu aceiasi suma pe care a angajat-o ca cheltuiala, peste suma totala colectata la buget. Nu contest cifrele, nici ce spui tu, eu le-am ignorat, am explicat mecanismul, cum se face.
              Eu am spus ca statul stia de cand a facut bugetul ca se va imprumuta de 6 mld, daca ia mai multi bani si pib-ul ramane 200 mld. depaseste deficitul. daca ia mai putin si pibul ramane 200 incheie anul sub deficitul estimat. Daca pib-ul va fi 210 mld si ia 6 mld incheie tot sub deficitul estimat. Daca pib-ul va fi 210 mld poate lua 6,3 mld si ramane-n 3%.

              Gil
              Aceiasi firma condusa de 10 oameni diferiti va avea 10 destine diferite.
              Astept un alt exemplu de capitalist roman care a avut rezultate comparabile in acelasi interval de timp.
              Last edited by gogeala; 14 August 2018, 22:17.
              "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

              Comment


              • Eu am spus ca o mie de vorbe un ban nu fac.
                Probabil ca si o mie de cifre tot aia fac. Sucite si rasucite.
                Bine ar fi ca PSD-ul sa imi umple pusculita indiferent de ceea ce fac eu (la unii se pare ca e valabila asta). Voi recunoaste ca au facut si ei un lucru bun. Foarte putin probabil sa se intample asta.

                Fiind la o discutie amicala (de cafea e cam tarziu), Teodorovici e de la ALDE sau de la PSD? Chiar nu stiu.

                Pentru ca propaganda functiuneaza simplu. Se divagheaza si denatureaza.
                Cand e naspa pe politica se da pe economic. Si viceversa.

                PS: Unii au facut bani fara sa tepuiasca statul (sau ma rog, nu asa tare). Mai simplu. Ia top 100 si judeca si tu. Am inteles ca Dragnea trebuie scos drept Mesia. Dar si Tariceanu? Iar daca si Patriciu a fost Preacuratul atunci nu cred ca mai are rost sa discutam. Crede cu tarie in adevarul tau. Si provaduieste.
                Last edited by Gil26; 14 August 2018, 22:31.

                Comment


                • Originally posted by Gil26 View Post
                  Unii au facut bani fara sa tepuiasca statul (sau ma rog, nu asa tare). Mai simplu. Ia top 100 si judeca si tu.
                  Daca furi 1 leu sau 100 tot hot esti. Cei care fura 1 leu nu cred ca au principii sanatoase, ci n-au acces la mai mult, in opinia mea.

                  Originally posted by gogeala View Post
                  Am inteles ca Dragnea trebuie scos drept Mesia. Dar si Tariceanu? Iar daca si Patriciu a fost Preacuratul atunci nu cred ca mai are rost sa discutam. Crede cu tarie in adevarul tau. Si provaduieste.
                  In care din posturile mele am spus asta?

                  Eu am spus asa.
                  Originally posted by gogeala View Post
                  Nu am fost nici pro nici contra Patriciu, doar am spus ce-mi amintesc.
                  Nu-i la indemana oricui sa plece de la o rafinarie si sa ajunga la o companie de 3,6 mld euro. Parerea mea.

                  Si acum, ce parere ai de proiectul de lege care plafoneaza dobanzile. Ar trebui votat sau nu?
                  "ana pauker si cu dej au bagat spaima-n burgheji".

                  Comment


                  • Problema e ca cel care fura 1 leu e mai grav pedesit decat cel care fura miliarde Iar leul poate se mai recupereaza, miliardele nu. Dar se pare ca Marele partid ii apara acum pe toti (vezi legile justitiei). Hot la hot nu i-si scoate ochii.
                    Un hot te lasa in fundul gol (bunuri, masina tot ce vrei). Dupa o scurta perioada iese din puscarie (a avut grija partidul de asta). Tu ai mai agonisit ceva. Si iara de lasa asa. Bine ar fi sa nu te lase si fara cineva drag. Si vei proslavi partidul.
                    Despre marii hoti nu are rost sa discutam. Deh, statul paralel.

                    Ai dat cam ciudat citatele.

                    Despre Patriciu. Fara sustinere politica, fara sprijinul catorva din servicii si fara relatii era un neica nimeni. Apoi vorba aia: ban la ban trage. Cand a vandut a fost "sfatuit" sa o faca. Nu am nimic cu el, odihneasca-se in pace (daca chiar e mort), dar nu cred ca este cel mai bun exemplu de antreprenor. A profitat pana in ultima clipa. Iar statul nu a recuperat nimic.

                    Ma doare in cot de ce legi dau unii si altii. Stiu ca trebuie sa astern bine ca sa dorm bine. Dar e adevarat ca si unii fara minte pot influenta traiul meu. Si mai stiu un lucru: PSD-ul a devenit partidul unor hoti fara pic de minte. Iar asta nu prea e bine pentru cetateanul de rand. Evident ca doar pentru foarte putini va curge lapte si miere (cat va mai fi o vaca de muls si o albina sa munceasca). E doar opinia mea. Si sper ca cei care considera altfel lucrurile sa aibe dreptate (va fi bine pentru toti).
                    Last edited by Gil26; 14 August 2018, 23:21.

                    Comment


                    • Atenția pare acum că s-a mutat către modul de operare pe care Jandarmeria l-a avut în piață. Tentativa, chiar capcana aș zice dacă am merge pe teritoriul conspirației, în care se spera că vor cădea Dragnea sau Dan a eșuat. Dragnea era la o petrecere. Dan era la minister (dacă nu ar fi venit, era atacată că de ce nu a venit) dar nu a intervenit. A spus-o chiar procurorul militar Corbu că nu a găsit nicio intervenție a ministrului până acum.

                      Comment


                      • A dat doar un telefon, ca de fiecare data.

                        Trimis de pe al meu ONEPLUS A3003 folosind Tapatalk

                        Comment


                        • Presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, social-democratul Dorel Caprar, a declarat, marti, ca ceea ce s-a intamplat la mitingul din 10 august "nu este conform realitatii", iar cei care au produs violentele nu erau romani veniti din diaspora.
                          De asemenea, el a mai spus ca sunt persoane care au participat la miting si care agreseaza personalul PSD de la cabinetele parlamentare, afirmand ca, daca partidul va decide, se va organiza un alt miting.
                          Carmen Dan va fi marti in fata comisiei de aparare a lui Caprar. Balci ieftin.

                          Dar nenea asta a spus ca daca tatucul fluiera, atunci iara se strang randurile. Data trecuta s-au facut de cacacao. S-au rasfirat prea iute.

                          Eu am inteles altceva. Caldura mare prin Europa mon' cher. Mai ales prin nord. A venit romanasul acasa sa se mai racoreasca. Dar si pe la noi dupa ploi a venit toropeala. Ce bune au fost tunurile de apa ale jandarmeriei. Cu arome de gaze. Apoi un masaj cu niste bastonase. Pentru norocosi au fost si cateva gloante de cauciuc. Iar tot tratamentul asta a fost gratis.

                          Comment


                          • ok, miștocării pe teme politice. Telefonul cred că l-a dat Iohannis ca să pornească balul prin atacarea Guvernului.

                            Gil, repet ce am mai spus despre mitingul alb. Trei sferturi dintre cei veniți acolo erau de prin București și au plecat pentru că nu aveau niciun plan al mitingului (doar pesediștii din autocare aveau ceva, dar nici acela prea clar) si nu veniseră acolo pentru Dragnea sau guvernul Dăncilă. Eu nu știam de niciun imn de cântat și oricum nu știu toate versurile (spre deosebire de tefelișți care îl descarcă pe telefon de pe siteul organizatorilor). Și da, au început să plece după ora 21, când a apărut Dăncilă. Poate nu știi, dar oricum nu se putea sta prea mult pentru că piața în cazul unui miting autorizat trebuie eliberată și curățată până la ora 23.

                            Comment


                            • Da, asa este.
                              Dar mai discutam si noi amical. Mai facem si haz de necaz.

                              Si o mentiune: au ramas multe gunoaie in urma albilor (curatenia a durat ceva mai mult).

                              Si inca ceva. Caldura mare a fost in toata tara. Timisoara, Cluj, Sibiu, Constanta....
                              S-a blocat traficul, au ocupat ilegal pietele, au stat in fata unor sedii ale institutiilor publice, manifestatiile nu au fost autorizate si au depasit cu mult ora 23.
                              Au incalcat legea. De ce nu le-au rupt oasele si lor?

                              Ufff, Iar am dat-o in bara. In Teleorman a fost racoare. Liniste si pace.
                              Last edited by Gil26; 15 August 2018, 23:44. Reason: Automerged Doublepost

                              Comment


                              • Jandarmul sef este "de Teleorman" tara marionetelor. Nimic suspect, nimic dubios, doar o coincidenta nevinovata.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google