Stiri din tenis

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • A facut exact ceea ce trebuia; o lauda cand merita si o critica cand trebuie; oricum CTP e departe de a fi vreun hater de al Simonei.
    Din punctul meu de vedere si nu numai, Simona a jucat fara vlaga aceasta finala; nici vorba ca Svitolina sa nu fi meritat trofeul, dar jucatoarea noastra a parut doar o umbra pe teren.
    Cotidianul francez L'Equipe a fost destul de dur cu sportiva din Romania in analiza facuta la finalul partidei cu Svitolina: "Elina Svitolina isi apara titlul de la Roma, dupa o mare corectie aplicata Simonei Halep. Asa cum s-a intamplat si anul trecut, ucraineanca a triumfat in finala turneului Premier 5 de la Roma, dupa un meci care s-a dus intr-un singur sens, scor 6-0, 6-4. Simona Halep a fost clar dominata intr-o prima mansa in care practic nici nu a existat in fata Svitolinei, care si-a facut jocul cu multa inteligenta tactica. Aceasta a rezistat in setul 2, la cele cateva incercari ale Simonei Halep de a reintra in joc si a bifat al 12-lea turneu WTA al carierei
    De cealalta parte, cunoscuta agentie britanica de presa BBC titra: "Svitolina o surclaseaza pe Halep in finala de la Roma. Sportiva din Ucraina a distrus liderul mondial WTA cu 6-0, 6-4, pentru a castiga din nou trofeul de la Foro Italico. Romanca de 26 de ani a primit cateva vorbe foarte aspre de la Darren Cahill la 0-5 in primul set, dar nu au ajutat-o apoi foarte mult in meci. Singurele momente in care Halep a aratat calitate a fost in setul 2, cand a servit de cateva ori foarte bine, dar era mult prea tarziu pentru a o intoarce pe Elina", notau britanicii
    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

    Comment


    • Din pacate, Halep nu are fata de nr. 1 mondial. Puteti sa ma injurati cat vreti dar asta e adevarul. OK e nr. 1 pentru Romania si probabil ca nu o sa mai pupam una asa buna ca ea in urmatorii 20 de ani dar nu e numar 1 mondial.

      CTP are dreptate. Pai cand era Serena in frunte, nu se incurca cu Svitolina , Ostapenko, Halep ... le papa pe paine.

      Comment


      • Serena a fost un lider autoritar, un fenomen; nu va mai fi prea curand un asa lider.
        Dupa Serena, nicio jucatoare care a a ocupat locul acesteia, nu a rupt gura targului; au venit si au plecat. Simona, cu ceva sansa a zabovit ceva, dar faptul ca n-a reusit sa dea lovitura intr-un GS, atarna greu in CV ul acesteia.
        In momentul de fata, Svitolina si Kvitova sunt indreptatite sa ocupe locul 1, care probabil nu va mai apartine Simonei dupa French Open, in cazul in care aceasta nu va ajunge in finala (are de aparat punctele castigate anul trecut).
        Dar, pentru ca exista intotdeauna un dar, orice se poate intampla la Roland Garros; e cunoscut faptul ca la un asemenea turneu, jucatoarele mai slab cotate, trag cu dintii de fiecare punct, mai ales cand au in fata o jucatoare de top 10; vezi AO.
        Vom vedea ce va fi...
        ...
        Cu toate că nu a luat parte la niciunul din turneele sezonului de zgură, Serena Williams va evolua la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al sezonului, informația fiind confirmată de Patrick Mouratoglou, antrenorul fostului lider al ierarhiei WTA. "Va juca la Paris pentru a câștiga turneul", ne asigură cel care se ocupă de pregătirea Serenei (36 de ani).
        Mie mi se pare sinucidere in public; nu cred ca va putea sa faca fata acestui turneu, daramite sa castige turneul. Sa nu mai spun ca e posibil sa iasa chiar pe usa din dos. Sper sa-si fi cantarit bine sansele, ca altfel...
        Last edited by IancuMIC; 21 May 2018, 17:10.
        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

        Comment


        • Serena are un psihic de fier , cum alte jucatoare nu-l poseda , s-ar putea sa vedem ceva inedit .
          sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?

          Comment


          • Inainte de French Open, trebile pentru Singapore, stau cam asa; sa vedem cum vor sta dupa acest GS.
            Last edited by IancuMIC; 21 May 2018, 19:41.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

            Comment


            • IancuMIC,Nu e vorba doar de ea comparat cu Serena. Evident ca Serena e un fenomen in principal datorita fizicului care apropo nu o ajuta pe Halep. Dar pe langa asta nici caracterul si consistenta jocului nu o ajuta. Ca finalele le-a pierdut importriva unor jucatoare nu extraordinare gen Ostapenko si Svitolina. Mereu se pierde cand are presiune. Inca o data, este extraordinar ce a ajuns si mai ales de unde a plecat dar nu arata a numar 1 veritabil.
              Last edited by IancuMIC; 22 May 2018, 08:13. Reason: ordine

              Comment


              • Evident ca Serena e un fenomen in principal datorita fizicului care apropo nu o ajuta pe Halep
                Imi pare rau sa-ti spun, dar la Simona, fizicul n-a fost niciodata ala care a tradat-o; ori nu te uiti cum trebuie la meciurile ei, ori ai o idee preconceputa, data de faptul ca e mica de statura. Simona e o jucatoare puternica, in ciuda inaltimii reduse; lucrul acesta e acceptat de multi cunoscatori in ale tenisului.
                Pana una alta e romanca ce sta pe primul loc in WTA de ~30 de saptamani; ca roman, nu pot decat sa am un sentiment de mandrie, amestecat cu respectul pentru munca si rezultatele ei.
                E aici un tip de haterism antinațional care ne deosebește într-un fel de alte nații prin capacitatea nefirească de a urî concetățeni de-ai noștri care au reușit în viață prin munca lor. Nu ne deranjează foarte mult cei care au reușit fără muncă, prin furt, corupție și minciună, ca dovadă ca marile bogății sunt acumulate în mâinile celor certați cu legea.[...] Și totuși, în ciuda acestor realități, Simona este urâtă la ea acasă. Un soi de gelozie nedisimulată amestecată cu antipatie pentru o sportivă, în mod obiectiv, cum rar am avut în istoria sportului românesc. Într-o țară în care succesul prin muncă nu este interesant, unde pentru a reuși trebuie să dai șpagă, să furi sau să te bazezi pe relații și nepotisme, succesul unei fete ajunsă foarte sus prin propriile resurse este neobișnuit. Și mai mult decât atât, este o dovadă că se poate și altfel într-o Românie paralizată de decenii de comunism și capitalism sălbatic și în care munca e privită ca o corvoadă pentru fraieri. Unde e mai bine să aștepți ajutoare de la stat decât să te deranjezi muncind. Succesul Simonei este o lovitură pentru toți cei a căror viață a fost clădită pe alte ingrediente. De aici vine această ură, aparent inexplicabilă.
                ...
                Asta voiam si eu sa zic...
                Last edited by IancuMIC; 22 May 2018, 11:15.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                Comment


                • Romanii au asteptari mari...
                  RG ne va arata daca avem de ce sa asteptam, sau nu. Personal, vad cateva jucatoare mai in forma pe zgura decat Simona.

                  Comment


                  • Nu sunt expert, e opinia mea personala si mi-o mentin, statura o dezavantajeaza. Mai uita-te o data la finala de la Roland Garros pierduta in fata lui Ostapenko.

                    Nu e vorba de antinationalism, ca si eu sunt mandru de ea, mai ales stiind ca a reusit intr-o tara ca Romania insa daca nu analizam obiectiv si doar o aplaudam nu va progresa. Ba mai mult o sa mai avem o Halep peste 50 de ani...

                    Faptul ca e acolo unde e , este doar meritul ei si am tot respectul dar asta nu inseamna ca trebuie doar sa o aplaud.

                    Comment


                    • La RG Simona aia firava si slaba a condus cu 6-4 şi 3-0, dar şi la 3-1 în decisiv. Sa perzi de la acest scor, n-are nicio legatura cu ce spui d-ta ca ar fi. Caderea n-a fost din cauza fizicului; s-a discutat si arhidiscutat. Altceva a fost acolo, n-are rost sa discutam. Eurosport a etichetat stilul său ca "tenis riscant, agresiv și distractiv" deci nu unul in forta. A inchis ochii, a dat cu sete si i-au intrat aproape toate mingile; asta nu tine intotdeauna. In forta joaca Serena si Sharapova, jucatore pe care Simona le-a invins.
                      Daca ai vazut-o in ultimele meciuri, Ostapenko are niste greseli de gradinita, tocmai pentru ca armele ei nu sunt legate de finete si inteligenta.
                      Last edited by IancuMIC; 22 May 2018, 09:37.
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                      Comment


                      • De acord cu tine in ceea ce ai spus de Ostapenko dar un numar 1 adevarat trebuie sa stie cum sa gestioneze fiecare adversar, in special in finala si mai ales cand e in avantaj. Nu are rost sa rediscutam acea finala insa pentru mine e evident ca nu are stofa de nr. 1.
                        Personal am renuntat sa ma mai uit la meciurile ei fiindca sunt un rollercoaster emotional, nu iti ofera nicio siguranta, conduce cu 4-1 la game-uri si stai cu frica ca o sa piarda...

                        Inca o data, nu sunt hater, nu sunt antinationalist, nu pariez impotriva ei, insa mai are de muncit pana a fi un numar 1 adevarat. la fel ca la fotbal, unul e capitan datorita banderolei (inmanata de antrenor/patron) si altul in vestiar datorita performantei.

                        Comment


                        • Eu sunt unul dintre aceia care au criticat-o destul de sever, chiar cateva pagini mai sus; nu sunt decat un admirator al jocului ei, nu fanatic sau sustinator neconditionat si vreau sa cred ca sunt destul de corect si moderat in aprecieri. In plus, imi place tenisul si parca e altceva cand avem o jucatoare de top in WTA. Fara Simona Halep, tenisul feminin romanesc ar fi unul mediocru, chiar foarte plictisitor.
                          Pana la urma asta avem, e romanca de a noastra, vrem sa o sustinem o sustinem, nu sustinem alte jucatoare de alta natie, daca asta ne e vointa.
                          ...
                          O intrebare; credeti ca fara Simona Halep, tenisul romanesc ar fi mai apreciat si cunoscut in lume?
                          Last edited by IancuMIC; 22 May 2018, 10:44.
                          Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                          Comment


                          • Originally posted by sadicu View Post
                            Inca o data, nu sunt hater, nu sunt antinationalist, nu pariez impotriva ei
                            Uite la asta nu m-am gândit...

                            La câte meciuri a pierdut Halep anul trecut în "fața mea", am zis că ori e prea slabă ori îi port ghinion astfel că o perioadă bună de timp am renunțat să mai vizionez partide aparent lejere.

                            Dar vorba ta, data viitoare cred c-o să pun 50 lei la pariuri, că poate cine știe, câștig ceva, măcăr așa... de-un Duster 2.
                            http://www.loganclub.ro/forum/pictur...pictureid=8026

                            Comment


                            • IancuMIC total de acord cu tine. Tenisul nostru fara ea ar fi cape vremea Irinei Sparlea...Eu nu o critic pe Halep, imi exprim doar parerea (si cateva idei cu care imi sustin parerea) ca nu e nr. 1 veritabil. Atat.
                              Probabil nici nu trebuie sa fie, pana la urma cred ca si daca castiga 1 gland slam tot vor fi unii nemultumiti.
                              @Catalin, la pariuri trebuie sa nu joci cu sufletul. Eu pariez si impotriva echipei mele favorite. E win-win pentru mine, ori ma bucur ca a castigat ori ca am castigat eu bani. Prefer a doua varianta.

                              Comment


                              • Serena Williams va participa la French Open, gratie clasamentului conservat, dar NU va fi cap de serie (am tot citit ca ar fi cap de serie nr.2).
                                Organizatorii openului francez, au anuntat ca lista capilor de serie tine cont de clasamentul WTA; iata cum va arata aceasta lista cu primele 10 favorite.

                                1. Simona Halep
                                2. Caroline Wozniacki
                                3 Garbine Muguruza
                                4. Elina Svitolina
                                5. Jelena Ostapenko
                                6. Karolina Pliskova
                                7. Caroline Garcia
                                8. Petra Kvitova
                                9. Venus Williams
                                10. Sloane Stephens
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google