Probleme Tehnice Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ghinionul ca ghinionul, dar incompetenta alora din service nu se ia in calcul?

    Comment


    • pentru "M_Radu"
      'Spune-ne te rog si noua la ce reprezentanta ai fost?'

      Si asa am dat cam mult din casa . Deocamdata, cat sunt inca la mana lor (adica in garantie), prefer sa nu dau nume de firme. Oricum, asa cum am mai scris, nu le gasesti la coltu' strazii!


      pentru "t0rquemada"
      'A. Bucsele de cauciuc ale cutiei filtrului de aer și/sau tubulatura de admisie.' Probabil, dar asta trebuie sa o stie ei, nu eu. Si mai important: sa aplice!

      'B. Atenție ca 8 pavele nu înseamnă plin.'
      Stiu, dar am facut plin, adica am bagat benzina pana a dat pe afara. In plus m-am mai certat si cu aia din benzinarie ca nu baga pompa cat scrie... Pana m-au convins ca problema e la mine, adica la masina.

      'D. Cum ai ajuns în prima situație, în mers ai rămas în 2 cilindri?'
      Exact! Si troncanea si se smucea mai rau decat un gater. Am oprit imediat. Dupa prima plimbare pe platforma la test a iesit: "rateuri combustie cilindru 3". Si asa au ajuns sa-mi taie cablul si sa-l prinda artizanal cu banda izolatoare. Ca sa nu mai spun ca la vizitele anterioare le aratam filmul cu martorii care se aprindeau, iar pe tester nu iesea nimic. Ce crezi ca mi-au spus? "Chiar daca se aprind martorii (martori care in carte spun sa te opresti imediat si sa contactezi un reprezentant) sa merg in continuare cu ea pana mai are si alte simptome!" Interesant mod, zic eu!

      Originally posted by Ampt View Post
      @tibik: Îmi pare rău de păţaniile pe care le-ai întâmpinat cu maşina, dar poate că de acum înainte nu vei mai avea şi alte belele cu ea.
      De când ai maşina?
      Pai cum am luat masina m-am si inscris pe forum!

      Originally posted by Crs. Sandel View Post
      Ghinionul ca ghinionul, dar incompetenta alora din service nu se ia in calcul?
      O mica precizare, sper fara suparare: am scris service-uri nu service! Deci nu este doar unul! Da, am crezut ca, poate, unii sunt altfel decat altii. Din pacate!
      Last edited by tibik; 8 December 2014, 00:20. Reason: Automerged Doublepost

      Comment


      • Stiu si eu o reprezentanta, unde am primit un raspuns asemanator cu al tau,
        mergi cu ea pana are un simpton, apoi o testam ca sa sa stim de unde sa ne apucam sa umblam la masina

        Comment


        • Exact aceleasi probleme ca la Matiz! Nu sunt meseriasi sa stie sa repare motoare in trei cilindri, cu diferenta ca, coreenii lucrau mult mai meticulos (calitativ) partea electrica, eu a trebuit sa citesc sute de pagini de pe internet, si sa arat cu mana "meseriasului" unde ar putea sa fie problema, sunt putini meseriasi care au gandirea logica spre deducerea defectului.......masina ar trebui dusa inapoi la Dacia si reasamblata partea electrica, toata, ca sigur nu este numai o problema, trebuie verificat lotul de fabricatie si descoperit muncitorul sau tot schimbul din ziua respectiva, sigur a fost un chef mare in fabrica......prea multe probleme asociate suruburi nestranse, cablaj, injectie defectuasa, probleme aprindere, geamuri... ce urmeaza.... rugina...frane, directie..incendiu .accident...doamne fereste......
          Last edited by Oti; 8 December 2014, 09:34.
          „Decât să înjuri întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

          Comment


          • Originally posted by aris86 View Post
            Geamul sofer mai tacane si la mine, cand e inchis la maxim doar pe anumite drumuri. Am fost la reprezentanta, toate sunt in regula, raspuns asa fac toate. Mai testez la vara si o sa ma duc iar la ei, cand devine enervant de mult.
            Salut,
            Pentru tine, dar si pentru cei care vor merge in service cu probleme la geamurile electrice (din proprie experienta): La nici o luna de la achizitie am schimbat (pe garantie) macaraua dreapta-fata, deoarece tacanea si trosnea de te lua capu' (asa se explica de ce aia functioneaza impecabil, asa cum am scris mai sus); Iata la ce trebuie sa fiti atenti:
            1. Sub masca usii exista o protectie fonica si de praf dintr-un material asemanator cu cel care se pune sub parchet. Aceasta folie este lipita bine de tot cu un mastic de usa acoperind toate gaurile, in asa fel incat nu se poate ajunge la mecanismul din usa fara a se degrada (a se rupe), indiferent ca se face o repozitionare sau o inlocuire. Cand s-a inlocuit macaraua am intrebat in service de ce nu este si aceasta folie in pachet si mi s-a raspuns ca dacia nu trimite folia in mod intentionat! Cand am sunat la voce mi s-a spus ca "vai dar nu este nici o problema sa furnizam si folia, dar nu a fost ceruta de cei din service". AHA
            2. Dupa repozitionare sau inlocuire fiti cu bagare de seama la probele care se fac pentru a va demonstra ca totul este perfect. In 99% din cazuri va fac probele cu motorul oprit, in mod intentionat ca sa nu aiba putere motorasul! Solicitati sa porniti motorul si dupa aia sa faceti verificarile!
            Spor

            Comment


            • Originally posted by Oti View Post
              Exact aceleasi probleme ca la Matiz! Nu sunt meseriasi sa stie sa repare motoare in trei cilindri, cu diferenta ca, coreenii lucrau mult mai meticulos (calitativ) partea electrica, eu a trebuit sa citesc sute de pagini de pe internet, si sa arat cu mana "meseriasului" unde ar putea sa fie problema, sunt putini meseriasi care au gandirea logica spre deducerea defectului.......masina ar trebui dusa inapoi la Dacia si reasamblata partea electrica, toata, ca sigur nu este numai o problema, trebuie verificat lotul de fabricatie si descoperit muncitorul sau tot schimbul din ziua respectiva, sigur a fost un chef mare in fabrica......prea multe probleme asociate suruburi nestranse, cablaj, injectie defectuasa, probleme aprindere, geamuri... ce urmeaza.... rugina...frane, directie..incendiu .accident...doamne fereste......
              HAHAHA! Asta imi aduce aminte de primele mele experiente in service: cand porneau motorul sa-i faca teste se strangeau mecanicii ca la urs: Sa vada si ei cum arata si cum functioneaza motorul de 0,9! Stiau de el, dar nu il mai vazusera in functiune, iar eu, ca tot romanu', eram mandru de motor! Cred ca asta spune multe despre cat de pregatiti au fost pentru motoarele astea...
              Chestia cu cheful cred ca e reala. Nu mai stiu exact la ce marca, dar lumea cumpara sistematic numai masinile asamblate miercurea: cele de luni si vineri erau cele mai evitate!

              Comment


              • Urata faza cu service-ul. Nu stiu cum ai rezistat sa nu-i strangi de gat.Din pacate asta este politica reprezentantelor din Ro. Si nu e vorba doar de dacia.
                Din ce am observat eu, foarte multe probleme apar la 0,9 tce.
                My Ride sigpic

                Comment


                • Despre pornitul în 2 cilindri s-a mai discutat aici , despre apariția "mersului în 2 cilindri", în rulare ești primul de care aud în România, în alte țări au mai fost cazuri izolate, și da, de obicei nu se stochează nicio eroare.
                  Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                  Comment


                  • Originally posted by t0rquemada View Post
                    Despre pornitul în 2 cilindri s-a mai discutat aici , despre apariția "mersului în 2 cilindri", în rulare ești primul de care aud în România, în alte țări au mai fost cazuri izolate, și da, de obicei nu se stochează nicio eroare.
                    Asa sunt eu: mai norocos! Dupa cum am mai scris nu prea ma pricep, iar din aceasta cauza incerc sa respect, pe cat posibil, regulile din manualul de utilizare. In toate cazurile anterioare celor doua incidente pe bord se aprindea (in mers) continuu sau intermitent 'martorul luminos pentru gaze esapament' (pag. 1.47 din manualul de utilizare). Opream, stateam 5-10 min. si cand reporneam nu mai era nimic. Apoi fuguta in service cu filmutetul. Cand "a crapat" s-au aprins aproape simultan, in mers, 'martorul luminos pentru gaze esapament' si 'martorul luminos oranj' (pag. 1.46 si 1.47 din manualul de utilizare). Pana am reusit sa trag pe dreapta si sa opresc motorul am avut ocazia sa cunosc in detaliu modul de comportare in doi cilindri. Am aplicat aceeasi tactica, adica am asteptat 5-10 min. si am incercat sa repornesc motorul. Martorii nu s-au mai stins, iar masina se zdruncina din toate incheieturile. Nu mi-a mai ramas decat: 'asistenta dacia'. (Aici un +, daca se poate numi asa, 'asistenta dacia' functioneaza non-stop.)

                    Comment


                    • Originally posted by tibik View Post
                      Pai cum am luat masina m-am si inscris pe forum!
                      Am înţeles, deci maşina are exact 1 an şi 4 luni.

                      Comment


                      • Vinde masina, la aceiasi bani ca loganul, mai ai cateva optiuni... Ai avut prea multe
                        probleme...

                        Comment


                        • Multumesc!

                          Pentru raspunsuri, pareri, incurajari etc. Deocamdata am sa iau o pauza cu raspunsurile mele, pentru ca nu vreau sa acaparez topicul "probleme tehnice".
                          Oricum, ca o concluzie pentru cei care cred ca au avut ghinion cu masina lor, sa stea linistiti pentru ca tot mereu este loc de mai rau!

                          S-auzim numai de bine!

                          Comment


                          • Originally posted by t0rquemada View Post
                            Acum aflu cu stupoare că generația veche de logan are același mecanism, ștergătoare și parbriz ca generația II, probabil o să urmeze mutarea posturilor legate de caroserie, motorul TCe, medianav(e tot radio, nu?) etc.

                            Înteleg că anumite teme trebuie grupate, dar nici chiar așa.
                            Da, acelasi lucru l-am aflat toti userii se pare. Multumesc de trimiterea in minunatul topic [ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai, unde raspunsurile sunt date la misto. Nu inteleg de ce mai avem thred LOGAN II, daca problemele pot fi discutate in alte thread-uri.

                            Cum a spus si dadan, as vrea sa aud parerea unui coleg care are tot un Logan II si, poate, a intalnit aceeasi problema.

                            Multumesc!

                            Comment


                            • salutare, am si o chestie enervanta, din punctul meu de vedere.
                              in treapta a 4-a si a 5-a, mai accentuat in a 5-a, intre 2000-2250 de turatii, masina tremura parca ar fi subturata, mai are cineva problema asta, sau "asa e la toate".
                              si dupa ce trec de 2250 ture masina se somporta normal. ma dispera

                              Comment


                              • Ce motorizare este?
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google