Revizii Logan II

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nu mi se pare ok asta cu "5 ani fara griji deci nu ma intereseaza deloc ce pun in ea". Si daca incep problemele in al 5-lea an, in al 6-lea sa zicem? O vand, iau alta? Scuze, nu sunt asa consumerist
    p.s.: eu am grija pana si de cheile masinii, o data la 3 luni le inversez ca sa le folosesc bateriile in mod egal, deci normal ca ma ingrijoreaza faptul ca se contrazic informatiile oficiale legate de ulei.
    Last edited by iatagan; 22 May 2019, 17:20.

    Comment


    • Am si eu o intrebare care sigur s-a mai pus: nu putem merge la revizie cu consumabilele de acasa?

      Sent from my SM-G930V using Tapatalk

      Comment


      • La unii da, la altii nu. In cazul meu unde aveam revizia super ieftina (500 lei) nu, unde e mai scumpa oricum nu ma duc (1100 lei), unde e mijlocie (850 lei) nu castig decat 30 lei daca ma duc cu consumabilele mele si nu ma intereseaza iar in alte parti nu fac revizie la masina mea. De aici si dilemele mele din ultimele zile 10w40, 5w30, 5w40, elf, neelf, dacia, nedacia

        Comment


        • Ce diferente de pret ...500-700-850-1100...


          revizie 400 lei vs 700 lei, piese client vs service (diferenta e de la piese) , acelasi piese / coduri


          https://www.loganclub.ro/forum/forum...34#post3637334
          O fisa tehnica este gresita.
          Se pare ca pentru sortimentul 5W40
          RN-Tech = SXR
          Logan 0.9 TCe 2018

          Comment


          • Se stă 5 ani fără griji apoi se schimbă mașina. Interesul Dacia si nu numai al lor este de a schimba mașina cât mai repede la ieșirea din garanție nu de a fi păstrată 10-15ani. De ce oare vânzările cresc de la an la an iar calitatea scade?
            Revizia pt garanție (ulei+filtre) se poate face aproape la orice service reprezentanta (după cum are service-ul chef pt ca unii accepta iar alții nu) cu maxim 300-350ron cu piesele clientului și mă refer la piese de origine.

            Comment


            • Cate reprezentanțe atâtea variante de revizie și prețuri.
              Hoți sunt peste tot, atât în România cat și în Austria.
              Mi-au dat uleiul cu 25 de euro fără TVA pe litru, x 5 litrii = hoție.
              Dar asta e, de aia mergem la reprezentanta!
              După garanție, doar cu piesele mele dacă mai vor. Dacă nu, sunt destule service-uri universale.

              Comment


              • Neața, am verificat uleiul după schimb, și am impresia ca este mai mult cu circa 3-4 milimetri pe joja. Cat ar însemna asta? Sa merg la ei din nou sa mai scoată din el?
                Poate ajunge uleiul din turbo în catalizator sau DPF?

                Comment


                • Originally posted by gabrieln1960 View Post
                  10w40 Dacia Oil Plus
                  5w40 Elf
                  0w40 ?
                  @torquemada: De ce se pune din fabrica 5w30? Este cumva un ulei pentru rodaj sau pur si simplu doar pentru ca este Dacia Oil?
                  20190520_202240.jpg
                  Colegu, la tine in fisa vad ca scrie totusi 10w40, 5w40 si 0w40. Eu am blank acolo...nimic. Torquemada a spus ca din fabrica ei pun dacia oil 5w30 care este ulei de prima mana si e ok pana la prima revizie si pana la 10.000 km. Insa la mine in fisa scrie ca si la tine Dacia oil dar dacia oil nu are 5w40 ci doar 5w40. Intrebarea este cum o sa ii conving eu pe ei sa puna elf 5w40 daca oficial in actele mele nu scrie nicaieri asta? La tine sus scrie tot revizie la 30 mii sau an si sunt bifate filtrele de aer si polen la 2 ani si nu anual?

                  iatagan Asta am spus si eu... nu am luat ani fara griji ca sa puna ei ce ulei au prin service. Este un bun al meu pe care am dat multi bani (chiar daca este o Dacie) si nu vreau sa isi bata joc de ea in garantie si sa puna toate resturile din service. Pana la urma reviziile astea "moka" au fost platite oricum.

                  augustus8186 O masina trebuie sa te tine cel putin 10-15 ani ca nu e telefon sa o schimbi la 2-3 ani. Chiar si dupa 5 ani, avand reviziile la zi, cu piese de calitate si putina atentie, masina ar trebui sa fie "ca noua".

                  Comment


                  • Originally posted by t0rquemada View Post

                    Dacia Oil nu are 5w40(RN0710) ci doar 5w30(RN0700), adică exact uleiul de primă umplere. Dacia Oil e ok pentru 1 an și mai puțin de 10000km în condiții de mers normal, altfel pățesti ca stoicanu*
                    Elf are RN(renault)-Tech 5w40


                    *Dacia oil, la 20000km x4 + 105CP = patine varză = lanț schimbat - de aici și semnătura mea
                    Sa inteleg ca Dacia Oil 5w30 e ok pt aprox. 10000km/an si un mers normal? Sunt si eu in aceasta situatie, 0.9 TCE din oct. 2015, 43000km. In august ar trebui sa fac schimbul de ulei nr. 4. Pana acum am primit doar Dacia Oil 5w30. Mi-am activat contul my dacia si acolo pt. VIN-ul meu se recomanda Elf 5w40. Am fost in reprezentanta sa cer lamuriri si au cam dat-o din colt in colt, ca informatiile de pe site nu sunt actualizate pt. Romania, ca nu sunt mari diferente intre 5w30 si 5w40, ca Dacia Oil e mai ieftin decat Elf etc. In final am cerut ca la urmatorul schimb sa primesc Elf 5w40 si au fost de acord. Masina e inca in garantie.

                    Comment


                    • Maskatu le te interesezi la re reprezentanta au elf 5w40 RN TECH, mergi acolo si faci revizia. E simplu.
                      Nu are sens sa punem Dacia Oil in masini, pentru ca nu e ok la astea turbo...

                      Comment


                      • Maskatu exact asta este si părerea mea ca o mașină care a fost noua trebuie să e tina cel puțin 10-15 ani daca este întreținută decent dar nu cred că asta este si părerea Dacia care îți recomandă mai nou să faci până la 30.000km/an cu Dacia Oil. De aici îți poți da seama că după expirarea perioadei de garanție nu-i mai interesează ce se întâmpla cu mașina ta si nu-și doresc decât să te pui pe lista de așteptare pentru o mașină nouă.
                        Aici depinde de fiecare în parte ce planuri de viitor au dacă își doresc să schimbe mașina curând sau după o perioadă mai lungă.
                        ​​​

                        Comment


                        • Originally posted by Maskatu View Post
                          ..................... Intrebarea este cum o sa ii conving eu pe ei sa puna elf 5w40 daca oficial in actele mele nu scrie nicaieri asta? La tine sus scrie tot revizie la 30 mii sau an si sunt bifate filtrele de aer si polen la 2 ani si nu anual?
                          Raspunsul la prima intrebare este sa suni la VC. Explica-le ca nu apare nimic in fisa, trimite-le un mail cu fisa scanata si vezi ce raspuns o sa primesti. Oricum de abia ai luat masina asa ca ai un an intreg la dispozitie pentru clarificare.

                          La a doua intrebare, reviziile sunt la 1 an sau 20.000 km si toate consumabilele se schimba anual. Anul acesta am in plus verificarea si curatarea sistemului de aer conditionat, orice o fi insemnand asta.

                          Comment


                          • La mine sunt la 1 an sau 30 mii. )) Iar filtru de polen si de aer apare ca se schimba la 2 ani nu anual....dubios.
                            Attached Files

                            Comment


                            • Dacia Oil nu are 5w40(RN0710) ci doar 5w30(RN0700), adică exact uleiul de primă umplere. Dacia Oil e ok pentru 1 an și mai puțin de 10000km în condiții de mers normal, altfel pățesti ca stoicanu*
                              Elf are RN(renault)-Tech 5w40
                              Dacă vrei poți pune 0w60 atât timp cât respectă RN0710
                              Am citat din postarea #4992 a lui t0rquemada
                              Asa cum as spus si eu si alti colegi de forum mai sus , Dacia da dovada (cel putin )de lipsa de profesionalism si lipsa de respect pt clientii As putea gasi si alte catalogari ,dar ma opresc aici.
                              Daca t0rquemada ( angajat sau nu al retelei Dacia cum spunea Maskatu mai sus) poate oferi o astfel de informatie clar,argumentat, logic si usor de inteles ,cred ca si Dacia( pe site,pe mydacia,pe o fisa de achizitie a masinii ,sau alte variante) ARE OBLIGATIA sa ofere o informatii clare si necontradictorii in legatura cu specificatiile uleiului si nu numai.
                              Eu cred totusi ,fara a putea dovedi , ca se complac in situatia asta care a devenit politica de firma (e una din modalitatile de a se mentine lowcost)
                              Ei pun 10w40 ,pretul final al facturii e ceva mai mic-lumea pleaca multumita...Sunt multi clienti care nu se pricep (si nu sunt de condamnat-ca de aia vin cu masina la service-ul oficial nu la coltul strazii) si cred ca service-ul oficial nu-i va fenta...Ei bine ...ghinion !
                              PS In eventualitatea ca t0rquemada lucreaza la Dacia ...FELICITARI DACIA ! (au cel putin un angajat supercompetent)

                              Comment


                              • Am fost si eu azi la revizia de 1 an cu al meu 0,9Tce . Mi s-a spus ca o data pe saptamana sa o scot la drum intins, alfel senzorul de oxigen se imbicseste si nu mai trage. E adevarat?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google