Imbunatatiri Logan 2

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sincer mi s-ar fi parut mai ok montarea in sigla, si din considerente de murdarie care se aduna, dar si din perspectiva unui unghi mai mare de vizualizare

    Comment


    • Camera de marsarier adauga confort, nu te face sofer mai bun sau mai rau.
      Eu nu vreau sa renunt la acest confort la urmatoarea masina.

      Comment


      • Exact, camera aduce un plus de confort si siguranta, dar tot șoferul este cel care este important
        pentru colegii cu garantie, eu am garantie la masina de 5 ani, asa am prins oferta la cumpărare, si am montat camera cumpărată de pe aliexpress în locul lămpii de număr din spate, montajul fiind realizat de colegul torquemada, montaj care a fost realizat foarte profesionist
        nu am avut nici o grijă si nici o problema în legătură cu garanția masinii

        Comment


        • Sa te fereasca Dumnezeu să ai vreo problema pe partea electrica, că atunci vei avea o grămadă de griji.
          Last edited by alex1ioan; 22 January 2019, 00:47.

          Comment


          • Originally posted by XanRO View Post
            Camera de marsarier adauga confort, nu te face sofer mai bun sau mai rau.
            Eu nu vreau sa renunt la acest confort la urmatoarea masina.
            Pai cine a zis ca te face mai bun sofer camera? Nu cred ca e neaparat confort (doar daca zic ca nu mai dezghez luneta la racleta ca sa vad in spate) cat siguranta si trebui sa fie standard pe orice masina impreuna cu sistemul ala de avertizare punct mort de la oglinda. Dar na, asta e alta discutie.

            Comment


            • Originally posted by Onixer View Post
              Sincer mi s-ar fi parut mai ok montarea in sigla, si din considerente de murdarie care se aduna, dar si din perspectiva unui unghi mai mare de vizualizare
              Nu recomand montarea camerei in reprezentata. Mi se pare noaptea mintii cum niste oameni privati (vezi T0rquemada) pot monta camera OEM in locul in care a fost destinat sa fie (la placuta de nr) iar ditamai reprezentanta nu poate, in schimb iti da gaura in capacul portbagajului si pe deasupra (cel putin in cazul meu) mi-au montat-o si prost.

              Am un mesaj de eroare cand decuplez marsarierul. Mesajul e datorat taierii alimentarii camerei. Aceasta in mod normal dupa ce decuplezi marsarierul mai filmeaza cateva secunde. In cazul meu nu pentru ca sunt incapabili de o treaba buna cei din reprezentanta unde am montat eu. Acum stau si ma cert cu ei si cu Vocea Clientului sa-mi rezolve problema.

              Variantele raman, dupa parerea mea, in cazul in care vreti sa tineti de garantie: comandati din fabrica masina cu camera sau asteptati sa iasa din garantie si vorbiti cu T0rquemada sa va monteze. Daca nu va pasa de garantie, mergeti direct la T0rquemada si va ajuta el.

              P.S. Ca pret pentru senzori parcare + camera marsarier + montaj, totalul a fost aprox 1400 RON. Deci trageti voi concluziile
              Last edited by Cerese; 23 January 2019, 11:35.

              Comment


              • La banii astia iti luai navigatie cu Android (si Waze implicit), cu ecran mult mai decent si facilitati inimaginabile pentru Medianav, camera marsarier, senzori, camera frontala etc

                Comment


                • Si garantie? Fiecare cu placerile si interesele lui. Nu ma intereseaza sa ma joc candy crush pe navigatie sau alte bazaconii de genul. Ma intereseaza sa dea bine in bord (radioul 2din e hidos, parerea mea) si sa fie practic (comenzile mi se par mai la indemana decat la radio 2din) + functionalitatea camerei pentru marsarier. Si in acelasi timp sa tin si de garantie.

                  Intr-adevar, la banii astia mai bine asteptam sa iasa din garantie si montam ulterior la T0rquemada cu camera luata de la Planetara. Insa desteptii din reprezentanta l-au sunat pe tata sa-si dea acordul, chit ca eu le lasasem numarul meu ca numar de contact. Inca o dovada de prostia, neseriozitatea sau cum mai vreti voi sa-i spuneti ai angajatilor dintr-o anume reprezentanta.

                  Comment


                  • Garantie la ce? Ca doar nu crezi ca pierzi garantia la masina daca montezi o navigatie dedicata cu Android.

                    Comment


                    • Garanție pe partea electrica. In caz de vreo problemă si se constata ca sunt modificari altele decat a ieșit masina din fabrica si nu sunt facute în service autorizat nu cred ca mai ai vreo sansa sa le rezolvi pe garanție. Tot din acest motiv ezit si eu sa montez camera măcar până ma mai apropi de terminarea garanției si ca sa montez în reprezentanta este exagerat de scump si nu merita efortul financiar.

                      Comment


                      • Eu am cameră marşarier în lampa de număr de vreo doi ani pe al meu Sandero Stepway 2016. Maşina fiind în garanţie, am mers la Redac în Craiova, de unde am şi cumpărat maşina, să mi-o monteze. De fapt, doar să mi-o conecteze... I-am întrebat înainte pe cei de la Service dacă pot să o montez eu şi să trag firele până sub bord, ca să aibă ei mai puţin de lucru, au fost de acord, aşa că am tras singur firele - cu grijă, ca pentru mine - şi doar le-am lăsat sub bord pe cele care trebuiau conectate la Medianav, respectiv lângă lampa din stânga spate pe cele care urmau să alimenteze camera. Am pus şi nişte mufe, ca să pot decupla instalaţia la nevoie.
                        Camera a fost asta:

                        Soclul becului nu s-a potrivit la perfecţie, dar l-am "convins" să stea...
                        Pentru că nu ştiau să cupleze firele, le-am cumpărat şi un adaptor, precum ăsta (în România e muuuult mai scump):

                        Apoi am mers în service (autorizat, bineînţeles) şi doar au făcut conexiunile electrice, plus modificarea de soft a Medianavului, ca să "vadă" camera. M-au taxat doar pentru o oră şi... merge super!

                        Comment


                        • Da asta este altceva. Ai acte justificative ca ai trecut prin service autorizat indiferent cât au participat ei la modificare sau nu si este facuta cu stiinta si acordul lor si ca urmare nu se pierde garanția.
                          Sunt convins ca sunt persoane care stiu ce fac si o fac poate si mai profesionist decat unele service-uri dar garanția nu poate fi data decât de service-ul autorizat.
                          Parerea mea este că oricine a făcut un efort pentru a cumpara o mașină nouă unul din motivele principale a fost si garantia oferita de producător de care trebuie beneficiat cat mai mult posibil.
                          Din aceste motive eu personal am evitat până acum sa aduc modificări care să afecteze garantia precum camera marsarier, cruise control si instalație Gpl pe care le am în vedere după expirarea garantiei.
                          Niciodată nu poți sti cum te poate lovi "norocul" si de garanție trebuie profitat la maxim.

                          Comment


                          • Am găsit pe cineva, in Pitesti, montează camera cu totul 250 Ron, camera origine. Mă mananca rau caroseria, nu știu ce să fac, grea decizie.

                            Comment


                            • Tocmai pentru a nu afecta în vreun fel garanţia, toate îmbunătăţirile pe care le-am adus maşinii pe parte electrică s-au finalizat cu conectare în service autorizat.

                              Spre exemplu, am considerat că mi-ar prinde bine un voltmetru cu două mufe usb - ca să am de unde să-mi încarc telefonul la nevoie şi, în plus, să văd care-i starea bateriei şi dacă o încarcă alternatorul. Aşa că am cumpărat de pe dx.com un Dual Ports Waterproof USB Charger + Voltmeter (nu mai găsesc linkul, dar era câţiva dolari), am dat gaură în consola schimbătorului, simetric cu bricheta maşinii, l-am fixat, apoi am mers în serviceul autorizat să mi-l conecteze.

                              La fel am făcut şi cu asta:

                              E o priză de 12 V fixată în portbagaj la Sandero, pe partea cu lampa de portbagaj. Pus fire de 2,5, lăsat minusul în zonă, pentru a fi legat de meseriaş la un şurub de acolo, dus plusul până sub tabloul de siguranţe şi conectat de electrician în service-ul autorizat (pe + după contact, că aşa am cerut eu)

                              Şi tot la fel am făcut cu senzorul de parcare tip bandă, care este ăsta:

                              Eu l-am "prins" la sub 10 dolari, acum e ceva mai scump. Am demontat bara spate, l-am lipit, am tras firele în partea dreaptă a portbagajului, acolo am montat unitatea electronică şi micul difuzor şi am lăsat firele lângă lampa spate dreapta. Pe care le-a conectat electricianul în acelaşi service autorizat.

                              Ca să nu mă coste prea mult, am mers cu mai multe astfel de lucrări deodată.

                              Comment


                              • O varianta foarte buna pentru păstrarea garantiei. Banuiesc ca daca ceva nu ar fi fost ok sau nu ar fi fost deacord cu anumite modificări v-ar fi informat ca riscați pierderea garanției

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google