Diagnoza Si Activari Functii Cu Clip Si DDT4ALL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • La Renault/Dacia pe repere ai un romb, în romb e un cod alfanumeric ce definește un producător.
    Acum care are chef dă o tură prin mașină și se uită pe uch, unde va găsi 100% <001>.
    În fișierele originale, tot ce trece de soft 16,5 nu există, sunt fișiere false de probă pentru noi versiuni hardware (alt producător, nu <001>), evident o parte din comenzi vor merge, problema e la cealaltă parte și la eventuale probleme generate de joacă total aiurea. BCM_T4_VS_DDT_32 se "duce" în T4_VS_BCM_BIS_DDT2000_SW16_0 așa că succesuri

    Cum până și dezvoltatorul Cedric începe să aibă dubii cu privire la decizia de a da la liber o unealtă extrem de puternică dar și foarte periculoasă mi se pare penibil să zici că dai doar detalii după ce ai prezentat pe larg tot felul de tutoriale.

    P.S. În poza cu uch-ul e o ora și dată, apropo de aia care nu sunt dispuși să investească
    Attached Files
    Last edited by t0rquemada; 5 March 2020, 23:28.
    Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

    Comment


    • Am incercat cu ddt4all 5.3.5 dacia edition (data base 20.12.2018), tot la fel, imi gaseste doar doua "verzi". Am incercat cu ddt4all all cars edition (data base 09.07.2019), mai grav, imi vede doar una "verde", directia asistata. Ambele ddt de la zmirtem. Am banuit ca ar putea fi de vina "legatura" intre mufa obd si laptop. Am bagat in functiune interfata cu wi-fi, ce am fost luat-o pentru a vedea temperatura antigelului pe telefon, cu aplicatia carscaner. Acelasi rezultat, doar directia asistata e "verde". Asa ca, am epuizat toate variantele, pana la aparitia vreunei versiuni noi.
      Acum cand am citit ce a zis Gil26 despre imobilizare, m-au trecut toate transpiratiile, daca las nevestica fara masina, dorm pe presul din fata usii. Nu stiam cazul, eu am inceput activitatea in zona logan lI de anul trecut din septembrie, din 2006 pana in 2019 am stat cu ochii doar la ce scria lumea despre logan 1.
      ​Multumesc tuturor pentru ajutor, se pare ca mosneagul Urs de depasit de tehnologie, ramane sa unga surubu' cu vaselina, lasa butoanele pentru cei tineri cu neuronul bine dezvoltat, al meu s-a cam atrofiat. Oricum, stau cu ochii pe aici precum uliul, cum apare ceva interesant, vreo versiune mai noua de ddt, bag din nou prelungitorul in priza. Bafta si numai bine tuturor !
      P.S: Nici nu am postat bine steguletul alb din varful batului si mi-a si vajait ceva prin cap. Sonda Clip de pe site-urile de anunturi, ar fi o varianta mult mai usor de folosit si mai putin periculoasa ? Ca as strange cureaua o perioada si poate ii pun prin decembrie sub brad nevestei una.
      Attached Files

      Comment


      • Despre dezvoltarea\modificarea software s-a discutat putin mai inainte. Eu folosesc fara probleme o versiune mai noua, imi asum riscurile, iar adresele sau functiile care nu sunt suportate se pot vedea foarte usor.
        Cedric a spus chiar de la inceput despre riscuri (la fel ca si ceilalalti), vezi si atasat, dar nu cred ca are dubii, el inca dezvolta si imbunatateste softul (pot fi date destule citate).
        Daca cuiva i se pare penibil un lucru este dreptul sau la opinie dar accesul la informatii este liber, ele se pot gasi foarte usor, iar scopul unui forum este tocmai de a ajuta. Cum se interpreteaza sau folosesc ramane la latitudinea fiecaruia. Cineva insa doreste sa induca idea ca doar el poate sa faca anumite lucruri iar ceilalti trebuie sa apeleze la el contracost.
        Softurile acestea pot fi periculoase dar in acelasi timp folosite cum trebuie cu ajutorul lor se pot face aceleasi lucruri pe care le fac unii (se gasesc in rubrica de anunturi) fara o investitie foarte mare. Dovada sunt cele reusite de multi colegi, unii incepatori, altii au facut lucrurile chiar intuitiv (desi nu este recomandat). Si eu mai am de invatat multe lucruri (se poate vedea si ca mai am de “lucru” in ddt4all) dar daca doresc sa zicem sa afisez ceasul in CB o pot face foarte usor (doar un exemplu, nu l-am activat pentru ca nu il consider necesar), fara sa ma deplasez la cineva si sa platesc pentru acest lucru. Si binenteles ca imi asum asta.

        @ Urs, apreciez sincer dorinta de a explora si mai ales umorul tau. Pe langa baza de date si interfata (sunt multe fake) este importanta. Iti voi trimite pe PM o baza de date sa o incerci. Dar ai grija, nimeni nu doreste sa dormi pe presul din fata casei, informeaza-te, urmeaza pasii “batatoriti” si modifica doar ce ai nevoie (vezi joaca cu intervalul de service).
        Attached Files
        Last edited by Gil26; 6 March 2020, 07:53.

        Comment


        • Cum spuneam fișier fals, în fișierul oficial (nemodificat de gigel pe genunchi):
          Attached Files
          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

          Comment


          • Originally posted by Gil26 View Post
            Despre dezvoltarea\modificarea software s-a discutat putin mai inainte. Eu folosesc fara probleme o versiune mai noua, imi asum riscurile,
            .....
            Daca cuiva i se pare penibil un lucru este dreptul sau la opinie dar accesul la informatii este liber, e.
            ......

            tot respectul pentru Gil26, face pe masina lui pe banii lui pe laptopul lui pe timpul lui, de oameni de-astia avem nevoie pe forum, de criticat si tras de urechi toti sintem in stare dar sa faci ceva util si neintersat, decit pe bani sintem satui.

            Macar sa se abtina cine se simte, mesterii astia de doi lei tramvai nu ne trebuie si nu vrem sa-l retinem poate are treaba.

            Comment


            • salut ,pentru CAN CLIP poate cineva sa-mi dea un link de descarcare ,am sch win la laptop si numai gasesc CD cu softul era varianta 17 si am o nelamurire merge aceasi sonda si cu varianta mai noua de soft?
              va multumesc anticipat chiar am nevoie de ajutorul vostru

              Comment


              • Originally posted by t0rquemada View Post
                Cum spuneam fișier fals, în fișierul oficial (nemodificat de gigel pe genunchi):
                Am spus ca fisierele sunt modificate, dar cu ele am 7 ECU verzi in ddt4all. Ideea cu “nu exista gratis si bun” s-a mai vehiculat. Nu cred ca este neaparat asa si nici ca ce este scump este si foarte bun. Cu softurile astea modificate de niste gigei pe genunchi se pot face cam toate lucrurile ce le fac unii contracost. De fapt si Cedric a spus asta “DDT4All este un instrument pentru a crea propriile ecrane de parametri ECU și pentru a vă conecta la o rețea CAN cu o interfață ieftină ELM327.” Apoi mai adaugam si PyRen care este mai apropiat de CLiPul din reprezentante.
                Un alt exemplu ar fi colegul playmaker831 care desi are sonda, CanClip V188 si Reprograming V177 a preferat sa utilizeze ddt4all pentru activari\dezactivari functii. Pentru softurile modificate de gigei pe genunchi se gasesc informatii si date foarte multe (tocmai pentru ca este mai ieftin si usor de folosit pentru majoritatea celor ce doresc aceste lucruri) pe cand pentru Can Clip sunt, dar mai putine.

                Nu vad de ce atata rautate, am mai spus ca cei care ofera servicii contracost au avut\au\vor avea clienti destui. Sunt multe persoane care doresc un lucru, nu vor sa isi mai bata capul pentru a il obtine si platesc pentru asta.
                Forumurile sunt pentru a ne ajuta unii pe altii iar cine arunca cu pietre nu cred ca s-a nascut cu toate cunostintele, informatiile si datele in creieras. Multe le-a adunat si el de pe forumurile franceze, italiene, germane si mai ales rusesti unde sunt foarte multi useri altruisti care impartasesc experienta lor.

                Recent Zmiterm (el este un “greu”, eu doar un novice ce invat de la el si altii ca el) a urcat pe blogul sau si versiunea PyClipV195 (varianta pentru Android revizuita si cu baza de date 195), nu am testat-to inca.

                @ tik , probabil vrei un Can Clip 17x, se poate descarca din mai multe locatii. Eu recent am descarcat o versiune mai veche (de ea aveam nevoie) de pe: https://rutracker.org/forum/search_c...nault+CAN+Clip
                Alegi ce doresti, poti citi si comentariile. Din ce stiu de pe la V190 nu mai accepta vechile probe RTL2002 doar Alliance, iar de pe la V193 activarea parca este lunara. Cu cateva posturi in urma am spus si despre codul valabil pana in 2029, nu l-am incercat, trebuie sa fixez putin laptopul apoi voi achizitiona si eu o sonda sa testez de curiozitate (deocamdata nu am nevoie) ce poate\stie si CLiPul. Pana atunci insa mai adun ceva informatii. Ar fi util daca ai scrie si tu ceva despre experienta cu Can Clip.
                Last edited by Gil26; 7 March 2020, 19:26.

                Comment


                • Și cu fișiere originale ai "ecu-uri verzi" problema e că trebuie să ai baza oficială. Pe de altă parte una e să folosești ce a făcut cedric, și alta e să dai clic mecanic pe next când instalezi un kit modificat și apoi să te lauzi că sunt verzi.

                  CLiP 17 poate însemna CLiP 117. În funcție de tipul și calitatea sondei poți sau nu să folosești o versiune mai nouă.
                  De la 185 recunoaște doar ADT-uri, am fost primul care a deblocat rtl2002 și 1B-ul (doar că nu m-am lăudat peste tot), de pe la 193 nu mai stochează fișele de diag (peste 30 de zile) și trebuie abonament lunar pentru reprog - acum verific un V196

                  CLiP și ddt2000 sunt unelte care se completeză reciproc, iar odată cu migrarea către ADT (bosch MT653x) se va folosi o singură interfață, pentru Renault/Nissan/Mitshubishi -
                  Attached Files
                  Last edited by t0rquemada; 8 March 2020, 09:19.
                  Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                  Comment


                  • Cine nu are baza oficiala sau acces in retea se descurca cum poate. Clickul nu a fost mecanic, modificarile fisierelor au fost facute in cunostinta de cauza.

                    Pentru restul, doar felicitari.

                    Comment


                    • Una e să e folosești un fisier original și să obții A
                      Alta e folosești un fisier alterat de tine si să obții tot A
                      Altceva e să folosești un fișier alterat de gigel și să obții A + B(probleme).
                      Cu totul alteceva e să promovezi folosirea un fișier alterat de gigel că poate obții A( + B).

                      Pentru a3a și a 4a propoziție toleranța e zero iar pentru a2a trebuie să îți asumi eventualele pagube făcute de "urmăritori".

                      Care vrea poate să găsească și sigur (fără ajutor distorsionat și inutil) informațiile necesare și acela, da merită tot ajutorul (evident pe PM).
                      Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                      Comment


                      • Iar desconsiderare, iar "gigel",...
                        Dar nu are rost.... No comment.

                        Comment


                        • Gigel = Dorel = ce nume de meșter vrei tu.
                          Dacă se simte cineva vizat - ghinion.
                          Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

                          Comment


                          • Chiar pe acest topic sunt cativa Gigei = Dorei = ... care au reusit sa faca bine si fara probleme ceea ce "specialistul" ofera contracost.
                            Last edited by Gil26; 8 March 2020, 10:28.

                            Comment


                            • Multumesc mult pentru informatii
                              Gil26 despre experienta cu sonda CLIP pot spune ca se rezuma la stergere erori verificare parametrii si interval service o folosesc destul de rar,in timpul meu liber ma ocup cu diagnoza pentru alta marca pe care o stapinesc foarte bine codari ,adaptari.erori etc am cumparat clipul ptr ca sotia mea are un sandero stepway dci cu cutie robotizata aprox 28000 km care merge f bine km aproape toti in oras si un logan 1,2 cu 35000 km de care sint f multumit inca o data MULTUMESC

                              Comment


                              • Cu mare drag. Ma bucur cand citesc ca sunt colegi multumiti de masinile lor (mai ales Easy-R). Si eu cu Sandero Stepway TS4 al meu sunt multumit dupa mai bine de 2 ani si jumatate 42000km, fara absolut nici o problema tehnica, "greierasi" sau alte cele (si acum il privesc si conduc cu placere).

                                Cum sfarsitul anului 2020 e aproape atasat un cod de inregistrare valabil pana in 2029. Cu putin timp in urma l-am testat pe o versiune mai veche si este OK (registrat pana in 2029).
                                Desi sunt multumit cu programele pe care le am pregatit "terenul" si pentru CLiP, urmeaza sa decid ce sonda voi achizitiona si sa il testez (evident si Reprog) doar de curiozitate.
                                Voi continua sa urc si baze de date mai noi cand vor aparea chiar daca pentru masina mea le folosesc pe cele mai vechi.
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google