Diagnoza Si Activari Functii Cu Clip Si DDT4ALL

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Ar fi bine insa sa avem grija ca atunci cand iesim din bezna sa nu ne orbeasca lumina prea puternica. Si sa nu ii uitam pe cei care ne-au ajutat sa iesim din ea.

    PS: tot respectul cuvenit dezvoltatorilor acestor programe. Noi utilizatorii de rand ne folosim de munca lor si le suntem recunoscatori.

    Comment


    • Ar trebui ca inainte si dupa orice modificare facuta sa nu aveti nici o eroare in oricare dintre programele de diagnoza. Despre erori se pot discuta cateva pagini.
      In graba as da un exemplu minor, cu ceva timp in urma in UCH la scanare imi apareau doua erori (vezi atasat) dar cand intram nu era nici una (la fel si in celelalte programe, nu erau erori), pana la urma "am scapat" si de asta (nu am gasit rapid o captura drept dovada) intelegand de ce "apare".
      Am mai avut si alte "situatii" interesante iar discutia este ampla si complexa (tipuri de erori, interpretarea erorilor, metode de stergere, proceduri, etc.).
      Cand voi avea timp poate voi urca cateva materiale referitoare la acest subiect.
      Attached Files
      Last edited by Gil26; 11 June 2020, 21:24.

      Comment


      • Originally posted by georgstelsib View Post
        Cu blocatul pe ecran negru , am patit si eu . Dezinstaleaza dupa cum am sugerat si reinstaleaza.
        Does the software show a window with an error message?
        Which menu item is affected?

        If data PR and states ET are loaded,
        the screen can temporarily show black,
        if with a very large amount of data.

        Comment


        • No, it didn't give an error message. It remained on the black screen for a long time (a few minutes). Probably uploading the data and I couldn't wait any longer. I uninstalled, reinstalled and it worked perfectly. The program is particularly user-friendly, and the fact that it is dedicated to logan / sandero II does not let you go wrong, even if you are a beginner. Recognition and gratitude from us.

          Comment



          • Urc din nou (le-am retras atunci deoarece un coleg nu reusise instalarea PyClip) arhiva cu cele doua programe PyRen si PyClip pe: https://gofile.io/d/U55Qft

            In arhive gasiti si tutorialele de instalare, nu le-am mai mofificat din lipsa de timp dar le-am instalat si testat de mai multe ori, multi colegi au reusit instalarea si le folosesc cu bune rezultate.
            PyRen are baza de date DDT din decembrie 2019 (ultima gasita) si CanClip 196 (ultima "la liber"). PyClip are baza pyrendata_196.zip maxim comprimata (a durat ceva timp cu PyRen).
            Ambele baze sunt "neperiate" si se pot "curata"(arhiva insa nu trebuie decomprimata) dupa preferinte, Location doar cu RO, FR, GB si RU, etc.
            Consider ca e bine sa avem cat mai multe optiuni. Modul de folosire a acestor unelte depinde de fiecare (cu asumarea potentialelor riscuri), insa utilizate corespunzator pot da rezultatele dorite.

            Tin sa multumesc din nou tuturor dezvoltatorilor acestor programe care le-au oferit cu generozitate si celorlalti. Noi utilizatorii ne bucuram si profitam de rezultatul muncii lor.
            Lucru pe CAN cat mai placut, util si fara probleme tuturor.

            Comment


            • Pentru ca am fost intrebat pe PM de catre un coleg (ce foloseste PyClip) despre iluminatul permanent al TdB-ului voi posta si aceasta informatie (atat si nimic mai mult).
              In Pyclip se poate modifica intrand in Tablou de bord - CF: Changing Configuration - CF402 Day Backlights si executa (01) CU.
              In ddt4all este un cluster in baza de date a stimatului Zmiterm (cu multumirile de rigoare) care face acelasi lucru (pe langa alte activari\dezactivari).
              Trebuie respectate reguli: programul si baza de date sa corespunda cu ceea ce este pe masina, conexiune stabila, inteles ce\cum trebuie facut, etc.
              Atasat capturile aferente (plus una interesanta a lui Sanderica).
              Attached Files

              Comment


              • Oare știe cineva de ce nu-mi apare în Py Clip la Choose Ecu transmisia automatică și direcția asistata ?Se oprește la aer condiționat.Am folosit softul uploadat de eastcowboy, diagnosticul vehiculului.7z

                ​​​​

                Comment



                • Pe Dusterul meu ph2 2017 am reusit sa activez iluminatul bord cu PyClip dacia 176+ pus pe un Samsung S4 si un Elm 327 Mini.Cu el pot activa/dezactiva stergatorul spate,care porneste in R,pot reseta service.etc.....Se poate activa ceva pe la alarma?Multumesc pe aceasta cale lui Gil26 pentru ajutor si la toti colegii de forum.

                  Comment


                  • Nu stiu ce se poate activa pe la alarma, nu m-a interesat pana acum, poate altcineva are\ofera mai multe detalii (dar atasat asta ar fi in PyClip, insa eu nu am testat).

                    Pentru cine doreste am urcat o arhiva cu baza de date CanClipV198 pe: https://transfiles.ru/4n4fz (link valabil 14 zile)
                    Am extras folderele pentru PyRen, este "neperiata" (toata dar fara Rsm si Nml) si comprimat baza de date pentru PyClip (pyrendata_198.zip), Location doar cu Ro, Gb, Fr, Ru.
                    Attached Files

                    Comment


                    • Originally posted by aurbrz View Post
                      Oare știe cineva de ce nu-mi apare în Py Clip la Choose Ecu transmisia automatică și direcția asistata ?
                      ​​​​
                      Problema a fost rezolvată pornind motorul. Poate că unele unități de control adormiseră.

                      Comment


                      • Așa este, scanarea trebuie sa se facă cu motorul pornit și astfel apare și transmisia automata,direcția asistata.Cu Py Clip198 am șters toate erorile ,nu am avut erori pe transmisia automată.Multumesc încă odată lui eastcowboy.

                        Comment


                        • Asa este.
                          As mai adauga ca trebuie sa multumim tuturor dezvoltatorilor acestor programe\aplicatii (si lista este destul de mare) pentru munca, timpul si altruismul lor. Noi utilizatorii ne bucuram de rezultatul eforturilor lor.
                          Si niciodata nu trebuie sa uitam ajutorul primit.

                          Comment


                          • Si eu multumesc public inca odata colegului eastcowboy pentru priceperea , disponibilitatea si modestia de care da dovata , fiind un model demn de urmat pentru oricare dintre noi .

                            Comment


                            • Dragi colegi, o intrebare: am o interfata mai veche, de la fosta Skoda, vezi poza. O pot folosi pentru diagnoza la masina din semnatura (an de fabricatie 2015) si, daca da, cu ce soft? Va multumesc!
                              Attached Files

                              Comment


                              • @ claudius_log, am incercat sa caut specificatiile interfetei tale, am gasit ceva asemanator (atasat, se pare ca si driverele sunt pana la Win8).
                                Foarte putin probabil (insa nu am experienta cu asa ceva) sa mearga pentru Renault (cu softurile implicite).

                                Un soft ar fi ddt4all (se poate descarca si instala mai usor de aici: https://www.drive2.ru/b/498093336985338243/ )
                                As recomanda cu caldura si PyRen (cu ambele baze de date).
                                Un alt soft ar fi DDT2000 (versiuni bune ar fi 2.6 sau 2.9, interfata dedicata-recomandat Derelek). Si pentru ca a venit vorba fisierul DDTregisterInfo.dll este pana in 31.12.2020, are cineva o alta varianta si dupa aceea? (incerc sa ajut un coleg).
                                Si desigur ca lista poate continua (RenoLink cu OBD LinkSX, CanClip cu sonda aferenta, RenoCom,....)

                                PS: pana la urma o interfata clona ELM327 buna nu cred ca este chiar asa scumpa.
                                As recomanda asa ceva: https://mariuscj.olx.ro/oferta/diagn...0-IDczTTX.html
                                Desigur ca sunt si variante WiFi, BT sau chair alte interfete dedicate dar mai scumpe.
                                Attached Files

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google