Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Gil26
    replied
    Originally posted by t0rquemada View Post
    Iar capacul la B4D are 13 suruburi, + încă 3 la bobine, Nm în poză simbol cheie fixă.
    Daca capacul la B4D are 13 suruburi, atunci ce ai "marcat" acolo in poza pe care ai atasat-o ?:
    Attached Files

Leave a comment:

• razvan312
    replied
    Adevarat. In cazul meu, baiatul de la magazin a presupus ca am discuri ventilate si mi-a dat varianta 2. Eu nefiind in conostinta de cauza m-am incurcat binisor si am ramas si cu masina "pe butuci" pana a doua zi. Dar s-a rezolvat pana la urma, si cu ocazia asta am mai invatat cate ceva.

Referitor la silicon pentru capacul culbutori, ceva sfaturi pentru mod de aplicare? Pe langa curatat bine zona si cordonul sa fie continu, ce grosime ar trebui sa aiba? Cineva prin SUA explica si recomanda a se face o strangere incrusisata conform schema pana se lipeste capacul, fara a strange, iar dupa o ora a se strange la cuplu in aceaisi ordine incrusisata conform schemei. Se aplica si la modelul in cauza cu capacul de plastic? (1.0 Sce) sau se strange la cuplu respectandu-se ordinea fara a astepta?

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    Iar capacul la B4D are 13 suruburi, + încă 3 la bobine, Nm în poză simbol cheie fixă.
    Attached Files

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    Apropo de dimensiune placute, ambele sunt corecte, depinde la ce model, an și motorizare te referi
    Attached Files

Leave a comment:

• razvan312
    replied
    Si dimensiunea diferita, mai mari cele care veneau pentru discurile ventilate. Am reusit sa le fac retur si sa le montez pe cele corecte.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 2 photos.

Leave a comment:

• madi
    replied
    razvan312 la placute nu difera decat lamelele de glisare?

Leave a comment:

• razvan312
    replied
    Multumesc pentru detalii

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Mai adaug si procedura de demontare si montare, la montare asa cum am scris suruburile M6 ale capacului se strang la 10 Nm, suruburile repartitorului aer M6 la 10 Nm celelalte la 4 Nm (recomandat sa se schimbe si garniturile de etansare), cele ale rampei injectie la 10 Nm, bujiile la 24 ± 4 Nm, suruburile bobinelor la 10 ± 2 Nm.
    Attached Files

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Da, buna observatie , mai sunt si inadvertente, dar in poza cu capacul din dreapta (asa este probabil si cel pe care l-ai cumparat) se observa ca sunt 14 (nu 13) locasuri pentru suruburi, din care 3 pe mijloc pentru fiecare bujie, aceste suruburi se strang primele, apoi “in cruce” extremitatile exterioare si cele din exterior –mijloc (lucru valabil pentru multe alte asamblari filetate cu multe suruburi, acestea se strang in cruce), reatasez poza cu adnotari plus inca una.
    Attached Files

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Originally posted by Gil26 View Post
    Cele 13 suruburi M6 se strang la 10 Nm in aceasta ordine:
    Sa trăiți domnul Gil26. Mulțumim pentru detaliile tehnice. Chiar vroiam sa va întreb aceste detalii. Pe mijloc sunt doar 2? În poza ar fi câte unul pentru fiecare bujie/fisa. Trebuie sa ma uit la capacul nou luat deja ce și cum. O sa ii fac și o poza sa o pun aici.
    Last edited by Cristi822; 3 April 2026, 22:12.

Leave a comment:

• razvan312
    replied
    Multumesc Gil. Azi am continuat cu revizia, m-am apucat de placute si discuri. Erau sudate. M-am chinuit sa le dau jos. Am curatat pe acolo am montat discul nou si cand am trecut la placute nu se potriveau. Durere de cap. Am luat kit intreg de la Textar, maine dimineata ma duc sa le fac retur sa iau dimensiunea corecta. Desi i-am dat VIN-ul la baiat, mi-a dat discuri ventilate prima data dar le-am vazut inainte sa ies din magazin, fa-le retur, comanda cele simple si probabil de aici si placutele gresite. Asta e. Asa se intampla cand faci prima data un lucru. Ce cuplu de strangere au suruburile pentru suport etrier si cele pentru culise?

*Am pus de forma etrierul pana maine ca sa pot lasa masina jos.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 7 photos.

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Cele 13 suruburi M6 se strang la 10 Nm in aceasta ordine:
    Attached Files

Leave a comment:

• razvan312
    replied
    Originally posted by Cristi822 View Post
    ...Iar capacul il resigilezi cu dr reinz, dar trebuie sa mergi la cineva care stie puterile si ordinea de strangere.
    Cred ca te referi la Silicon etansare Victor Reinz? Asa l-am gasit pe eMAG. Si eu inclin spre a merge la cineva care a mai facut, dar totusi as aprecia enorm daca ar avea cineva o schema si cupluri, ordine de strangere pentru acele suruburi, si poate cateva ponturi pentru demontare/montare. Sunt vreo doua videoclipuri pe YouTube unde niste baieti schimba inclusiv supape si alte cele pe acolo, deci o lucrare destul de ampla insa nu am reusit sa surprind suficient de multe detalii legate strict de capac si ce anume se demonteaza inainte, ordine de demontare, si chestiuni de genul. Tare mi-e ca o sa ma trezesc intr-o dimineata cu mare hotarare sa incerc singur si as vrea macar sa am la indemana ceva documentatie clara, macar daca imi prind urechile sa am mai multe detalii.

Mersi mult!

Leave a comment:

• razvan312
    replied
    Da, face sens ce zici.

Leave a comment:

• DFA
    replied
    Originally posted by razvan312 View Post
    .....

Un lucru care mi-a atras atentia, uleliul de pe bobina cand am scos si sters, parea mult mai negru decat ce am pe joja. Ma duce cu gandul ca uleiul acela este acumulat in trecut.
    Uleiul ăla de la bujii este mai negru nu pentru că este mai vechi - ci pentru că acolo e temperatura mai mare și uleiul de acolo e fiert continuu - nu are cine să-l răcească și să-l plimbe...

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google