Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Gil26
    replied
    Pentru bidonul de 1 L de Glaceol RX Type D “vechi” cod 6001997196 am platit 38 lei, un bidon de 1L de antigel Type E sau Type D "nou" pentru B4D si B4A este 40 lei la acelasi vanzator.

(iar daca "teapa marca Renault sa ne suga de bani" pentru alte marci ex Hyunday bidonul de 1 L antigel - care oricum nu este vandut de producatorul auto - este oare mai ieftin ??? )

Leave a comment:

• george.sce
    replied
    Da, teapa marca Renault sa ne suga de bani

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Salut Cristi, despre tipurile de antigel s-a mai discutat pe forum, ultima oara pe la inceputul lunii Martie in topicul “Probleme Tehnice Logan II” incepand cu postul 10345 https://www.loganclub.ro/forum/forum...14#post3683814
    cand s-a mentionat si ca “…Renault a decis să scrie pe ambalajul de Type D B4D (1.0 SCe 65) și B4A (0.8 SCe 54) pentru că aceste 2 motoare NU SUPORTĂ ALTCEVA DECÂT TYPE D, deci nu ai voie la ele cu Type E sub nici o formă.” pentru ca “.. type E "NU se foloseste la motoarele B4D si B4A​" acesta putand sa genereze probleme circuitului de racire mai ales pompei de apa.”, doar pentru aceste motoare.

PS: si eu voi schimba complet antigelul, deocamdata mai am antigel Glaceol RX Tip D “vechi” cod 6001997196 pentru mici completari (lichidul de racire l-am schimbat acum vreo doi ani,​ iar in cei opt ani de zile am completat putin si destul de rar, doar uneori la "schimbarea anotimpurilor”) insa cand voi face schimbul de lichid racire voi baga noul tip de antigel, mai ales ca asta va coincide cu schimbul distributiei cand voi schimba si pompa de apa si voi goli cat mai mult din sistemul de racire pentru a umple cu cel nou.
    Iar asta chiar daca pe unele site-uri se scrie ca “RX Tip E şi RX Tip D NOU (motoare B4A & B4D), NU se pot amesteca şi NU sunt Interschimbabile. Antigelul RX Tip D vechi şi antigelul RX Tip D nou (pentru motoarele B4D și B4A) sunt miscibile și interschimbabile. RX Tip D VECHI cu RX Tip E, se pot amesteca şi sunt interschimbabile. Totuşi recomandarea furnizorului şi a lngineriei producătorului este de a înlocui complet lichidul de răcire, dacă este posibil, respectând preconizările documentației tehnice.” si pana la urma fiecare procedeaza asa cum considera /doreste.
    Last edited by Gil26; 2 May 2025, 17:42.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Merge amestecat antigelul vechi verde cu cel albastru actual? Nu l-as amesteca, mai repede as baga direct altul nou albastru, chiar daca l-am schimbat deja anul trecut tot. Inrebare in conditiile in care nu prea se mai gaseste cel verde pe stocuri.

Leave a comment:

• Bogbil
    replied
    Mulțumesc frumos pentru informații. Bănuiesc că cele montate din fabrica sunt marca, Monroe că și cele de pe spate. Mecanicul m-a sfătuit să aleg Bilstein însă cred că voi opta tot pt prima variantă. Are cineva care le-a înlocuit vre-un sfat, marca anume, comportament în timp?

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Salut,
    Codurile OE ale componentelor se obtin \verifica doar pe baza seriei VIN, totusi vezi doar ca info (subliniez asta) pentru un Logan II 1.0 SCe amortizoare fata:
    Attached Files

Leave a comment:

• Bogbil
    replied
    Bună ziua,
    Mă puteți ajuta vă rog cu niște coduri pt amortizoare față logan 1.0 sce 2017. Ar fi util un link pt un kit complet cu flanșe și rulmenți.
    Mulțumesc!

Leave a comment:

• george.sce
    replied
    Da, ai dreptate, totdeauna dupe cod motor ca sa iasa treaba buna.

Altfel nu vine pesele la surube.

Leave a comment:

• stef1an
    replied
    Originally posted by cbota View Post
    Am un Logan 1,0 sce 2017. nu gasesc lant de distributie. Ce ma sfatuiti sa fac? Stiti un cod de la un kit de distributie cu tot cu pinioane care sa se potriveasca? Lantul meu e asemenator cu cel de bicicleta nu are lamele.

Uite aici :

Kit lant distributie cu defazoare Logan 2 - 1.0 SCe ORIGINAL | ePieseDacia.ro

Sunt doua modele dupa codul motorului...Spor....
    La Dacia Logan 1.0 SCe 2017 se folosește într-adevăr un lanț de distribuție, dar înlocuirea acestuia necesită alegerea exactă în funcție de codul motorului.
    Dacă există două modele, este mai bine să verificați codul motorului dumneavoastră, de exemplu, H4D 400 sau H4D 450, și să alegeți setul corespunzător.
    Dacă nu sunteți sigur, puteți verifica codul pe plăcuța de identificare de sub capotă sau în documentația mașinii.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Originally posted by george.sce View Post
    Daca permite buzunarul schimba tot sa mai mearga taxiul inca 200k km.
    urmeaza sa il schimb iar, dar poate mai duce anul asta . Intre timp am uitat sa schimb uleiul la pedala de acceleratie si a ramas blocata la 106 pe tronson de 50. Mai am 2 saptamani si ies la produs.

Leave a comment:

• george.sce
    replied
    Daca permite buzunarul schimba tot sa mai mearga taxiul inca 200k km.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Ce spuneti cei care, cunosc detaliile de servisare pe parte de lant. Sa schimb si rolele defazoare odata cu al doilea kit de lant schimbat? Sau merg in continare fara sa fie schimbate? La primul lant nu am schimbat si rolele defazoare. Teoretic angrenajul/dintii ar trebui sa fie ok daca schimb la 5-6k uleiul .

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Originally posted by mariso1980 View Post

Câți km ai cu SCE-ul și de la ce producător ai instalația de gaz și câți km ai pe gaz ? Făcând un bilanț, ai făcut o alegere bună ?
    daca o am pe taxi, normal ca a rentat investitia. Primii 100k km pe benzina iar pana la 354k cat am acum pe gpl. Instalatie stag tomasetto, cea mai raspandita aftermarket pe dacii.

Leave a comment:

• cbota
    replied
    Am un Logan 1,0 sce 2017. nu gasesc lant de distributie. Ce ma sfatuiti sa fac? Stiti un cod de la un kit de distributie cu tot cu pinioane care sa se potriveasca? Lantul meu e asemenator cu cel de bicicleta nu are lamele.

Uite aici :

Kit lant distributie cu defazoare Logan 2 - 1.0 SCe ORIGINAL | ePieseDacia.ro

Sunt doua modele dupa codul motorului...Spor....

Leave a comment:

• mariso1980
    replied
    Originally posted by Cristi822 View Post
    Consum de ulei apare si pe benzina, am alt coleg pe taxi care nu a bagat gpl tocmai din cauza notorietatii proaste a motorului. Si la 150k km aproape, mananca undeva la 1 litru pe10k km. Ulei mananca si la mine, dar nu stiu sa estimez cat exact, probabil 500ml la 6k km. Interesant e ca cel mai des mananca cand ii dau talpa mai ales la exterior peste 100km/h, daca merg potolit, nivelul uleiului ramane destul de constant.
    Câți km ai cu SCE-ul și de la ce producător ai instalația de gaz și câți km ai pe gaz ? Făcând un bilanț, ai făcut o alegere bună ?

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google