Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Gherasim
    replied
    Salut! Am un Logan 1,0 sce 2017. nu gasesc lant de distributie. Ce ma sfatuiti sa fac? Stiti un cod de la un kit de distributie cu tot cu pinioane care sa se potriveasca? Lantul meu e asemenator cu cel de bicicleta nu are lamele.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Consum de ulei apare si pe benzina, am alt coleg pe taxi care nu a bagat gpl tocmai din cauza notorietatii proaste a motorului. Si la 150k km aproape, mananca undeva la 1 litru pe10k km. Ulei mananca si la mine, dar nu stiu sa estimez cat exact, probabil 500ml la 6k km. Interesant e ca cel mai des mananca cand ii dau talpa mai ales la exterior peste 100km/h, daca merg potolit, nivelul uleiului ramane destul de constant.

Leave a comment:

• mariso1980
    replied
    Între cei 35.000 km despre care scrie t0rquemada​ și 350.000 km nu-i decât un zero !!! Făcând media aritmetică, dacă nu apare consum de ulei sau alte probleme până spre 200 k (din cauza gazului), atunci soluția GPL aftermarket aduce clar economii din diferența de preț al carburantului.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    e si service gpl la mijlocul strazii? Gpl aftermarket autorizat. Recunosc si eu ca stau cu morcovul in asteptarea momentului cand va ceda motorul. Primii 100k pe benzina si 250k pe gpl. Schimburi la 5-6k km, inca e ok, am redus servisarea uleiului la 5-6k de la 10k, sa fiu sigur ca nu uleiul e cauza arderii supapelor.
    Am citit o parere despre problema acestor motoare pe gpl, care apare din cand in cand si la 0.9 tce. Spunea ceva de circuitul recircularii gazelor nearse carter, ca sistemul ar fi defectuos si la un moment dat acele gaze nu mai recircula si apar problemele la supapape.

Leave a comment:

• george.sce
    replied
    Avem colegi la taxi cu +350k cu gaz montat la service de la coltul strazii,
    Bun, noi la taxi nu stam sa ascultam orice zgomot la rulare, invirte roata, merge banul, este suficient.

Leave a comment:

• mariso1980
    replied
    Să înțeleg că prima cauză principală ca să nenorocești 1.0 SCe-ul este montajul GPL, pentru că citind despre rulaje +200k cu gaz aftermarket, cochetam cu ideea ?

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    Defect de fabrică ?!

Majoritatea mașinilor 1.0SCe:

- au montat GPL aftermarket
    - merg cu pomul de crăciun în bord cu sau fără probleme grave la motor (ex. mers în 2 cilindri 35000km apoi te miri că ai compresie zero pe un cilindru)
    - program de întreținere nerespectat sau piese neconforme

Leave a comment:

• paraschiv25
    replied
    In concluzie sa fie vorba de un defect din fabrica///

Oferim cele mai avantajoase optiuni pentru clientii care au nevoie de servicii de inchirieri auto otopeni practice cu masini de cea mai buna calitate de la modele medii pana la masini din gama de lux. Serviciile sunt disponibile chiar si in aeroport cu livrare la sosiri. Daca aveti nevoie de o optiune de inchirieri auto bucuresti chiar in oras sau in orice alta locatie agentia noastra va sta de fiecare data la dispozitie cu servicii de calitate.

Leave a comment:

• ktgcristi
    replied

130287390R - lant

130856739R - patina

130851723R - ghidaj

130704317R - intinzator

13094ED000 - ax

7703002637 - surub

130214967R - pinion arbore

130258852R - defazor admisie

130251523R - defazor evacuare
    ​Asta am pus eu cand am schimbat.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    https://www.expertpieseauto.ro/kit-d...8079gua-1.html Am gasit ceva, dar nu stiu nimic de acest brand, niciodata nu am folosit vreo piesa de la gua, din instinct il asociez cu asam. O sa caut pe net sa vad ce reputatie au. Macar skf daca era.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Faza tare e ca nu se mai gaseste nimic pe stoc nicaieri in tara daca am vazut bine, nici lant nici kitul complet cu pinioanele defazoare.

Leave a comment:

• t0rquemada
    replied
    În mod normal se face trecerea de la primul tip de distribuție (lanț de bicicletă) la tipul nou (lanț dublu) - e evident că se schimbă lanț+patine+întinzător+pinion arbore cotit și cei doi defazori. Problema e dacă restul motorului este întreg (câtă viață mai are), aici intrând alte variabile în calcul (km, ulei folosit, uber/bolt/taxi , etc ) și dacă are GPL, că dacă are GPL e stop joc (alt motor).

Orientativ la partea bolduită ai un preț cu 4 cifre.

Leave a comment:

• Stefan10tce
    replied
    Am citit ,dar din cate am observat problema a ramas nerezolvata.

Eu ma gandesc la doua variante:

Varianta 1 - codul 8201741144 --care teoretic trebuie sa contina :
    1x Lant distributie
    1x Întinzator hidraulic lant distributie
    2x Patina ghidare/tensionare lant distribe
    1x pinion arbore cotit
    2x pinion defazor arbore came admisie/evacuar

Varianta 2

130C16661R - kit distributie(lant+patine+intinzator);
    130251523R -pinion (ce defazor) evacaure;
    130258852R- pinion (cu defazor) admisie;

p.s.- ar fi si varianta 3 pe care am incercat-o deja ..si nu a functionat, si anume:

130C16661R - kit distributie(lant+patine+intinzator);
    130250493R - pinion evacaure (fara defazor);
    130248145R - pinion admisie (fara defazor);
    130214844R - pinion arbore cotit

Poate cineva a rezolvat aceasta situatie cu unele din variantele astea, sau poate prin alt mod , va rog sa imi spuneti.

Multumesc

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Exact, iar despre asta s-a mai discutat in acest topic, ex (prin Februarie 2022) aici:

Originally posted by Cristi822 View Post
    Da si aici la 1.0 sce nu se mai gaseste pe stoc lantul cu care a venit din fabrica, se schimba pinioanele de la cele doua defazoare admisie/evacuare sa poata acomoda ce se gaseste acum pe stocuri.

Leave a comment:

• Stefan10tce
    replied
    Salut,

Multumesc pentru raspuns.

Codul din poza 1, 8201714682 este cel din fabrica care nu se mai fabrica , ca alternativa din cele doua coduri din poza 2 , 130C12067R respectiv 130C18148R pentru ambele ar fi nevoie de inlocuit variatorele si pinionul de la arbore ..pentru ca lantul are alt tip de zale..daca o sa poti verifica si acest lucru, cand poti daca vrei.

Multumesc

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google