Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Gil26
    replied
    Corect , iar Cristi822 a avut grija de masina, a schimbat ce si cand trebuie (inclusiv bujiile cu unele corespunzatoare), tocmai de aceea a ajuns la 374 000 km si merge bine (exploatata daca tin bine minte si in regim de taxi):

Originally posted by Cristi822 View Post
    ....
    Eu îl am montat de la 150k km și merge bine mersi pana acum la 374k.

Leave a comment:

• DFA
    replied
    Originally posted by Cristi822 View Post
    ....... Posibil sa conteze pe termen lung si bujiile, .......
    EXACT!!!!

Nu posibil, ci garantat contează bujiile și schimbarea lor conform calendarului.

Aviz celor care trag de ele - lasă mă că merge și așa - și le schimbă MULT peste termenul recomandat..., că știu ei mai bine și că au văzut ei că nu are nici pe dr@cu...

Îhî..., și în fundal catalizatorul gâfâie..., apoi se miră că de ce a cedat CAT și de ce costă o gălăgie de bani..., dar el a făcut economii importante neschimbând bujiile la timp sau folosind ALTE bujii "mai bune", echivalente sau mai ieftine....

Leave a comment:

• CostiC
    replied
    Pana una alta am cumparat " Solutie curatare sonda lambda si catalizator PROTEC OXICAT 375ml "

sunt curios cum sa se comporte. eroarea a fost stearsa in reprezentanta , vedem cand si daca mai apare.

o zi buna!

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Multumesc gil26 pentru mentionare acolo in topic. Nu stiu daca acum mai functioneaza sau nu catalizatorul, dar la itp vad ca e ok, testarea se face pe benzina, nu pe gpl unde teoretic ar iesi valorile infinit mai bine.
    Daca ma uit pe google lifespan catalytic converter, iti spune undeva la 70-150k miles, in functie de cum ai exploatat motorul. Pierderi de ulei la ardere probabil si combustibil de proasta calitate spune acolo. Posibil sa conteze pe termen lung si bujiile, cum am mai spus pe acest topic, le folosesc pe cele iridium laser de la ngk 91121, care au echivalent si pe original folosite in special la 0.9 tce si 1.0 tce. Diferenta se simte mai ales la rece, se simt gazele altfel, fata de cele clasice cu electrodul plat (unde la rece se simtea miros puternic de benzina nearsa), bineinteles ca se simte si la turatii altfel.
    Azi imi fac curaj sa schimb si ultimul furtun sper, care ii spune Conducta clima AC 924009442R la doar 200 si ceva de lei 30cm de furtun. Imi lacrimeaza la un capat, topit, crapat fix acolo unde e colierul elastic.
    Probabil asta e durata viata a acestor furtune, undeva la 300k km, daca ma gandesc ca aici e o idee mai racoare vara, in comparatie cu ce e prin capitala de exemplu. Acolo coace masina cu tot ac care mai scade o idee temperatura motorului.

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Despre acest subiect (inclusiv adaptorul sonda oxigen) s-a mai discutat de cateva ori in acest topic.
    Dar si in topicul acesta: https://www.loganclub.ro/forum/forum...05#post3685005
    sau acesta: https://www.loganclub.ro/forum/forum...ficiency-below

Leave a comment:

• dizy82
    replied
    Banuiesc ca la asa ceva se refera.

Anunturi gratuite , peste 4 milioane: anunturi imobiliare, anunturi auto, telefoane mobile, locuri de munca, apartamente de inchiriat, masini second hand, haine.

Leave a comment:

• CostiC
    replied
    Ai vreo poza sau model? Multumesc!
    Last edited by 77sky; 27 August 2025, 19:04.

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Baga un adaptor la sonda din amonte și nu se va mai aprinde nimic. Adaptor care se găsea pe olx cu 70-100lei.
    Eu îl am montat de la 150k km și merge bine mersi pana acum la 374k.

Leave a comment:

• george.sce
    replied
    Mergi la mesteri faci dpf off si vinzi masina, scapi de grija,

Leave a comment:

• CostiC
    replied
    Salutare,

Dupa ce am schimbat catalizatorul la 40000 acum 3 ani in garantie pe banii Dacia, dupa alti 60000 de km se pare ca inca odata va trebui schimbat de aceasta data pe banii mei. Aveti ceva sugestii de catalizatoare ( marca, serie OE)? Sincer sunt putin dezamagit ca mizeria asta de catalizator a fost printre putinele lucruri care m-au deranjat la masina.

Multumesc!

Leave a comment:

• Cristi822
    replied
    Inca se fac schimburi la 30k, poza cu logan la vanzare pe olx. Eu la 28k am 5-6 schimburi facute .
    Intre timp am schimbat si amortizoarele pe fata la 370k acum, bineinteles ca erau praf si bineinteles ca chitaia ceva la denivelari, probabil protectia anti praf, protectii care erau rupte, crapate.
    Interesant ca arcuri nu se gasesc pe original, asam la greu si premier.
    You do not have permission to view this gallery.
    This gallery has 1 photos.
    Last edited by Cristi822; 22 August 2025, 14:08.

Leave a comment:

• DFA
    replied
    Originally posted by prometheus View Post
    ........acei "minim 4" in situatia lui, evident ca nu te scutesc 100% de orice problema dar reduce mult probabilitatea .............
    Ai o statistică de probabilitate a defectelor în funcție de nr. de cilindri? Sau vorbim doar vorbe?

Leave a comment:

• prometheus
    replied
    Nr de pistoane si capacitatea cilindrica, DA....pot face minuni, am adus in context acei "minim 4" in situatia lui, evident ca nu te scutesc 100% de orice problema dar reduce mult probabilitatea, daca isi permitea ceva electric....cu siguranta nu-l mai vedeam pe aici postand despre revizii/reparatii la 1.0 SCE.
    La tine orice masina cu 4 pistoane "nechinuita" te lesina cu fum si ulei ars ?
    Unde am scriu eu ca-l scapa COMPLET de orice problema ?

Leave a comment:

• DFA
    replied
    Originally posted by prometheus View Post
    ........... Eu daca eram in situatia ta, de a cumpara o alta masina, nu ma uitam la una cu motor in 3 pistoane ! sunt motoare chinuite rau de tot, fie ca este cu turbina sau aspirat, putea sa fie Ford, Skoda, Volkswagen, etc, nu luam in 3 pistoane ! mai bine una mai batrana dar cu minim 4 pistoane !
    Awwww...., ce drăguț......, încă unul care crede că numărul de cilindri este ceva magic și îl scapă COMPLET de orice problemă cu mașina sa......

Mașinile cu motoare în 4 cilindri "nechinuite" care ne otrăvesc cu fum, particule și ulei ars în trafic nu se văd..., alea's cazuri speciale, ieșite din context, nuuuuuuuuu? ;)

Leave a comment:

• Gil26
    replied
    Informatii sunt, iar cu dispozitivele /sculele potrivite si indemanare se poate strange si surubul minune nr. 5, chiar daca accesul este mai greu, un mecanic bun poate strange chiar si "la mana" cu aprox 62 Nm, ....

Leave a comment:

Working...
X
Anulare DPF
Politica de Securitate Google