Revizii/reparatii 1.0 SCe

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Foarte corectă observația și binevenită....Cel puțin eu am avut probleme cu ușa față stânga și capota motor (se sfolia vopseaua). Rezolvată pe garanție, ce-i drept cam greu. Ăsta e și motivul pentru care acum, la 4 ani, mă duc în reprezentanță să-mi schimbe uleiul și filtrele, binențeles consumabilele le duc eu. Pe partea de motor, electrică mașina a ieșit din garanție la 3 ani.
    Last edited by 77sky; 26 June 2022, 11:04.

    Comment


    • Originally posted by t0rquemada View Post
      Dacă scriu că reviziile efectuate in reprezentanță, pe perioada celor 3 ani, îți dau dreptul la încă 3 ani de garanție anticoroziune (conform carnetului de garanție, necitit de nimeni ) sunt rău și țin cu Dacia...
      Eu am facut 2 revizii la Dacia, (masina luata in 2017 nov.). in 2021 decembrie (dupa ce mai facusem 3 revizii singur), am fost si am rezolvat pe garantie rugina aparuta sub chedere. (pe langa faptul ca am GPL de la 2000 de km si rezolvata problema pierderii de ulei, la 30k km, tot pe garantie. Nu ii ridic in slavi, chiar deloc, cu mine p partea asta au fost ok. Daca vrei, pot lasa seria de sasiu, unde apar toate interventiile specificate mai sus.

      Comment


      • cbota nu ne-ai mai scris despre revizia din iulie. Tot la Cluj-N ai făcut-o și cu piese aduse de tine ? Suma achitată ?

        Comment


        • Da scuze de întărziere. Revizia (schimbul de ulei și filtre) am facut-o tot la Cluj-Napoca. Ca si anul trecut am dus eu consumabilele (239 lei) dar am avut surpriza că, dacă foloseau consumabilele mele si manopera lor era mai scump decăt dacă luam consumabilele de la ei (practic manopera se dubleaza cu consumabilele clientului). Așa că am preferat să păstrez consumabilele mele (pentru un schimb intermediar la 10.000km pe care îl fac eu personal) si sa iau consumabilele de la ei. Total pretul a fost (consumabile + 1 litru de antigel concentrat si manopera) 980 lei. Știu e enorm, dar am preferat asta pentru că mai am garanția anticoroziune care expiră pe 24 iulie 2024 care aș fi pierdut-o dacă nu făceam revizia la ei. Am avut experienta cu vopseaua de pe usa stanga fata si capota motor la 2 ani jumate si am preferat asta.

          Încă o dată scuze de întârziere....

          Comment


          • Buna ziua
            Am un Logan 1,0 din 2018 si fac cu le taximetrie,
            in momentul de fata am 219000 km, mentionez ca i-am pus GPL de la inceput,
            la 197000 km am scimbat supapeletoate 12, am gasit pe un piston 1,4 presiune, pe unul 0,8 si pe al treilea 0,2
            am schimbat si simeringurile. Totul e ok acum doar ca am momente cand se aude un zornait, cred ca de la lant, cand meg mai subturat.
            As dori sa schimb si lantul de distributie, m-a poate ajuta cineva cu un cod de produs, am gasit la pagina 45 un cod dar nu se gaseste nicaieri
            Multumesc mult.

            Comment


            • Sunt doua tipuri de lanturi montate pe acest motor, unul intre 2017 si 2018, al doilea tip il gasesti in magazine acum. Iar daca ai acel prim tip de lant, acum trebuie sa schimbi si cele doua role/pinioane defazoare pentru a putea acomoda acest nou lant de se gaseste in stocuri.
              Last edited by Cristi822; 29 September 2022, 13:36.

              Comment


              • Ok. E fabricata in iulie 2017. Stii cumva codurile de la lan si defazoare. Multumesc oricum pentru indicatii.

                Comment


                • Salutare!
                  Revizie de 5 ani, motor 1.0 SCE, aprox 30.000 km, am mers tot in reprezentanta, cu programare, am schimbat doar uleiul si filtrul de ulei (filtru de origine si 3 litri de ulei ulei Elf 900SXR 5w40), cel de habitaclu si cel de aer le schimb eu.
                  Pretul a fost unul super, mai ieftin ca la un service multimarca, mentionez ca am mers cu piesele mele.Mi s-a recomandat sa am in vedere antigelul, care e in parametri si nu a scazut deloc.
                  Am uitat sa cumpar saiba de la busonul de ulei..si am cumparat-o de la ei cu 7 ron..
                  PS: am primit si cadou un bidon de antigel..

                  Comment


                  • https://www.expertpieseauto.ro/mecan...201741144.html Ai in acest kit si acele 2 repere de la pionoanele defazoare.

                    Comment


                    • Tot respectul ,pentru conduita ta, în relația cu reprezentanta. Te-as ruga, însă, sa detaliezi, ce doresc dânșii sa ai în vedere la antigel, nivelul sau ca trebuie înlocuit ? Mentionez ca am în prezent 40k km, fără probleme de nici un fel , în toți acești ani(aprilie 2018) și aceeași atitudine cu reprezentanta, fără discuții, piesele mele-manopera lor. În primăvara voi face și eu revizia cu nr.5, tot la ei și în aceleași condiții, sunt mulțumit de prețul manoperei, în jur de 150 ron, filtre+ulei.

                      Comment


                      • Interesantă partea cu manopera. La Cluj Napoca manopera era dublă (14.07.2022) dacă veneam cu piesele mele. Oare aceste reprezentanțe pe cine reprezintă? Sau sunt stat în stat?! Care e legătura cu uzina de la Pitești? Eu nu mai înțeleg nimic....Aș mai avea 2 revizii la ei să nu pierd garanția anticoroziune....și n-as ”sării” peste ea mai ales că la vopsea m-am folosit de ea, după 1 an jumate de garanție.
                        Poate este cineva pe acest forum care mă(ne) luminează....cineva care lucrează în sistem (reprezentanțe)....Acum mici diferențe (plus minus 5-10 &) e de înțeles, da la dublu....!?

                        Comment


                        • Pentru alex1ioan: au recomandat sa am in vedere schimbul antigelului. In ceea ce priveste schimbul filtrului de aer este ceva banal de simplu, are doua cleme si ridici capacul.
                          La cel de habitaclu e putin mai interesant, dar tentant..trebuie avut grija sa fie montat pe sens.
                          O zi buna!.

                          Comment


                          • cbota Eu timp de 4ani cât am făcut reviziile la reprezentanta de pe Feleac, niciodată nu am plătit manopera dublă, desi am venit cu piesele mele. Atâta doar ca nu mi se aplicau reducerile(promoțiile) care erau la momentul respectiv. Poate și-au schimbat politica între timp.

                            Comment


                            • Originally posted by cbota View Post
                              Interesantă partea cu manopera. La Cluj Napoca manopera era dublă (14.07.2022) dacă veneam cu piesele mele. Oare aceste reprezentanțe pe cine reprezintă? Sau sunt stat în stat?! Care e legătura cu uzina de la Pitești? Eu nu mai înțeleg nimic....Aș mai avea 2 revizii la ei să nu pierd garanția anticoroziune....și n-as ”sării” peste ea mai ales că la vopsea m-am folosit de ea, după 1 an jumate de garanție.
                              Poate este cineva pe acest forum care mă(ne) luminează....cineva care lucrează în sistem (reprezentanțe)....Acum mici diferențe (plus minus 5-10 &) e de înțeles, da la dublu....!?
                              Nu lucrez la Dacia si nici pentru Dacia dar cateva lucruri se cunosc din diferite articole de presa.
                              In Romania, reteaua Dacia este bazata pe contracte de tip agentie. Dealerul primeste un comision fix la vanzarea unei masini fiind practic un agent de vanzari de sine-statator si nu un revanzator. Cu alte cuvinte, masinile vandute nu sunt cumparate si stocate de dealeri. Distribuitorul national este Renault Commercial Roumanie care sustine si cheltuielile de amenajare ale showroom-urilor.
                              Prin acest sistem este redusa presiunea financiara asupra dealerilor dar este limitat controlul preturilor si al castigului.

                              Este firesc astfel ca fiecare dealer (care, cel putin la noi, este acelasi si pentru Renault si Nissan) sa aiba manopera diferita, fie ea chiar si dubla. Se poate foarte bine sa fie aleasa o alta locatie unde sa se faca reviziile, alta decat cea de unde a fost cumparata masina, daca acolo sunt tarifele mai mici.
                              Last edited by gabrieln1960; 1 October 2022, 18:16.

                              Comment


                              • Am o întrebare la Logan 2019 1.0 sce e normal sa intre 3,6 l iar nivelul sa fie la maxim ?

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google