Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • La cat am avut de umblat dupa dosare de dauna , plimbari la reprezentanta , asteptat dupa piese (o luna) si 2 saptamani de reparati ,apoi cireasa de pe tort cu plimbatu la RAR sa imi scrie seria de sasiu de pe stalpul avariat sa nu mai vorbim de nervi mancati in tot timpul asta ,singurul lucru bun a fost ca nu am fost eu vinovat si nu o trebuit sa imi usurez buzunarul cu 9500 ron pentru spate si 12500 lei lateral . Eu daca as putea as face o lege ca soferul vinovat de accident sa se ocupe in totalitate de actele si reparatia masini care a avariat-o ,sa piarda el zile intregi si sute de lei in combustibil nu sa imi arunce o asigurare in fata , sa zica scuze nu am vrut si la revedere. Cine a patit asa ceva stie despre ce vorbesc. Noroc ca am avut CASCO si au rezolvat baieti deacolo actele si apoi au recuperat ei paguba de la asigurarea vinovatului ,ca daca nu umblam si acuma dupa despagubirea la asigurare pentru ca ambi vinovati aveau asigurare la city insurance care era falimentata .
    Pentru mine era mai usor sa se activeze airbagul sa o faca dauna totala si sa imi iau alta masina .
    Chiar is curios cat de tare trebuie busita masina sa se activeze aceste airbaguri ca la lovitura laterala masina mea a patinat lateral un metru si ma zgatait destul de serios .

    Comment


    • Aviz amatorilor care se "zgarcesc" la 1500-2000 lei CASCO pe an!
      Stiu cu e si eu am patit-o de 2 ori, fata - spate in 6 luni .
      Spate - dauna 10200 RON pe RCA OMNIASIG vinovat.
      Fata - CASCO regres dupa ce EUROINS a ales sa faca investigatii suplimentare. Un Golf 4 mi-a iesit in fata si nu am apucat nici macar sa franez noroc ca a fost viteza mica, cu toate astea s-a schimat tot in fata, 25 de piese in total... nu vreau sa stiu cat a ajuns dauna, stiu doar ca o bucata de tabla care tine farul costa 1400 RON (!!!) si un far 1800 RON.

      Nici la mine nu a sarit airbag sau sa franeze masina singura.
      In ambele cazuri masina a stat 3 saptamani in service.

      Originally posted by daymaker View Post
      mircionesb Eu am impresia ca toata reteaua Dacia este cam depasita de situatie, fiind masina noua si TRAINING canci.
      Eu am fost sa-mi schimbe un senzor de oxigen fiindca "verifica sistem antipoluare" si dupa ce a venit, la o luna de la diagnosticare, nu l-au mai montat, motivatia "nu ala ar fi vina si cica trebuie sa vina unu specializat sa vada exact problema si sa le las masina acolo cateva zile". Eu le-am zis sa ma sune cand ajunge acolo, a trecut o saptamana si nimic. Masina nu le-o las daca nu-mi da alta la schimb.
      Eroarea a disparut intre timp dar acel senzor tot nu "functioneaza in parametri" si cosumul este cam ridicat.
      Pana la urma m-au chemat sa schimb senzor fara sa mai vina "specialisti" sa vedem cum se comporta mai departe....

      Attached Files
      Last edited by daymaker; 25 March 2022, 20:35.

      Comment


      • Cum adica Euroins (presupun ca este RCA-ul vinovatului) a ales sa faca investigatii suplimentare?
        Nu ati avut dovada de la politie?
        Ati facut cumva constatare amiabila?
        CASCO la ce firma este?

        Comment


        • Masina mea a fost destul de sifonata si Golful nu a avut nimic.
          Am primit notificare de la EUROINS (RCA vinovat) ca in tememiul legii nr 20/2017 firma asiguratoare isi rezerva dreptul de a face investigatii suplimentare cu privire la producerea accidentului si ca nu deconteaza nimic.
          Amiabila, politia nu se deplaseaza la tamponari usoare fara victime, am sunat de 2 ori la 112.
          CASCO este la Allianz Tiriac.

          Comment


          • Eu am avut norocu ca am camera in fata si in spate care filmeaza tot timpul . L-am trimis filmarea cu accidentele la constatator ,chiar daca nu o pot fi folosite la dosar a ajutat enorm pentru ca una ii sa explici cuiva ce sa intamplat si alta ii sa vada el un video .Toata lumea spune ca pui camera video degeaba ca nu poti folosi filmarea la nimica dar eu nu indraznesc sa pornesc la drum fara camera si un card sd de rezerva in caz de ceva. O intamplare la un prieten apropiat dovedeste cat de utila ii filmarea : Acest prieten mergea regulamentar pe drum si intr-o data un prost nu sa asigurat si i-a sarit in fata langa o trecere de pietoni (10m) .Pentru ca mergea cu viteza redusa 30 km max ,a reusit sa franeze dar l-a lovit pe individ care sa ales cu cateva zgarieturi . Problema ca acest individ a facut crize si a chemat politia ca a fost lovit pe trecerea de pietoni .Cand a sosit echipajul de politie l-a interogat pe individul acidentat care a facut spectacol cum ca el nu mai poate trece drumu in siguranta si l-au informat pe prietenu meu ca il paste dosar penal pentru vatamare din culpa. Acest prieten este o persoana calma si i-a invitat pe domni politisti la masina lui unde a dat play la inregistrarea cu accidentul unde au vazut cum mergea si momentul cand i-a sarit in fata la 10 m de trecerea de pietoni . Dupa acestea domni politisti au iesit din masina s-au dus la individul acicdentat si la invitat la sectia de politie impreuna cu prietenu meu apoi i-au dat amenda maxima pentru trecerea neregulamentara a drumului pentru ca a mintit in legatura cu intamplarile evenimentului si au intocmit un proces de constatare a accidentului unde individul accidentat era vinovat si trebuia sa plateasca din buzunarul lui reparatia masini (o indoitura la capota). Asa ca nu va luati dupa alti care zic ca camerele nu ajuta la nimica si nu sunt legale pentru ca in caz de accident politistul va fi foarte bucuros sa vada inregistrarea iar cel vinovat daca va vedea camera va fi mult mai inclinat sa zica adevarul. O camera video decenta o gasiti si la 200 lei iar in caz de acident va fi cea mai buna investitie facuta .

            Dar sa revenim la subiect . In ultima luna am observat ca devine tot mai greu sa bag in viteza 1 sau marsarier . Dupa ce pornesc masina sau dupa ce stau la intersectie mai mult efectiv trebuie sa ma imping in schimbator sau sa incerc de mai multe ori sa intre in viteza ,dupa ce am reusit sa bag masina in viteza schimbatorul merge usor daca o pun in neutru si incerc din nou .
            Am sesizat aceasta problema cand am fost sa remediez sistemul SOS iar mecanicul care a preluat masina sa o duca in service a constatat problema cand a incercat sa o porneasca . Dar pentru ca ma grabeam sa merg la lucru si remediera SOS-ului a durat mai mult decat ma asteptam a trebuit sa fac o programare pentru aceasta problema in alte zile . Is curios scap cu un simplu reglaj sau trebuie sa schimbe piese din nou.

            Comment


            • in general, cam cat tin placutele de frana? care este media?

              Comment


              • De când cu astea ecologice, țin cam ; " de la culesul porumbului, pana la tăiatul cocenilor". Nu e o medie, influențează foarte mult stilul de mers, trebuie verificat periodic.

                Comment


                • Ca sa nu deschid topic separat doar pentru intrebarea asta: voi (cei cu ECO-G 100) cat tineti benzina maxim in rezervor? Ar fi mai ok sa-i fac plinul odata la 3-4 luni (merg cat se poate de mult pe gaz, exceptie fac cand ies din tara si nu gasesc statii GPL) sau sa alimentez mai putin (jumatate de rezervor) dar mai des?

                  Intreb pentru ca din cate am citit benzina isi cam pierde din proprietati dupa un anumit timp (3-6 luni, depinde de mai multi factori), si mai stiu ca nu-i tocmai ok sa ai rezervorul spre gol (cel putin asa-i la diesel, in special iarna).
                  Last edited by catelullego; 28 March 2022, 15:37.

                  Comment


                  • eu fac asa. la un o butelie de gaz, o linie de benzina. si tot asa pana ajung pe o linie la rezervor si reumplu jumatate.

                    Comment


                    • Originally posted by catelullego View Post
                      Ca sa nu deschid topic separat doar pentru intrebarea asta: voi (cei cu ECO-G 100) cat tineti benzina maxim in rezervor?
                      Vara țin în rezervor doar 10 litri - cum ajung la rezervă mai adaug 5 litri ș.a.m.d.

                      Iarna țin în rezervor 15 litri - cum ajung la rezervă mai adaug 10 litri ș.a.m.d. - de ce? din cauză că iarna consumul de benzină crește (pre-încălzire CAT+GPF + încălzire motor + comutare târzie pe GPL)

                      Astfel, intervalele de alimentare cu benzină sunt egale tot timpul anului și adaug benzină proaspătă la minim 30-45 de zile.

                      Și da, se observă că o benzină veche de 3 luni pornește motorul "altfel" față de una proaspătă.

                      Pe măsură ce benzina e tot mai stătută timpul de pornire crește, cine e atent poate observa.
                      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                      Comment


                      • Si eu tin in rezervor suficenta benzina sa imi ajunga pana la o statie peco decenta de ori unde as fi in caz de vro problema, de obicei tin sfert rezervor si o folosesc doar pentru pornirea si incalzirea motorului .Daca in maxim 2 luni nu am consumat cantitatea de benzina sa aprinda becul de combustibil scazut ,voi functiona doar pe benzina pana se aprinde becu respectiv si apoi alimentez cu 10 L benzina care ii suficenta sa se amestece cu cea veche. La acest mod de functionare am observat ca pe timpul ierni cei 10 litri ma tin cam o luna si apreciez ca vara voi prinde cam o luna jumate. In felul acesta sunt sanse mici ca benzina sa se invecheasca in rezervor , iar pe timpul veri voi reduce alimentarea doar la 5 litri din motivul ca benzina se pastreaza mai bine la rece si se degradeaza mai rapid la caldura . Nu vad nici un rost sa ti cantitati mari de benzina in rezervor daca mergi pe GPL ,iar in Romania nu cred ca este un drum care sa nu aiba o statie peco din 50km in 50Km .
                        Eu personal vreau sa consum cat mai putina benzina si sa folosesc GPL-ul cat mai mult posibil mai ales in oras pentru ca este mai prietenos cu mediu . De multe ori am observat ca la pornirea masini mirosul de benzina arsa este insuportabil (iar vantul bate tot timpul in directia gurei de ventilatie a masini) iar dupa ce trece pe GPL poti sa stai in jurul masini fara sa te ineci de emisile de esapament. Chiar si dupa ce se incalzeste catalizatorul si filtru de particule cat timp merge pe benzina are mirosul specific benzinei arse.

                        Comment


                        • am fost azi sa schimb si eu uleiul la 15 mii (487 lei cu tva la nesty in bucuresti) si iar am semnalat problema cu agatatul in treapta 1 si 2... a doua oara, la doua service-uri diferite. mers cu ea 150-200 m testat, raspuns defect nemanifestat. Aveti idei cum tre` sa procedez in continuare? am dat mail si la vocea clientului cu aceasta problema. Cum dracu sa se manifeste, daca face random, in timp ce mergi prin trafic. tre` sa il aduc pe ala din service sa mearga cu mine o zi intreaga?!

                          Comment


                          • Dacă manifestarea este aleatorie e foarte greu de mers mai departe... Dacă e vorba de un defect poți doar să speri că se va accentua și va deveni predictibil și ușor de demonstrat.
                            Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

                            Comment


                            • face random... adica poate o ora sa nu faca si la un semafor sa faca de 3 ori... in acest caz, cum pot dovedi, tinand cont ca nu accepta filmare din partea mea, ci doar a celui din service, care logic, nu poate sa stea cu mine cateva ore sa ne plimbam pana face. practic eu am un defect care face random si nu se poate remedia ca ... nu face in acele 2,3 minute ))))))

                              Comment


                              • Poate nu masina e gresita ...

                                ia gindeste -te

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google