Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cam așa se aude la mine tija -> https:// youtube . com/shorts/XwWVJU_E_C4 (sunt două filmulețe, unul după altul). Sincer, probabil că se aude deja de mii de kilometri, dar nu mi-am dat seama. Eu mă așteptam cumva să se audă ca un zornăit mai înalt. Am crezut probabil că pârâie eșapamentul.

Ca să rămână scris, poate face cineva o statistică: mașina are 28 700 de kilometri, făcuți în 3 ani. A mers 90% din timp pe autostradă sau în afara orașului. Sandero 3 Stepway, fabricație 06.2022.

Nu-s stresat, Mihai. Îmi schimbă ei turbina, o schimb eu... Oricum, cumva se rezolvă când s-o duce naiba. Știam de problema asta înainte să iau mașina, deci mi-am asumat-o. Mașina-mi place, așa că nu am de gând să renunț la ea. Cât despre bani, sunt făcuți să circule. Să fim sănătoși noi, că asta e mai important.

Ursa, sigur zornăie și la tine turbina. O dată ce îi remarci zgomotul, ai să-l auzi mereu. M-aș mira să ai erorile în cascadă cauzate de lipsa de etanșeitate a supapei de descărcare dar să nu se audă nimic.

A propos, Ursa, salutări. Nu ne-am mai citit de pe FT.
    https://youtube.com/shorts/XwWVJU_E_C4
    Last edited by T09V; 6 August 2025, 21:59.

Comment

• Scaunele fata cedeaza foarte repede, sunt inconfortabile la drum lung provoaca dureri de spate, ati pus alte scaune in loc?
      Au calitatea mai slaba decat la primele Logan 1 din 2004

Comment

• Care ați avut probleme cu mocheta care iese de sub cheder in parte din spate a mașini mai exact in zona in care te sui in masină, ce soluție ați găsit?

Comment

• Ce presuri folosiți care nu alunecă sub scaunele din față?

Comment

• Originally posted by Lucianlucian View Post
            Care ați avut probleme cu mocheta care iese de sub cheder in parte din spate a mașini mai exact in zona in care te sui in masină, ce soluție ați găsit?
            S-au desprins plasticele de care este prinsa mocheta cu scoabe. Cauta si vezi cauza. La presuri ai nevoie de velcro. Cauta fasii de velcro si aplica pe spatele presurilor existente cu clei epoxy...
            Daca pasagerii insa isi bat joc, cam greu oricum la acest subiect
            Să ne țină turbinele!

Comment

• You do not have permission to view this gallery.
              This gallery has 1 photos.

Comment

• Vad ca ai mult trafic in spate, presupun ca doar pragurile de plastic alea pentru sandero 3 ar face treaba. Ca sa vezi in ce stare e prinderea mochetei. trage de chederul de partea de jos, in sus. Vei vedea cum e aranjat acolo. Se prinde intr-un plastic alb, scurt, cu scoabe, care este tinut in loc de cheder...
                Pe grupul de FB logan 3 club au fost postari despre pragurile de pe sandero comandate de prin Turcia paremi-se ( sunt mai scurte decat trebuie, dar decat nimic )
                Să ne țină turbinele!

Comment

• Originally posted by asitaka View Post
                  Schimbare baterie modul SOS și demontare torpedou.
                  Mulțumesc DFA pentru contribuțiile pe loganwiki referitor la acest subiect care au facilitat mult procesul.
                  Am schimbat bateria preventiv. Careva erori nu îmi dădea, doar licarea cheița pe denivelări ocazional și apărea "Verifică modul SOS".
                  Mașina e din noiembrie 2021, acum am 43.800 km pe bord.
                  Am deconectat mai întâi borna negativă apoi cea pozitivă, la sfârșit am deconectat in ordine inversă, însă am observat că stătea proptit lipit de terminalul+ al bateriei de 12v. Trebuia să îndoi puțin mai tare cablul și să mă asigur că nu va reveni în poziția inițială.
                  Se scoate torpedoul și deasupra sa, sub bord se afla acest modul. Se apasă pe limba de plastic de după bracket'ul de fier și se trage spre motor.
                  Surprinzător nu a apărut nici o eroare în bord după finalizarea lucrării.
                  Bateria veche da 3.3v. cea noua nu m-a ajuns capul sa o masor.
                  Bateria noua a venit din China cu 25 euro. La reprezentanta costa doar bateria ~290 euro
                  Atașez poze
                  Am reusit si eu schimbarea bateriei, tot fara sa apara eroare in bord. Cu ocazia asta ii multumesc lui DFA pentru toate informatiile de pe site ul ala fenomenal si lui asitaka pentru pozele din postarea asta, au facut tot procesul o joaca de copii.
                  Masina a facut 3 ani si m-am gandit sa schimb bateria preventiv cu speranta ca tine pana la urmatorul ITP si ca nu va fi nevoie sa merg in service vreodata pentru aceasta baterie.
                  Bateria veche era la 3.36v iar cea noua la 3.21v, 3.2v am vazut pe eticheta ca este valoarea nominala a bateriei.
                  Am fost surprins sa vad ca cea comandata de pe ebay are fix aceleasi doua etichete ca cea originala din masina si ca cea comandata de pe ebay este produsa in 2021...iar cea din masina in 2022. Am cautat putin si am gasit ca genul asta de baterii ar avea un shelf life destul de mare, vedem daca ma tine 2 ani cat am nevoie, dupa care vine alta.
                  You do not have permission to view this gallery.
                  This gallery has 1 photos.

Comment

• Salutare ,și eu am aceeași problema ,de vreo 10 zile sa aprins și la mine martorul de SOS In bord ,am fost la reprezentanta (General autocom Focșani) și au zis ca nu se schimba bateria ,se schimba modulul cu totul ,am găsit baterie ,dar nu am găsit tester sa șterg eroarea ,la reprezentanta nu vor

Comment

• Nu e nevoie de tester dacă respecți procedura de schimb a bateriei...

HowTo - Cum să / Tutoriale - Logan/Sandero III 2020-2028 wiki
                      Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• De la o vreme mi se deschide foarte greu capota - trebuie sa actionez de 3-4 ori clapeta pentru ca aceasta sa "sara". Cu ce fel de vaselina sa ung mecanismul? De la cablu nu cred ca este.

Comment

• catelullego white lithium grease. Am dat si pe broaste/incuietori/balamale la usi/portbagaj. Trebuie insa sa acoperi zona sa nu dea pe plastic/cauciuc. Tine 6 luni sau mai mult, aproximativ. Lubrifiantii silicon tin doar cateva saptamani max (pentru cauciuc insa sunt bune).
                          Last edited by asitaka; 20 August 2025, 17:29.
                          Să ne țină turbinele!

Comment

• Asta ar fi cea recomandata, vaselina teflonata, cea cu litiu este pentru rulmenti, asta trebuie tie

Spray Vaselina cu teflon Mobil Grease PTFE Spray, 500ml este un aerosol lubrifiant sintetic pentru toate tipurile de industrie.Beneficii Spray Vaselina cu teflon Mobil Grease PTFE Spray, 500ml:- indeplineste cerintele FDA pentru lubrifiantii cu contact accidental cu alimente, 21 CFR 178.3570 si este inregistrata NSF H1;- nu contine derivati de origine animala si alergeni enumerati in anexa II la Directiva 2011/1169/CE privind ingredientele alimentare;- formulat cu un ulei de baza 100% sintetic si aditivi specifici care asigura performante ridicate de lubrifiere si anti-uzura intr-un interval larg de temperatura (-40°C pana la +150/180°C, dupa evaporare);- prezenta teflonului de tip PTFE permite rezistenta la substante chimice (alcali, spalarea apei, praf...) si promoveaza lubrifierea pe termen lung;- dupa uscare, PTFE Spray lasa o pelicula uscata, antiaderenta si fara grasime, limitand riscul de gripare a componentelor lubrifiate si reduce frecarea;- elimina apa din piesele lubrifiate si protejeaza impotriva ruginii si coroziunii;Aplicatii:Spray-ul PTFE este recomandat pentru lubrifierea masinilor utilizate in toate tipurile de industrii, inclusiv productia de alimente, bauturi si ambalaje.Spray-ul PTFE este recomandat in special pentru lubrifierea glisierelor, osiilor, lanturilor, camelor. coloane, ghidaje, patine, sine, transportoare si diverse alte mecanisme.Spray-ul PTFE este recomandat in special pentru lubrifierea in medii umede sau prafuite (faina, praf de carton, etc...).

Comment

• Cea cu litiu NU este doar pentru rulmenti (si pentru rulmenti poate sa fie cu totul alta discutie), iar vaselina WD-40 cu litiu se foloseste si “… pentru balamale auto, angrenaje, pinioane, zăvoare /incuietori, șine de uși, scripeți, cabluri și șine de ghidare de exterior și auto”, am subliniat asta si in fisa tehnica atasata de pe site-ul producatorului wd40.com si nu de pe vreun site uleideulei.ro.

Oricum, egal ce vaselina se foloseste, aceasta poate sa ajute dar nu neaparat sa rezolve complet /definitiv problema colegului “De la o vreme mi se deschide foarte greu capota - trebuie sa actionez de 3-4 ori clapeta pentru ca aceasta sa "sara".”, poate ca este bine sa se verifice si mecanismul, cablul, reglajele, …

Attached Files

Comment

• Originally posted by DFA View Post
                                Nu e nevoie de tester dacă respecți procedura de schimb a bateriei...

HowTo - Cum să / Tutoriale - Logan/Sandero III 2020-2028 wiki
                                Salutare, dar odată ce am eroare In bord se poate stinge dacă urmez pași si Inlocuind bateria ?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google