Logan III - Probleme Tehnice

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• 1. Păi cu mașina parcată nu ai ce căuta cu CV băgată într-o treaptă...

2. mesajul „Acţionează frâna de parcare” apare pe tabloul de bord​?
    Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• 1. Așa am ținut mașina cat a fost ger, dar cu frana de mana lasata prin metoda apăsat ESS, mașina în viteză, frana călcată, apăsat buton frana mana.
      2. Da + bip bip
      0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• ok, eu nu văd problema pe care o vezi tu...
        Logan III Comfort ECO-G 100, Iulie 2021, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălzite+Climă, P. Comfort, P. Parking 2, volan piele, geam. el. sp.

Comment

• Opresc mașina din rulare, ambreiaj călcat, în viteza, opresc motorul, scot centura, deschis ușa ( într-o oarecare ordine)....frana nu se activează. S a întâmplat de câteva ori.
          E normal?

0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• Mai sus am omis sa trec și frana călcată.

Așa cum se comportă pare un mod în care poți lăsa mașina parcată fără EPB activata.

0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• 1. Când mașina trebuie lasată/urcată pe un elevator de exemplu, cum o lași pe liber (pe neutru, frâna de mână eliberată, volan deblocat) ? Întrebare întrebătoare.
              2. În mod normal (anti orice) mașina o lași în viteză și cu frana de mână trasă... în garaj sau curte, da, o lași cum vrei tu.
              Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• 1. Nu s mecanic, n am elevator, habar n am cum ar trebui. Probabil în funcție de necesitate și operațiile care se fac, dar cel puțin în viteză sau frana de mana trasa ...sa nu "fugă" mașina când lasi elevatorul jos.

2. De regulă parchez cu mașina în treapta 1.
                La Logan 2018... fără frana de mana dacă e drept si cu frana de mână pe drum înclinat.
                La eco g 2025 ...cu EPB automat sau manual când este ger.
                Sincer, as fi preferat fara EPB, însă este foarte comod și așa.

Poate ar fi trebuit o metodă mai simplă de a lăsa mașina în parcare fără EPB activa....oricum cine se gândește că reduce nr de acționari se înșală...

Se pare că ceea ce am experimentat mai sus ar fi o "eroare" tranzitorie.
                Urmăresc comportamentul și poate identifica un tipar de manifestare.
                0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

• Repet, nu e o problemă, de regulă zona unui e elevator e plată deci mașina nu pleacă nicăieri, iar pentru calare pe brate, uneori mai trebuie împinsă/trasă câțiva cm, o plăcere pentru operator dacă o lași în viteză și/sau cu frâna de parcare trasă.

Oricum, dacă o lași pe neutru face un scandal de nu se poate (display pe roșu, care are TdB cu 4 ace) că nu ai acționat frâna de mână.
                  Pentru H4B(0,9 TCe) datu' cu părerea (mai ales cand nu ai toate datele) e sport național - Do not feed the trolls.

Comment

• Originally posted by anduvirgil View Post
                    Mai sus am omis sa trec și frana călcată.

Așa cum se comportă pare un mod în care poți lăsa mașina parcată fără EPB activata.
                    modul ăla de funcționare "pe manual" este explicat pe Logan3Wiki de câțiva ani buni... - deci de fapt nu e nici o problemă - tu eliberai manual EPB fără să realizezi ce faci...

Frâna de parcare (manuală sau electrică) se numește așa - Frâna de parcare - dintr-un motiv evident…, să fie folosită când mașina e parcată…
                    Nu este nevoie să o lași parcată într-o treaptă de viteză decât dacă parchezi într-o pantă sau rampă abruptă și frâna de parcare nu asigură o imobilizare suficientă.
                    În situații normale frâna de parcare e mai mult decât suficientă să țină pe loc mașina.
                    Ar trebui să te obișnuiești ca ÎNTOTDEAUNA când oprești mașina să tragi frâna de parcare, în special dacă este manuală - cea electrică (EPB) se activează automat.

În plus, folosirea frânei de parcare e benefică pentru frânele tip tambur - prin acționarea frânei de parcare se reglează automat distanța dintre saboți și tambur.

Comment

• Originally posted by DFA View Post
                      modul ăla de funcționare "pe manual" este explicat pe Logan3Wiki de câțiva ani buni... - deci de fapt nu e nici o problemă - tu eliberai manual EPB fără să realizezi ce faci...
                      Exclus să replic procedura din manual în situațiile date, pentru că: motor oprit, centura scoasa, usa deschisa...frana nu se activeaza
                      Mai repede ...„Este doar o eroare tranzitorie, relativ comună la modelele 2023-2024-…”

E un subiect foarte discutabil ...cum să lași mașina parcată.
                      Pentru fiecare situație în parte există motive pro și contra.
                      Eu prefer fără frana de parcare...așa m am obisnuit. La frana parcare electrică e mai greu...deci merg pe.modul automat ​​.

Dacă dpdv tehnic este benefică utilizare frânei de parcare de fiecare dată , posibil să mi schimb "năravul", așa cum am făcut după ce am aflat de frana de motor.
                      0.9 TCe 2018, ECO-G 2025

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google