Logan 1.4 din 2007 cu 76 000 Km
Bujiile sunt originale. Nu am umblat la ele.
Bujii Logan
Collapse
X
-
Acum am montat ngk în cutii ngk, made Tailanda. Pe acestea noi le-am reglat de la 0,65-0,7mm cât erau, la 0,55mm. Trage mai bine din ture joase pe gpl. Am deja 2000km cu ele. La 25kkm de oraș le schimb, dacă o ține atâția km.
Leave a comment:
-
Deși gapul nu este mărit excesiv (0,77mm), depunerile iau din energia scânteii.După 35kkm rulați preponderent în oraș, așa arătau:
Leave a comment:
-
Când le-am demontat pe astea care au inceput să întrerupă la 35kkm, aveau gap aprox 0,77mm, iar rezistența interna a scazut la 3,23/3,36/3,35 kohm. Noi aveau 4,74/4,43/4,36 kohm. Gapul marit și depunerile de pe izolatorul ceramic și electrodul de masă le-au scos din parametri.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Da, gpl le consumă mai repede. Al doilea set bujii iridiu de origine m-a ținut mai puțin, respectiv 35kkm când a început să întrerupă în accelerare la mers pe gpl, pe benzină mergea normal. Mers aprox 95% oraș.Originally posted by turcandan View PostOare GPLul le consumă mai repede?
- Likes 2
Leave a comment:
-
A folosit cineva bujii denso iridium la 1,0Tce? Ce cod bujie recomandati
Leave a comment:
-
Cică bujiile astea cu Iridium de la NGK au garanție pe 120k km, iar ei zic că duc și până la 200k km, ceva de genul zice și Alex Stoica pe YouTube, că le-a schimbat la 60k și arătau ca noi. Oare GPLul le consumă mai repede?Originally posted by mike-5 View Postcele noi zboară la maxim 50k km
Leave a comment:
-
Trebuie sa existe un inlocuitor, cauta dupa vaselina izolatoare bujii.
- Likes 1
Leave a comment:
-
Stiu, fix pe asta o caut, dar nu se mai gaseste. Pe daciashop (sau pe orice alt site de piese) nu mai exista in stoc; poate nu se mai fabrica...
Leave a comment:
-
Aceasta este vaselina speciala pentru bujii si din cate stiu, o poti comanda de pe DaciaShop.
- Likes 1
Leave a comment:
-
mike, zi-mi te rog unde ai gasit tu vaselina beru zkf01. Am vazut ca si in manualul de service e recomandata, dar eu in 2024 nu reusesc sa gasesc nicaieri
Leave a comment:
-
Logan 0.9 TCe, fabricație 11/2018, bujii laser iridium NGK ILKAR7J7G schimbate după 74k km cu unele același cod. Din 74k km/aprox90% urban, 52k km mers gpl instalație after market.
Bujiile vechi:
1 prima de lângă cutia viteze, gap aprox 0,82 mm, rezistență 3,9 kohm,
2, gap 0,8 mm, 3,4 kohm
3, gap 0,77 mm, 3,4 kohm.
Bujiile noi:
toate gap 0,65 mm, rezistență 4,7/4,4/4,4 kohm.
Cele vechi au fost date din fabrică cu vaselină albă izolatoare, la cele noi am folosit Beru ZKF01. Bujiile vechi nu dădeau întreruperi, le-am schimbat preventiv, mai aveau încă "pastilele" ok între care se realizau scanteile, dar ceramica și electrodul de masă aveau destule impurități pe ele. Drept urmare, cele noi zboară la maxim 50k km, preponderent urban, unde în afară de kilometri, ai și funcționare în ore.
Bujiile se schimbă preventiv, nu când deja întrerup și au gap destul de mare, forțând bobina/bobinele de inducție.
- Likes 3
Leave a comment:
-
Logan 1.4 din februarie 2007 cu 60 000 Km functioneaza fara probleme
Merita inlocuite bujiile originale? Nu am umblat nicio data la ele.
(In manualul de intretinere scrie ca se chimba la 30 000 Km)
Leave a comment:
-
Logan 1.4 din 2007 cu 59 000 Km
Bujiile sunt originale. Nu am umblat la ele. (De ce as fi facut-o?) Motorul functioneaza fara probleme.
- Likes 2
Leave a comment:
-
@prometheus-a mea are 160tkm,nu o am de mult timp, am parcurs cu ea 2500km, nu consuma ulei dar una din bujii a avut tot asa, depuneri de calamina pe o parte, doar ca nu stiu sa spun care, le-am inlocuit doar, nu le-am studiat foarte tare pentru ca nu am crezut sa apara probleme-am avut in trecut alt logan identic si nu au fost probleme la inlocuirea bujiilor Renault.
Astea au costat 15 lei bucata desi toti le vand cu 20 dar fiind vorba de epiesa am riscat, cand le-am ridicat am vazut eticheta cu conex pe cutii
Leave a comment:

Leave a comment: