Discutii generale 1,6 16v

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Sunt mulțumit că ați înțeles ideea. Și e clar că dintre toate cel mai important lucru pe care l-am făcut a fost cumpărarea de cauciucuri de iarnă. Restul investițiilor sunt mofturi!. Românii nu înțeleg diferența majoră între cele două tipuri. A fost nevoie de o lege (încă neaplicată) ca să se miște ceva. Nici media(emisiunile tv) nu ajută oamenii să înțeleagă că e mai important să ai cauciucuri de sezon(chiar și un brand mai ieftin) pe o mașină de calitate medie(logan) decât să ai un merțan și să umbli acum cu slicuri. Cunoscuții mei se uitau la mine ca la unu dus când am dat prima dată jos michelinurile(noi) de vară și am pus altele noi de iarnă (octombrie 2007). Acum au început chiar să îmi ceară sfaturi de genul ”să mai aștept?” sau ”care sunt mai bune?”. Câțiva au pregatite seturi de vară/iarnă și așteaptă să fac primul pasul, apoi acționează. Deci se poate!
    Plus că este o investiție pe care nu o faci toată ziua și cu o exploatare corectă (rotația si echilibrarea) pot trece ani mulți fără să mai ai alte costuri(eu am trei și mai sper la doi).

    Comment


    • Lasa domnule smintitii care se urca intr-un mercedes de-o seama cu mine, si au impresia cum ca ar conduce cine stie ce scula.
      Aiurea, acum scula respectiva, s-ar integra perfect in trusa de traforaj.

      Revenind la topic: este si normal ca pretul masinilor sa scada, din moment ce cererea este mult mai stramtorata.
      Pe mine inca ma socheaza oamenii care cer 6000 pe un Logan, in curand de 5 ani.

      Comment


      • Unii sunt rupti de realitate, altii merg pe principiul ca nu e prost cine cere, e prost cine da.
        '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

        Comment


        • Daca n-ar fi "prosti" care sa cumpere masini noi...de unde si-ar mai lua "desteptii" sh-uri?

          Comment


          • Si ce legatura are cu ce discutam noi?
            Masini se vor cumpara mereu, doar sunt consumabile. Indiferent, cine si cand intra in posesia ei, actual nu tine mai mult de 10 ani.

            Comment


            • Originally posted by CeDeBe-L View Post
              Daca n-ar fi "prosti" care sa cumpere masini noi...de unde si-ar mai lua "desteptii" sh-uri?
              Eu nu am zis ca cei care cumpara masini noi sunt prosti, asta ar insemna sa ma fac singur prost, era vorba de cei care cer 6000 euro pe un Logan de 5 ani cand valoarea reala e cam jumatate din suma asta.
              '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

              Comment


              • Cei care cumpara, cei care cer...
                Nu sunt prosti astia ultimii (si chiar n-am vazut la 6000 un Logan de 5 ani).

                Comment


                • Prima replica, aia cu prostii, am folosit-o cu unu care aproape ca ma facea prost cand am cumparat masina, ca "el la banii astia isi lua super masina, super nemteasca, super dotata".....stiti voi stilul.
                  I-am si urat sincer sa-si ia vreodata in viata masina NOUA pentru a simti senzatia si pana atunci sa se mai abtina de la comentarii, mai ales pe banii altuia.
                  Mie mi se par valori reale la SH-uri cele de pe la casco-uri (am avut casco la un Logan de 5 ani si era asigurat la 3500 euro - am dat-o cu 3300).
                  Daca luam viata masinii ca fiind 10 ani (discutabil), atunci sa devalorizam procentual si cerem pentru un Prestige de 5 ani -5000, ca el a fost cam 10.000.
                  Spun astea pentru ca ma deranjeaza devalorizarea fara rost sustinuta de unii dintre posesorii si doritorii de Logan.
                  Privind altfel mai pot spune ca masina care o am acum ar avea peste 5 ani valoarea de 6000 daca e a mea si 3000 daca ar fi a lu' nasul meu.
                  Diferenta de valoare ar fi din stilul de mers si ingrijire (unii, cunoscuti de-ai mei, reusesc sa puna pe chituci o masina in 3-4 ani).

                  Comment


                  • Da, dar vorbim pana la urma de valoarea pietei, degeaba in ochii tai (si probabil ca ai dreptate) ea valoreaza 5-6000 daca piata nu da mai mult de 3-4000.
                    Asta-i piata, poti s-o ai tipla ca mai mult nu primesti.
                    Dar nu inseamna ca esti prost daca ceri mai mult, doar ca n-o vinzi, sau doar printr-o sansa vreun cunoscut sa o cumpere ca stie la cine a fost.

                    Comment


                    • eu am doua masini in curte, un laureate 16v si-un abs+ 1.4. laureate-ul din 2009, abs+-ul din 2008. a mea, cu 4 airbaguri, incalzire in scaune, jante oz, gume, suspensii, sule, maturi, "sta" undeva la 7000. a cucoanei, care n-are clima, da are abs, sta la 3300-3500. acum sincer sa fu, chiar sa dau 5-6000 pe un logan de 5 ani, mi se pare mult. fie el prestige 16volti. un prestige stock de 2 ani sta in 6500oiro. la banii aia sta si-un focus din 2004-2006. daca ati avea 7000 cash, nu v-ati lua focus-ul?
                      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                      Comment


                      • Normal ca da.E valabil si cu un 1,6 16v prestige ,ca sa dai 10 mii pe un logan fie el si nou e cam asa.Eu cred ca la banii astia poti gasi si masini care nu sunt cazaturi la sh.Eu nu sunt un fan al masinilor sh ,dar in perioade mai nasoale cum suntem acum te gandesti de doua ori cand dai cu banu.

                        Comment


                        • Pe un 16v poti sa ceri tu cat vrei, mai mult de 5000 nu vezi pe el (si asta in cazuri exceptionale).

                          Comment


                          • Piata auto e inca in "scufundare" mai ales la noi cu taxele lu" peste de la anul.Babacul meu vrea si el o masina ca a lui e gata si tot incerc sa-l prostesc sa caute un 16 v la sh.Posibil ca la anul sa mai taie astia ceva din preturi ca nu prea vad eu nici o relanasare , nimic bun in plan economic.

                            Comment


                            • Originally posted by parpales View Post
                              Pe un 16v poti sa ceri tu cat vrei, mai mult de 5000 nu vezi pe el (si asta in cazuri exceptionale).
                              mai da-l in ma-sa, am primit 3500 pe un 1.4 chel de 4 ani, un 16v cu dotari, de 1 an, cu 27000km, nu face mai mult de 5000? m-as mira...pt ca am avut oferta de 7000 la al meu.
                              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                              Comment


                              • Seba ai primit bine de tot pe cel de 1.4 chel. cat despre 16v merita cu varf si indesat 5000 euro in conditiile care ai zis tu.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google